לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #10  
ישן 20-10-2008, 09:36
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
אז, עד שתיזכר איך עשיתה את זה, קבל אחד משלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idanmo שמתחילה ב "משהו שהכנתי לא מיזמן"

דג במעטפת



למה?

די! תפסיקו לשאול למה! מה אתם – ג'ינגל של קופ"ח?

נסו – ותבינו!



זוהי מנה אישית, ומכינים כמה מנות שרוצים, כמובן.



קח דג מנוקה – דניס או פורל מתאימים, אך גם כל דג אחר בגודל המתאים למנה אחת – יתאים.

לבטנו של הדג – הכנס 2-3 פרוסות לימון, עם הקליפה, ענף רוזמרין טרי, וגבעול טימין טרי, שן שום מרוסקת.

עטוף את הדג ברדיד אלומיניום מספיק גדול כדי להשאיר מקום מסביב לדג. את העטיפה צריך להעמיד, לאחר סגירתה בתבנית כך שהנוזלים לא יישפכו ממנה. לפני הסגירה – הכנס ליד הדג – חופן רצועות פלפל (רצוי בשלושה צבעים שונים), גזר חתוך לרצועות או לפרוסות דקות, חתיכת שורש סלרי חתוכה לפרוסות דקות, 3 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל שבורים, וחצי כוס יין לבן יבש. סגור היטב את העטיפה, והכנס את התבנית עם הדגים לתנור בחום של 190-200 מעלות למשך 20-30 דקות (הזמן תלוי בגודל וסוג הדג, וכן בביצועים של התנור. כאן דרוש קצת ניסיון. במקרה הכי גרוע – הדג לא עשוי מספיק, ואז סוגרים חזרה את המעטפת ומחזירים לתנור.)

להגשה – פתח את העטיפה, הוצא את הדג והנח על צלחת, ולידו הנח את הירקות והנוזלים. את עלי הדפנה, הלימון והתבלינים שבבטן הדג – זרוק. הגש עם יין לבן יבש.





בתיאבון!

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 20-10-2008 בשעה 09:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 20-10-2008, 18:52
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
ניסיתי פעם את השיטה הזו ...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "אז, עד שתיזכר איך עשיתה את זה, קבל אחד משלי"

רק שהתוספות שהוכנסו לדג היו מעט שונות...
זה יצא טעים להפליא והייתרון הגדול של השיטה הוא כאמור שהדג מתבשל "במיץ של עצמו" וכך נותר עסיסי ולא מתייבש !

עם זאת אני רוצה להעלות כאן שאלה היות והעניין הוזכר...
"רדיד אלומיניום" - פעם אמרו לי שלמעשה מדובר בבדיל ולא אלומיניום (זה שזה לא אלומיניום זה הרי ברור אך בדיל רחמנא ליצלן כבר מכיל גם עופרת) !!!...
האם אין בעייה מבחינה בריאותית לבשל מזון תוך חימום ארוך ומתמשך של אותו רדיד?
הכוונה היא לסכנה שמהרדיד הזה משתחררים חמרים חמרים שעלולים להזיק מבחינה בריאותית כמובן...

אודה אם למישהו תהייה תשובה מבוססת על כך...
ו... מצטער שסטיתי מהנושא....
לבני.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 20-10-2008 בשעה 18:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 21-10-2008, 18:08
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
רגע, רגע......
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "בהנתי והשכלתי !..."

ליבני נכבדי: קצת כימיה בסיסית: בדיל (Sn) זו מתכת קלה ובעלת נקודת היתוך נמוכה, המשמשת כחלק מסגסוגת נפוצה (יחד עם עופרת ועוד מרכיבים - וכנראה מכאן הטעות שלך) המקובלת להלחמות בעיקר בתעשיית האלקטרוניקה. פרט לכך, בסיגסוגת עם נחושת אתה מקבל ברונזה. פעם השתמשו הרבה בבדיל לציפוי פחיות שימורים למניעת חלודה.
העופרת (Pb) היא מתכת כבדה, רעילה, המשמשת גם כמתכת וגם בצורת מלחים, לשימושים רבים מאד - מכיסוי גגות, דרך משקולות, ועד לצבע יסוד למתכות (המיניום הוותיק).
שתי המתכות נמצאות פחות ופחות בשימוש עקב רעילותן.

אז להגיד שבדיל עשוי מעופרת, זה כמו להגיד שתה עושים מקפה (בעצם - הגששים כבר אמרו את זה ב- 1968..........)..........
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:29

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר