|
23-11-2008, 00:52
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
אסף נתן את כל הפתרונות האפשריים
ובכל זאת הייתי רוצה להרחיב מעט. אני יוצאת מתוך הנחה שלא היית רוצה לשנות להם את הצורה - לקצר או להפוך למשהו אחר.
אני אגיד לך מה הייתי עושה במקרה וזו הייתי אני:
כפי שאמר אסף - כדאי להתחיל עם לחדש את הצבע של הבגדים. יש חנויות למלאכת יד שיש להם צבעים לבדים, אבל כאלה שצובעים את כל הבגד. זה מגיע באבקה. את מכניסה את האבקה למכונת הכביסה , מוסיפה מלח (קילו או כמות אחרת - הכל תלוי בכמות), מכבסת את החולצה במכונה וזה יוצא צבוע. זה די מגניב לדעתי. אני לא ניסיתי, אז אני לא יודעת עד כמה זה מסורבל או עד כמה הצבע הזה נשאר אחרי כמה כביסות, ואני ממש מקווה שהוא בעצמו לא מוריד צבע אח"כ. אני יודעת שראיתי את זה בארטא בת"א, המחיר של שקית גדולה הוא בערך 46 ש"ח, ושל שקית קטנה - חצי מחיר, כמובן. אני יודעת שאת לא גרה באיזור ת"א, אבל אולי יוכלו להזמין עבורך לחנות הקרובה לך.
אבל ייתכן שחידוש צבע לא הכרחי אם את לא רוצה.
עם או בלי צבע, אני הייתי פונה תחילה לקרעים.
אם הקרע נמצא במקום שאי אפשר לשים עיטור עליו (למשל מתחת לבית השחי), אז הדבר הכי טוב זה לתקן אותו בעזרת חתיכת בד באותו צבע - לשים חתיכה תחת או מעל ולתפור מסביב.
במקרה שהקרעים הם במקומות חזיתיים הייתי מציעה את האפשריות הבאות, שכמובן תקפות גם בלי שיהיו קרעים.
כל קרע אפשר לכסות ע"י אפליקציה. יש אפליקציות גדולות ויש קטנות. אבל לא להפסיק עם אחת. אם שמים אפליקציה אחת צריך לשים עוד בסביבה, כדי שזה ייראה מקושט ומעוטר ומעוצב, ולא ידעו שאי שם מתחת הכל התחיל מחור אחד קטן.
הבעייה עם זה כמובן שזה יקר. יפה אבל יקר. אם את לא רוצה להשקיע כל כך הרבה באפליקציות הייתי מציעה משהו הרבה יותר טוב, פשוט וקל, ולדעתי הרבה יותר יצירתי ויפה: לעשות אפליקציה בעצמך. יש כמה אפשרויות, אבל הייתי רוצה להציע לך את הכי אלגנטי ויפה שאפשר:
שאת תציירי אותה בעצמך, או שתקחי בולים יפים, לא רגילים, או פרחים מיובשים, ולעשות מהם אפליקציה. הצורות הרבועות והצבעים של הבולים מהווים משחק מאוד יפה.
את הציור ציירי עם איזה צבעים שאת רוצה, העיקר שהנייר יהיה דק. יש גם אופציה לצייר על בד עם צבעים של בד, ואח"כ לגזור אותו ולעשות ממנו את האפליקציה, אבל לצייר על בד זה קצת יותר קשה, זה נמרח אחרת, ואני מנסה להציע לך דברים ממה שנמצא אצלך בהישג יד, שכמה שפחות תצטרכי ללכת לקנות דברים, ואם כן - אז לא יקר מידי).
האופציות האחרות - במקום אלה ניתן לקחת מדבקות או תמונות יפות מעיתון.
הטכניקה היא פשוטה: אחרי שציירת או בחרת בולים (או מדבקות או תמונות מהעיתון), קחי אותם ומרחי עליהם בנדיבות צבע תלת מימדי (טוליפ שקוף עם נצנצים או שקוף לחלוטים של PLAID) ותני להתייבש יום. צריך למרוח משני צידי הבול/הדף שציירת. אז זה יוצא יומיים. אם את רוצה להיות בטוחה ולעשות 2 שכבות - זה 4 ימים. אח"כ הדביקי אותם על הבגד בעזרת אותו טוליפ, כאילו היה דבק. אם משתמשים בפרחים מיובשים אי אפשר להעביר אותם את התהליך הזה כי הם כל כך עדינים שזה מוציא את הנשמה להתעסק איתם, אז מה שעושים זה להדביק אותם מיד עם טוליפ על החולצה, מחכים לייבוש ואז מורחים 2-3 שכבות עם ייבוש של יום בין שכבה לשכבה (כלומר 2-3 ימים). מבטיחה שזה עומד בכביסה (ראי האשכולות של החולצה שלי עם הציור מכיתה י"א וזה עם הפרחים המיובשים).
יש עוד דברים שאפשר לעשות: להוסיף תחרה, סרטים יפים.
אפשר לעטר עם כפתורים. הטיפ שאני יכולה לתת לך זה להשתמש בכפתורים קטנים, כדי שזה לא יהיה כבד מידי, להשתמש בכפתורים שהם בעלי אותה משפחת גוונים (נניח כולם ירוקים, אבל כל אחד ירוק אחר, דוגמה אחרת, עיצוב אחר), והגוון הכללי שלהם משתלב עם הצבע של החולצה (זה לא חייב להיות אותו צבע של החולצה). השימוש בלא יותר מידי צבעים בכפתורים מושך יותר לכיוון האלגנט ופחות לכיוון הקיטשי.
עוד טיפ: אם תבחרי לעטר בכפתורים, זה באמת קצת מעצבן לתפור הרבה כפתורים, אז עדיף שתבחרי כפתורים עם 2 חורים או יותר, כאלה שניראים בחזית הכפתור, ולא כאלה עם חור אחד שנמצא בגב הכפתור. ולמה כאלה עם חורים? כי במקום לתפור אפשר לשים טיפה נדיבה של טוליפ בצבע שיתחשק לך, לשים על הכפתור, הטוליפ יגלוש דרך החורים, וכשיתייבש זה ייצור מעין פין שיחזיק חזק את הכפתור.
יש עוד דבר שאפשר לעשות עם קרעים וזה לעצב אותם כלשעצמם, (שוב זה כמובן במידה והקרע חזיתי).
נכון יוצאים חוטים? אז כפי שעושים צמות מחוטים, אפשר לעשות משהו דומה גם כאן - תלוי באורך של החוטים שנפרמו. יש לנו גם את האופציה להעמיק את החור/הקרע ע"י הוצאת חוטים במתכוון, או מספריים קטנות, והכל למען העיצוב העתידי.
אפש לחלק את החוטים לקבוצות-קבוצות, כל קבוצת חוטים קטנטנה לגלגל קצת ביד עד שיוצא כאילו חוט אחד עבה.
אפשר לצבוע בצבע לבדים כל קבוצת חוטים בצבע אחר, או את כולם בצבע שונה מצבע הבגד.
אחרי שזה מתייבש, על החוט העבה הזה למרוח ביד קצת טוליפ שקוף+נצנצים - להקשייה. מכאן עדיף לחכות קצת עד שמתייבש, כי אח"כ נדביק את קבוצת החוטים הזו בעיצוב שנבחר - אפשר להדביק אותם בעיצוב של שמש - החוטים כאילו יוצאים מתוך ההיקף של השמש, כמו קרניים.
כדי לכסות את החור עצמו - מהצד האחורי של הבד נתפור טלאי קטן מחתיכת בד קטנה. אפשר להשאיר את זה ככה, או אפשר להוסיף אבנים קטנות מבריקות על הטלאי החשוף לעין.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|
|