עשיתי סרטון וידאו קצר. זהו אוסף של קטעי תצלומים בזמן הגיחות המבצעיות. קודם פורסמו תמונות של "עורבי המזרע" [כינוי רוסי של Su-25] "הפצוים" שלנו. אני חושב שאחרי הצפייה בסרטון האנשים יקבלו רושם אודות הפגיעות ש-Su-25 קיבלו בזמן הגיחות. הירי מהקרקע מתבצע מנשק מכל מיני סוגים, אפשר לשמוע את ה"שדר" [כינוי של קולט הזהרות מכ"ם] צורח. בסרטון שומעים דיבורים אותנטיים באלחוט... הכלי באמת בעל שרידות גבוהה. רואים את ה"עורב" שלנו שנפגע מטזק"א נושא [taxi], לאחר שחזר הביתה על מנוע אחד...
על המצלמה פועלים כוחות ג'י וזעזועים ולכן יש הפרעות. הצילום כמובן משאיר הרבה מקום לשיפור - קשה לצלם ולבחור מצבים בזמן העבודה...
אני מביא את הסרטון באשכול חדש, כי לדעתי הוא מאוד נדיר, ולא הייתי רוצה שאנשים יפספסו אותו.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי bertold שמתחילה ב "קבל ביטול - זה לא צולם..."
סליחה על הניסוח הצולע. אני לא יודע איפה זה צולם. אני יודע מתי זה צולם - בזמן המלחמה בגרוזיה ("מלחמת חמשת הימים", "מבצע להכרחת גרוזיה לשלום", "מלחמה גרוזית-אוסטית").
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ctua שמתחילה ב "אפשר קצת תרגום של מה שהטייסים אומרים?"
אני שמעתי בעיקר גסויות. את הדברים המתוחכמים יותר קשה לשמוע בגלל המוסיקה ואיכות שמע גרועה. כמה משפטים שהבנתי הם שאחד מהם אומר למבנה לפנות ימינה ... הטייס האחר צועק "נפגעתי" (כשרואים שיגור של טיל כתף) ... מישהו אומר "הביתה, הביתה, הביתה". אולי מישהו אחר יצליח להבין יותר.
בתגובה למשתתף אחר שקורא לו להסביר שלצילומים אין קשר לגיחות קרב ב-2008:
"אני מאד מתפלא ! בעקרון היה אפשר לצפות למשהו דומה....קראתי...בפורום המקביל כבר אומרים שזאת עבודה של עורבים בגרוזיה. זה כמו טלפון שבור, מה כבר לא ימציאו.
עשיתי את הסרטון בשביל להציג לחברי הפורום את שרדיתו של העורב [skip] הסרטון הוא אכן לא חדש וזאת לא גרוזיה !..."
ובפורום אחר נאמר שחלק מהצילומים נעשו בטג'קסטאן ב-94 וחלק אחר בצ'צ'ניה.
(ראה תגובה של ACAT ב 16:59:37)