לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #10  
ישן 30-10-2008, 18:48
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי fcf שמתחילה ב "אין לי כמויות מדוייקות. בערך..."

מה זהו?

הגרגירי חומוס לא עברו השרייה? לא עברו בישול?

הכנה של חומוס לא דומה לבישול ארוחת צהריים או אפייה של עוגה, מדובר בתהליך שכל קיצור דרך בו (לדוגמא: שימוש בחומוס מקופסת שימורים) פוגע מאוד בטעם. יש המון דרכים להכין חומוס וגם המון ויכוחים בקשר לכמויות, זמני השריה, מיקום השימוש בסודה לבישול (בזמן ההשרייה או בזמן הבישול) ועוד.

הכנתי כבר חומוס כמה פעמים, יש שיפור בכל פעם שאני מכין אותו אבל זה עדיין לא הגיע לרמה שאני יכול להגיד שאני מכין חומוס טוב.

בגדול צריך לקנות גרגירי חומוס, שפה מתחיל הויכוח הראשון, טוענים שהסוג של גרגירים קטנים הוא הכי טוב לחומוס, אני מכניס לכלי גדול (חשוב מאוד שהוא יהיה גדול, הם מתנפחים מאוד) כוס של גרגירים והרבה מאוד מים (לפחות פי 2 מכמות הגרגירים שיש). עוד לא ניסיתי את זה אבל בעתיד אני אכניס לכלי גם שום ואולי עוד תבלינים שיתנו טעם כבר במהלך ההשרייה. מכניסים ל12 שעות בערך ואחרי 12 שעות מחליפים את המים לעוד 12 שעות.

אחרי שסימנו את תהליך ההשריה מתחילים את תהליך הבישול, גם פה חשוב לשים יותר מים מחומוס, הפעם לא צריך פי 2 אבל חלק גדול מהמים יתאדו וחשוב לשים הרבה. מבשלים את החומוס עם המים עד לרגע שמגיעים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים 1/4 כפית סודה לשתייה הבישול על אש קטנה ממשיך לבערך עוד 2-3 שעות. איך יודעים שהחומוס מוכן? מוציאים גרגיר אחד (זהירות, זה חם) ובודקים כמה קשה למעוך אותו, ברגע שהוא רך מאוד ונמעך בלי הפעלת כוח החומוס מוכן.

מעבירים את החומוס למיקסר בעזרת מסננת ומוסיפים מי בישול לפי הרצון (לא הרבה מידיי להשתדל כמה שפחות) ומוסיפים את הטחינה (סוג הטחינה הוא תורה שלמה, רוב האנשים, ואני בינהם, יגידו שטחינת "היונה" של עלי-קראון היא המומלצת ביותר. גם פה הכמות היא לפי הטעם - מי שאוהב חומוס עם טעם דומיננטי יעדיף מעט, מי שאוהב חומוס "משחתי" צריך לשים הרבה (תתחילו מ1/4 קופסה ותעלו לפי הצורך). לימון מוסיף המון טעם, אני סוחט לפחות שתי לימונים, לפי הטעם לפעמים אני מוסיף יותר. חוץ מזה שמים גם מלח, מלח לימון ושום.

מה שחשוב זה תמיד לשים קצת ולטעום, כל תבלין שמוסיפים לטעום, הכמויות מאוד חשובות אם שמים יותר מידיי ממשהו זה יכול להרוס את הטעם לגמרי.

וכפי שאמרתי, להימנע מתחליפים - לא להשתמש בחומוס מפחית כדי לקצר תהליכים, לא להשתמש בטחינה תעשייתית מידיי, לא להשתמש בתחליפי שום ולא לוותר על האיכות של הלימון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הגלריה שלי בפליקר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 07-11-2008, 07:53
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "מה זהו? הגרגירי חומוס לא..."

בשביל חומוס משחתי אפשר להעביר את התוצר המוגמר במסננת ברזל קונית, ולהשתמש בידית של מערוך בשביל להעביר את התערובת דרכו. ככה מקבלים חומוס חלק ומשחתי.
ומה עם הכמון? אני ממש אוהב כמון בחומוס.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:24

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר