לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-11-2008, 18:47
  Online Online אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.01
שאלה שיתוף קבצים איטי. האם הספק אשם?

ערב טוב,

אני מנסה לעזור לשכנה לפתור בעיה של שיתוף קבצים איטי

את האיטיות אני יכול לתאר כשני מרכיבים: האחד, פתיחה איטית של חיבורים (לדוגמה, התחברות לשרת באימיול שבד"כ לוקחת שניה-שתיים אורכת 7 שניות ומעלה, וטעינת seeds/peers לוקחת פי 3 מהרגיל); והשני, זחילה של החיבורים הקיימים במהירות הורדה ממוצעת של 5K ומטה. במקרים יוצאי דופן, שבהם אחד המקורות הראשונים יושב על תשתית מהירה ומצליח להרוות את רוחב הפס, המהירות מטפסת למקסימום. אבל אלה מקרים חריגים, שמזכירים יותר הורדה ב-HTTP ולא תעבורת P2P.

לאחר שלילת הגורמים הרגילים (וירוסים, פיירוול, פורטים חסומים) נשארתי עם הנתב כחשוד העיקרי. הנתב הוא Siemens SL2-141 -- הדגם שבזק חילקה בעבר (ואני מקווה שכבר לא מחלקת...) במסגרת מסלול הרשת הביתית. הנתב הזה חלש מדי בשביל להחזיק כמות גדולה של חיבורים ואכן ניתן להבחין שגלישה ב-HTTP נחנקת בעת הפעלת תוכנת P2P.

לכן, לצורך הבדיקה, החלפתי אותו באופן זמני בנתב של Asus שמתמודד טוב יותר עם ריבוי חיבורים, אבל זה לא פתר את הבעיה.

בשלב השני ניסיתי לחייג לספק אינטרנט אחר. הספק הנוכחי של השכנה הוא 012 במסלול של 4 מגה (אימתתי את המהירות ב-HTTP מול בזק ומול 012). ניסיתי את 014 ואת "רימון" ולמרבה ההפתעה הבעיה נפתרה בשניהם. חזרתי ל-012 והבעיה חזרה.

ניסיתי לדבר קצת עם התמיכה של 012, אבל לא היגעתי רחוק. קיבלתי מנציגה טכנית שם משתמש זמני כדי לנסות אותו, וגם בו הבעייה קיימת. ניסיתי אותו גם אצלי בבית, וגם כאן האיטיות מופיעה, כך שאני בטוח שמקורה אצל הספק.

שם המשתמש הזמני עדיין בתוקף. מי שרוצה מוזמן לקבלו בפרטי ולהתרשם בעצמו.

מאחר שהשכנה כבולה בהתחייבות וגם לא רוצה להחליף את הספק בגלל כתובת הדואל, אני מנסה לחשוב מה אפשר לעשות במצב הקיים. חיפשתי קצת בגוגל והעליתי כמה דיונים סביב איטיות ב-012, אבל לא אחד שהבשיל לכדי פיתרון.

מישהו נוסף נתקל בבעיה הזאת?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:35

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר