24-09-2008, 22:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
לא הבנתי על מה זעקתך.
מפקד הבסיס הינו האחראי העליון לכל מה שמתרחש בתחום שמוגדר בסיס.
מותר לדרוש את ראש המפקד אם לידיעה הנדונה יש רגלים ובאמת הסתובבו הבלתי מורשים (ולא חשוב איזה מבטא יש להם).
מצד שני, מותר למפקד להתגונן ולאמר, נניח, כי בדיוק לשם כך יש גוף שמתעסק בהגנה קרקעית בפיקוד קצין לא זוטר. מותר לו למב"ס לטעון שבישיבות השוטפות קצין זה מדווח כי בתחומו המצב מניח את הדעת ולא עלתה כל זעקה מרה מכיוונו כי ישנו פער בכיסוי ברמה שעלולה לעלות בציוד או חיי אדם.
אבל למה לא לצפות מאזרח (הלקוח בה' הידיעה, בסופו של דבר) שלא ידרוש את האחראי לתת דין וחשבון או אפילו לשלם על דבר שהוא על פניו מחדל (ולא חשוב הגודל).
חיל האויר לדעתי היו אמורים להניח כבר מזמן כי מכיוון שעליונות אוירית יש, חובה עליהם לוודא כי החיבור בינם לבין הקרקע מאובטח כראוי.
הרי איזה מח"א ירצה להתעורר ביום א' בבוקר לתקשורת הזועקת בכותרות שחור-אדום שביום שישי בלילה לאחר קבלת השבת, התגברו ארבעה פלסטינים על פטרול בבסיס, הוציאו מכלל פעולה ארבעה מטוסי "סופה" ורצחו שתי משפחות בשיכון?
לו אני מב"ס או יותר, הייתי דואג למלא את הגנ"ק לפחות בתפקידי המפתח בבעלי מקצוע מחילות שמקצועם כזה (או מגייס לתנאי קבע בוגרי מערך אבטחה ממלכתי- כמו ביחידה שמאבטחת את בכירי צה"ל) ושם לב היטב שאת מטוסי היקרים לא יוכל איזה מחבל בן 19 לפנצ'ר.
ובסוף, בתור עוד פישר שעובד באבטחה, אני הייתי עושה סריקה לא רק במטוסים.
זה מביך לגלות חודרים בבסיס, זה מביך פי שבעים לגלות שנפל לך הרקולס כי שמו לו מטף כיבוי מלא בשבעה קילו חנ"ם עם פלאפון שהשעון המעורר שלו מכוון ליום רביעי ב 1100 בבוקר.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|