23-09-2008, 10:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
2 מאכלים קבועים בערב חג
זה משנה שעברה, השנה אקח איתי מצלמה לאמא ואצלם טוב יותר
דגים ברוטב צהוב לראש השנה
דג קרפיון שלם שהושרה בלימון ומלח או כל דג אחר שאתם מעדיפים
בדר"כ זה היה דג מתוק בגלל ראש השנה בשנים האחרונות הוא הפך לחריף חחח
4 פלפל חריף חצוי לאורך ללא גריעינים, 1-2 גמבה, 4 שיני שום פרוסות ,1 צרור כוסברה , 1/2 כוס שמן
1/2 כפית כורכום 1/2 כפית מלח, מעט לימון
מערבבעים את כל התבלינים והירקות בסיר מניחים מעל את הדג ודוחפים לרוטב עם האצבעות
מוזגים מים לסיר סגובה הדג והירקות.
מבשלים עד שהמים מתאדים, דואגים כל הזמן להניע את הסיר מצד לצד מעין ערבוב ללא כף
לבשל עם מכסה.
************************************************** ************************************************** **
טנזיה
20 שזיפים, 15 משמשים, 15 תאנים, 100 גרם צימוקים (אפשר גם תאנים ותמרים)
50 גרם צנוברים, 100 גרם אגוזי מלך.
5 בצלים פרוסים כ7-8 צלעות כבש או כל בשר אחר שאתם אוהבים (הכבש מוסיף טעם לתבשיל)
1 כפית קינמון, 1 כפית שחוקה מרק עוף, 3 כפות סוכר
להשרות במים את הפירות יבשים.
לשלוק במעט מים את הבשר עד לבישול כ70% (לא בישול מלא)
לטגן את פרוסות הבצל בחצי כוס שמן להשחים את הבצל טוב טוב טוב,
להוסיף לבצל את הפירות היבשים ללא נוזלי ההשריה את האגוזים והצנוברים להוסיף תבלינים ולהמשיך לטכן כ5 דק'
להניח את הבשר השלוק בתחתית התבנית ומעל לפזר את תערובת הפירות והבצל, לשפוך
מעל את נוזלי ההשריה של הבשר עד לחצי כיסוי של התערובת לכסות בנייר כסף
להכניס לתנור בחום גבוה כ20 דק' ואחכ להנמיך לחום בינוני 180מעלות למשך כשעה וחצי שעתיים
לקראת החצי שעה האחרונה להוריד את נייר הכסף להשחמה וקרמול התערובת
כתוספת אפשר להכין קוסקוס או אורז.
_____________________________________
|