|
17-10-2008, 16:03
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.08
|
|
הולה!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי israrub שמתחילה ב "צה"ל כל כך דפק אותי. אני לא מאמין. פשוט מאוכזב."
היי גבר,
קוראים לי טל. בוא נכייף בפסקאות הבאות:
מקריאת הסיפור שלך, והתגובות של האחרים, נשמע שעברת בהחלט חוויה מאכזבת ואפילו מרמה. אבל אל תמהר לחוש מרומה, ולחשוב שמישהו - אי שם בתוך המשרדים, בין החוברות של כל מועמד - התכוון לכך. לתכנן כח אדם בצה"ל זו משימה לא פשוטה שהמבחן שלה עומד ביכולות הצבא להתפתח - ואם הוא מתפתח בשנים האחרונות, פשוט צריך להישיר מבט מן המציאות ולומר שיש שם שיטת תכנון, שעובדת.
כמו שתיארו לך בחוכמה, המקרה הכי אבסורדי (ומציאותי!) שיכול להיות שקרה הוא שאתה נמצאת מתאים על פני מאות מועמדים אחרים, אך בין שני העשרות הראשונים של המועמדים שהיחידה זקוקה להם, אתה לא היית בין אלו שהושמו לתוך הקורס.
לדעתי, הדרך היחידה לתקן שגיאות גורליות כאלו היא להתחיל את תכנון כח האדם וגיוס המועמדים מגיל צעיר יותר, שיתרחש בסביבות הכיתה ח'-ט'. אבל זו כבר תוכנית ענקית וגדולה, ששווה לפתוח לה דיון אחר.
דבריי אליך:
במסגרת החפיפה שלי בתפקיד כלשהוא בלהק כח אדם, יש לך מזל על זה שהייתי במשרד הנכון. כי באותו משרד קראתי בשישה מסמכים שנכתבו שם את סך התפקידים שכלולים רק בין התפקידים העורפיים של חיל האויר.
רוצה לדעת כמה היו שם? מאות.
למה אני מספר לך את זה?
כי יש המון תפקידים בצה"ל, שאתה פשוט לא מודע להם וגם לא מספרים לכם עליהם. לפעמים כי צה"ל רוצה לחשוף את המתגייסים רק למקצועות שבהם יש צורך מתמיד של חיילים (שזה מהלך מחוכם), ולפעמים כי צה"ל עורך את המיונים אליהם רק בזמן השירות הסדיר.
למה זה אמור לעזור לך?
כי אתה חייל אחלה, ואתה בנאדם עם מוטיבציה, מה שנקרא. יש לך את הרצון לראות את צה"ל מתקדם, ולא רק אתה להרוויח - אלא שכולם ירוויחו מהתרומה שלך. אלו תכונות איכותיות, והמתמידים בהן, זוכים. חשוב שתדע שגם אם המקצוע הזה שהתמיינת אליו לא נפתח עבורך, ישנם עוד עשרות תפקידים ומקצועות שכוללים אופי שירות ותוכן כמו של המקצוע הזה. לא סתם אומרים שהצבא הוא מגוון, ותמיד יש הזדמנויות.
מה כדאי לך לעשות עכשיו...
תגיד, יש איזה חיל מסוים שאתה רוצה להתמיין אליו? גם אם לא, אז לא נורא. אבל כטיפ, אני מציע לך להיכנס לאתרי חיל האויר, וחיל הים. אם תרצה, אז גם חיל המודיעין וחילות אחרים - ולקרוא על התפקידים המוצעים שם. תבחר כמה שנראים לך מעניינים, ותחקור אותם יותר. תשאל חברים, תציק למבוגרים. בשלב האחרון, תתקשר ללשכת הגיוס ותשאל על התפקידים האלו ומכאן אתה רק צריך לבקש ולהציק, לדרוש להתמיין לתפקידים האלו. שיבדקו במחשבים אם אתה מאושר לזימון כזה, ושישלחו לך זימונים. ככל שתתחיל מוקדם, כך תבטיח את עצמך להיות בין המועמדים הראשונים לקורס.
סתם דבר חשוב שתדע:
לצה"ל יש מדיניות מסוימת בתכנון כח אדם. להלן - חייל אשר יש לו פרופיל קרבי, יתועדף לשיבוץ קרבי מאשר שישובץ בתפקיד עורפי. גם אם במקרה המסוים, הוא חכם יותר והגוף שלו ג'לי. ככה המדיניות. עוד אחד: חייל אשר יכול לשהות בבסיס סגור, יתועדף לשיבוץ בבסיסים שהוא משרת בהם במשך השבוע, מאשר לשיבוץ בבסיסים פתוחים (שירות של יומיות).
טיפ אישי:
יש לך פרופיל קרבי. יש לי שני חברים בתפקידים קרביים. אחד מהם ביחידה מובחרת, והשני בדרך ליחידה מובחרת אחרת. למרות העובדה שהחבר ביחידה המובחרת לא מספר לי הרבה, בגלל הסודיות, אני יכול להעיד על החוויות שהם עוברים.
משתמשים שם בשכל, ואם מישהו חשב שזה רק כוח - אז לומדים להכשיר את הכוח שלך עוד יותר ואתם הופכים לאנשים חכמים וחזקים. כך אני מתאר את החברים שלי. אני שמח שיש אנשים כמותם שמגנים ומובילים את המדינה שלנו.
על מרבית היחידות המובחרות אפשר למצוא מידע באינטרנט, ומספיק לדעת מה שכתוב אי שם באתרים הרשמיים של צה"ל ובויקיפדיה. אני אישית התלהבתי מיחידת "שלדג", וה"שייטת 13." האחת של חיל האויר, והשניה של חיל הים. כל החבר'ה בעלי הפרופיל 97, והנתונים האישיים הגבוהים (קב"א 53-54 עד 56, ודפ"רים 60 ומעלה) - הם יכולים להגיע ליחידות המובחרות, ולא להצטער. לא יכול לספר הרבה, וגם אחרים לא, אך אם הם רצו להשתמש בשכל, הם יוכלו ויעשו את זה. ואם כל זה לא מספיק כדי לשכנע, אז שתבינו מדובר בחוד החנית של צה"ל. לפעמים זה כמו בסרטים אם רק תדמיינו.
אם מישהו חשב שלהיות קרבי ביחידה מובחרת זה לא להיות הרבה בבית, אז הוא יופתע - חבר שלי חוזר הרבה הביתה. להיות ביחידה קרבית מובחרת לא אומר לסבול הרבה, להזיע, להיות מגעיל ומלוכלך. סתם דימוי שגוי. האמת: זה אומר להשתמש בציוד חדשני ומשוכלל, החל מנעליים ועד הנשק, ולהיות עם חברים לחיים ואנשים איכותיים.
אז פותח הדיון, מאחר שיש לך את הנתונים האלו - אני מקווה שיש לך זמן גם להיכנס לכושר ולנסות להגיע ליחידה מובחרת קרבית. יש לך פרופיל גבוה ואיכות אישית גבוהה, ואני מקווה שלא יתקעו אותך על חינם ביחידה קרבית סתמית. חבל שתיפול בין הכיסאות.
אגב, אם יש חיל מסוים שאתה רוצה להסתנדל אליו, אז תנסה לברר את זה בקווי המידע שלהם. הם יכולים לעשות זאת, לפני הגיוס. יש לזה יתרון אם תברר.
דרך-אגב, אם אתה בעל נתונים אישיים גבוהים, אז לא הייתי ממהר להתפשר על המערך הטכנולוגי, למרות שיש שם מקצועות נחשבים ויוקרתיים. רק משום שיש עוד מקצועות מעניינים בצה"ל לאנשים איכותיים. המערך הטכנולוגי הוא עולם ומלואו והוא מיוחד ותורם, אבל מתאים רק לחבר'ה שאוהבים מכניקה וטכנולוגיה.
|
|