23-09-2008, 20:32
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אמנם יריתי בגראנד כמה פעמים
(יש במטווח באיילת השחר, ואאל"ט גם ב"דני היי") אבל זה לא מספיק כדי להתמחות עליו על לרמה מספקת.
לי נראה לפעמים שאפילו במאמרים מלומדים על נק"ל יש נטיה לקטלג כמה "נתונים" לפי מספר שווה של pros ושל cons - לא פעם תוך אונס הנתונים. זה, כמובן, גם עניין של השקפת עולם ומאיזו מדינה אתה שייך.
האמריקאים, לדוגמא, טוענים כי הקראבין נכשל לחלוטין בקוריאה משום שכמה פעמים הוא לא חדר ביגוד חורף של האוייב. אני כמובן לא פוסל את העובדה היבשה, אבל מכאן ועד מסקנה כוללת.... מעניין שהסובייטים לא התלוננו על הפפ"ש אותו הדבר. זה כמובן כי אצל אמריקאים מה שהוא לא 0.45 מינימום, "לא שווה". באותה מידה מתרצים את התופעה הרחבה (בין מלחמת העולם השניה ועד ויאטנם) של חיילים שמצולמים בקרב כשהקסדות שלהם לא רכוסות, באמונה שהייתה נפוצה כי במקרה של הדף חזק, עלולה הרצועה לשבור את מפרקתך. הגרמנים... משום מה לא שמעו על זה.
בכל מקרה: אני בהחלט לא התרשמתי כי טעינת הגראנד היא בעייתית. כמובן שהוא נחות לעומת רוס"ר, אבל בהחלט עומד בכבוד בתחרות מול כל רובה בריח בזמן טעינה.
ולגבי אמירת הקצין הירדני (אני מכיר את הכתבה (שזמנה 1995/6) וציתטתי אותה כמה פעמים): בשרשור אחר, מלפני כמה ימים, כבר הבעתי את דעתי על כמה ומה אפשר ללמוד מאירות כאלה - ובמיוחד כזאת שמובאת למרואיין כציטוט מתוך שיר. אין ספק, מצד שני, שבקרב גבעת התחמושת, הירדנים היו בנחיתות עם הכלים הארוכים שלהם, היורים רק בבודדת ועוד בלילה ומול "שדים" שהתאמנו פחות או יותר בדיוק על זה. בכל מקרה הם הצליחו לגרום לצנחנים אבידות המעידות כי עשו שימוש מקצועי מאוד במה שהיה להם.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 23-09-2008 בשעה 20:35.
|