28-09-2008, 09:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
רוטב שדה, הידוע במקורות כרוטב שדמה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "פרגית בשדה / פרגית ברוטב שדה - מה זה רוטב שדה?"
רוטב שדה
אז ככה: לרוטב שדה, כמו לכל מאכל מוצלח, חשוב להשתמש רק בחומרים משובחים. המרכיב העיקרי ברוטב שדה הוא כמובן החמרה. לצורך העניין רצוי להשתמש בחמרה כבדה, למרות הערך הקלורי הרב שלה, ולהימנע ככל האפשר מחמרה-חול, או, חלילה מחמרה סחף. כעת עליך להחליט אם אתה רוצה את הרוטב אורגני או לא. אם לא – אפשר להשתמש בדשנים הרגילים, אם כי רצוי לנפותם כדי למנוע גושים. אם אורגאני – הייתי נמנע מזבל אורגני בגלל הניחוח העז מדי, והולך על קומפוסט. הכמות היא עניין של טעם, אך יחס של 250 ק"ג לדונם הוא סביר. הכנת הרוטב מתחילה עם רביכת טין וחימר, שלה אתה מוסיף בהדרגה אבקת סיד כבוי וציר עוף עד קבלת הסמיכות הרצויה, אח"כ אתה מו.........
.........בברכת שנה טובה, ובבניין ציון ננוחם...........
|