לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-10-2008, 01:43
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
אשכול נבחר המבורגר

היום החלטנו להכין לצהריים/ערב המבורגר תוצרת בית. לרוב אני נוהג להוסיף להמבורגרים מגוון תוספות שמשדרגות את הטעמם החל מבצל קצוץ, שקדים טחונים, קליפת לימון או תפוז, שום, פטרזוליה וכיו"ב. לפעמים שניים-שלוש ולפעמים יותר ותמיד שומר על מינונים מתאימים על מנת שאף תוספת לא תשתלט ותאפיל על טעמו של הבשר. לפעמים כאשר יש לחץ זמן אני גם מוסיף ביצה וכף או שתיים של פירורי לחם (רחמנא ליצלן) על מנת לחזק את הקציצה שלא תתפורר בזמן הצליה.

היום זה היה שונה, היום התכוננתי מראש, קניתי מבעוד מועד בשר כף ובשר צוואר וביקשתי שמהקצב שישאיר את השומן. (במסעדות יש לרוב כ 30% שומן בהמבורגר, אני משתדל להקפיד על לא יותר מ 10%) כמו כן ביקשתי שיטחנו לי פעם אחת בלבד (לרוב טוחנים פעמיים לקבלת מרקם עדין יותר, אך לקבב, המבורגרים וכו' מומלץ לטחון פעם אחת). בבוקר הוצאתי את הבשר מהמקרר, הוספתי בצל קצוץ דק דק והתחלתי ללוש אותו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הסוד / טריק / שיטה וכיו"ב להמבורגר טוב הוא הלישה. את הבשר הטחון לשתי במשך כרבע שעה. המטרה היא 'לשבור' ולאחד את הבשר ולשם כך יש ללוש עד להופעת סיבים לבנים שמחברים את הבשר יחד. כך מובטח שהוא לא יתפרק בעת הצליה.

צרתי שני המבורגרים גדולים והכנסתי למקרר למשך כמה שעות. יש להוציא את ההמבורגרים 15-20 דקות לפני רגע האמת ולהניח להם להתחמם בחוץ מעט כך שברגע שיגיעו למחבת הם לא
יורידו את החום יותר מדי.

כמה רגעים לפני הכניסה למקרר:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וביציאה ממנו:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ברגע האמת חיממתי מחבת סטייק ובה כף שמן למשך מספר דקות, ובהשמע הפקודה קפצו ההמבורגרים למחבת (טוב נו, אני העברתי אותם חרף התנגדותם).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מתחילים בלהבה מקסימלית, דקה מכל צד ואז מנמיכים את הלהבה ונותנים להמבורגר כמה דקות (תלוי בעובי). אני אוהב אותו על הסף שבין המדיום לוול - קרי, הוא לא אדום בבפנוכו אך גם לא חום, הוא צריך להיות על סף האדום-אפור. איך בודקים ? עם מדחום, אני מחכה שיגיע ל 70-75 מעלות. (70 מעלות זו הטמפרטורה אליה חייב להגיע ההמבורגר על מנת להבטיח שמבחינה בריאותית הוא בטוח למאכל, לא משנה מה רמת ההגיינה במטבח, ואם שחטת את הפרה בעצמך והיית צמוד לבשר כל הזמן, לא שווה לשחק עם זה...)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בדקה וחצי האחרונה של הצליה זורקים לחמניה חתוכה לשתיים לגריל על מנת שתתחמם קלות והתוצאה לפניכם:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לסיכום:


  • לשלב כמה סוגי בשר
  • לא להגזים עם השומן
  • לטחון טחינה גסה או לקצוץ עם סכין (למי שיש זמן וכוח...)
  • ללוש טוב טוב
  • ליצור את הקציצות ולשים בקירור מספר שעות
  • להוציא לטמפ' החדר 20-30 דק' לפני הצליה
  • לצלות על מחבת משומן קלות וחם מאד
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.




תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 12-10-2008, 13:30
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "המבורגר"

בדיוק הכנו היום המבורגרים כאן...

תערובת של בשר, בצל, חרדל ושום. הטבענו בפנים מספר קוביות של גבינה כחולה (נכון... לא כשר. מה לעשות...)

לקחנו ג'בטה (המבורגרים גדולים, בכל זאת) - חצינו אותה והוספנו:
רוטב חרדל ודבש (אמיתי)
צ'ימיצ'ורי
חסה, עגבניה, תערובת של פטריות ובצל מוקפצים את המונסר (בכל זאת, המבורגר של חצי קילו...).

היה נחמד מאוד....
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 12-10-2008, 16:04
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "אתה יכול להרחיב קצת לגבי..."

הרוטב הוא תוצרת בית - הכי פשוט בעולם. 2 כפיות גדושות חרדל דיז'ון טוב וכפית קטנה של דבש.
הכי טוב זה לקנות את החרדל באבקה שניתן להשיג בסופר. הוא די חריף, ומאוד מתאים לרוטב הזה. ההכנה שלו היא פשוט דילול במים עד לקבלת משחה.
אם לא - חרדל דיז'ון טוב מהסופר (ואז אפשר להוסיף שן שום כתושה)! אחרת כל הרוטב הולך פקקטה.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 13-10-2008, 09:30
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "נראה מעולה. בזמן האחרון..."

שומן...
אני מקפיד שהבשר יהיה בערך 30% שומן כבש לשם עסיסיות.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 20-10-2008, 01:04
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "יופי של תיאור והסבר !... ברור ופשוט אפילו עבורי...."

אכן כן, הלישה 'מפעילה' / משחררת את הפרוטאין (חלבונים) וסיבים 'קושרים' את הבשר ומאפשרים לקציצה לצאת יפה.
למה לא לשים תמיד אם כך ?! כי בעת הכנת מוסקה / פאי רועים / ספגטי / צ'ילי וכו' אתה לא רוצה שהבשר יצא כגוש אלא שיהיה מפורר.

לגבי הקירור, אין לי תשובה מוסמכת אבל אני מניח שיש שתי סיבות עיקריות, הראשונה, שוב לשמור על הצורה.
השני, לתת לבשר מנוחה אחרי הלישה (שמעתי את זה במספר מקומות, אני מניח שאת הטראומה שלו הוא כבר ולא יודע מה המנוחמה תועיל לו) במקרה שמוסיפים מרכיבים נוספים, לאו דווקא מרינדה שמצריכה השריה, כדאי לתת להם את הזמן להתאקלם ולשחרר קצת טעם וריח (במקרה שלנו בצל ובמקרים אחרים זה יכול להיות וויסקי, גרגירי חרדל, שקדים ואגוזים טחונים וכו')

אגב, מרינדה = מישרה

_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 19-10-2008, 14:56
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "המבורגר"

למה אין לך פלנצ'ה?
עברתי ממחבת סטייק לפלנצ'ה יציקה כבדה שיושבת מעל לשתי להבות על הגז הביתי. אין לך מושג עד כמה שהאוכל בבית השתדרג וכמות השומן והשמן ירדה!
חוץ מהמבורגרים אני מכין על הפלנצ'ה סטייקים, קבב, שיפודים שונים, מעורב ושאוורמה (על הצד השטוח ולא מסורג), ירקות מאודים (צרובים), חזה עוף ועוד ועוד.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 20-10-2008, 08:48
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "ב"ה עוד כמה חודשים בדירה..."

לגבי סכינים, זה אחד התחביבים הגדולים שלי וכבר רכשתי עשרות סכינים שונים במאות שקלים.
אבל, קניתי לא מזמן סכין בשקל אחד שיודע לטפל בבשר וגם לחתוך עגבניה ועדיין לא נתקלתי בסקין שעושה את שני הדברים האלו כ"כ טוב, גם לא כאלו שעולים עשרות שקלים.
בנוסף הסכין הזול הזה מגיע בתוך נרתיק פלסטי גמיש כך שאפשר לסחוב אותו בכיס או בתיק כך שתוכל להשתמש בו בשח בלי לחשוש שבדרך לשם תפצע את עצמך או את התיק.
אני אעלה תמונה אח"כ.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:48

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר