לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-10-2008, 14:37
  Berlitz Berlitz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.10.08
שאלה פטורים, נשק, וגימלים בקורס חובשים

אני אי"ה (אם ירצה השם) מתחיל ביום חמישי הקרוב קורס חובשים קרביים, הופני ע"י קצין מיון אחרי שיצאתי משח"מ....(אם יש פה עוד מישהו שמתחיל איתי אני אשמח לדעת)

בכל מקרה אני עם פרופיל 64 בגלל ניתוח שעברתי בברך ובגלל זה יש לי עדיין בעיות בריצות, עמידות ארוכות והרמת משקל כבד, רציתי לדעת אם בכלל יש מד"סים בקורס חובשים ואם כן יכול להיות שהצוות שאני אהיה איתו שכנראה רובו יכלול לחומים יעשו אותם ואני פשוט אשב בצד?

שאלה שניה, אין לי נשק כאילו המטווחים האחרונים שעשיתי היו על M16 רארוך לפני שנה בטרינות 02, יצמידו לנשק בקורס או יעשו לי מטווחים או משהו? ואם לא זה שאין לי נשק ישפיע על השמירות שלי? דיברתי עם חבר שעכשיו בקורס הוא אומר שלדעתו לא יצמידו לי ושכנראה יהיו לי פחות שמירות השאלה מה דעתכם?

וכמה גימילים אני כול להוציא בקורס עד שמעיפים אותי?

תודה וחג שמח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-10-2008, 00:00
  משתמש זכר dggs dggs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Berlitz שמתחילה ב "פטורים, נשק, וגימלים בקורס חובשים"

סיימתי קורס חובשים לפני שנתיים וחצי בערך אז יש מצב שהשתנו דברים מאז...

בתקופה ההיא לא היה מד'סים מאורגנים בכלל. 17 שבועות לא עשו לי מד'ס אחד.
היה רק א'ג בוקר מטומטם שמקיפים את המגרש מסדרים כמו ילדים בבית ספר ועושים כמה פק'לים. אפשר להתחמק מזה בקלות מצחיקה...

אל תדאג לגבי נשק.
קצת אחרי שאני סיימתי קורס הפסיקו לתת נשק קבוע לקורסיסטים בבה'ד. לפני זה היה רק לקורסים הקרביים אבל עכשיו עד כמה שאני מכיר אין שם נשק בכלל(למעט לשבוע שמירות/אבט'ש ומטווח שתעשה בטח פעם אחת במהלך הקורס). אל תצפה ממש לריענון בנשק... הם לא מבינים בזה כלום... המפקדת שלי בזמנו התפלאה למה אני לא משמן את המתפסים בשמנ'ש...
יכול להיות שיפטרו אותך מחלק או מכל השמירות בגלל הבעיות שלך. גם ככה לא יצא לך לשמור יותר מכמה פעמים אם בכלל.

אם יש לך בעיה לשאת משקלים כבדים אז זה יכול להיות בעייתי בשביל חובש.
זה כמובן תלוי איפה יציבו אותך אחרי הקורס. במרפאה לא תהיה לך בעיה אבל אם תוצב בתאג'ד כלשהו יש מצב טוב שאשכרה תצטרך לעלות מידי פעם על ווסט חובש בכוננות מלאה. זה משקל מכובד ביותר....(בקורס תהיה הרבה עם ווסט אבל הוא כמעט ריק לגמרי בצורה מחפירה שלא מכינה אותך בשיט למציאות... לי, בתור לוחם, זה היה רלוונטי... למרות שמתי שאני הייתי היה עדיין אפודי חזייה מ67...)

גימלים זה בעיה שם. אצלינו היה אחד שהיה ביותר מידי גימלים והעיפו אותו כי הוא לא יכל להשלים את כל החומר שהוא פיספס. מצד שני היה גם אחד שפשוט ירד קורס...
3 גימלים = העפה, נראה לי מונפץ... אלה שעפו אצלי היו בהרבה יותר מ3...
אם אתה מפספס שיעור, אתה צריך להשלים את החומר שלו תוך 24 שעות ולהראות את זה למפקד/ת(זה מה שהיה אמור להיות...). מי שצובר הפסדים כאלה יהיה בבעיה.
בקיצור, אל תוציא גימלים בקורס.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://2007.bluehost.fresh.co.il/02/17/35789858.jpg]

ישן 15-10-2008, 09:21
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Berlitz שמתחילה ב "פטורים, נשק, וגימלים בקורס חובשים"

יש מד"סים וא"ג בוקר בקורס, אבל מדובר בהחלט באימונים ביזיוניים לחלוטין. מזה אין מה לדאוג. מעבר לכך, יהיו לך ימים פיזיים בקורס. לדעתי, החשש האמיתי שלך צריך להיות מהסדיר - היכן שתוצב לאחר הקורס. אני מקווה שהבעיות הרפואיות לא יגבילו אותך לאחר מכן. עצה שלי בקורס - אל תלך למרפאה להוציא פטורים, ופשוט תתן הסברים בע"פ אם תתבקש.

בנוגע לנשק - בקורס חותמים על נשק רק במקרה של שבוע אמ"ת (תורנויות בבסיס), אבט"ש וכוננות אלונקאים (ואולי גם יום בקוע - על זה תדע כבר בהמשך הקורס). בקורס שלי לדוגמא יצאנו ליומיים של מטווחים לפני אבט"ש. בנוגע לשמירות מגורים - זה לא ישפיע על שום דבר, מכיוון שלא מדובר בשמירה עם נשק.

בנוגע לגימלים - הייתה אצלי בקורס מישהי שהוציאה לפחות 7 גימלים, והיא ממש לא עפה מהקורס. הרבה הוציאו גימלים במהלך הקורס (יש ימים שבהחלט אפשר...). אם מחסירים מהקורס מס' שעות מסויים, עולים לאימות פנימי (מבחן בפני מפקד\ת הקורס בדר"כ). צריך להיזהר מכך. בגדול - התכנים של הקורס לא קשים בכלל.

ובנוגע לקורס חובשים קרביים עם פרופיל 64 - אפשרי מאוד. אני לדוגמא ג'ובניק בכל רמ"ח איברי, ועברתי גם קורס חובשים קרביים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:45

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר