19-09-2008, 16:07
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
הודעות: 7,439
|
|
כל הזכויות שמורות...
ישנה אקסיומה ידועה במשפחתי והיא שכדאי (מאוד!!!) להמנע מעוגות שאימי מכינה...
כידוע אין כמו האוכל של אמא, ואכן זה כך... לאימי יש טאץ' מיוחד באוכל שהיא מכינה,
טאץ' של אמהות כזה.
אוכל.
לא עוגות.
משום מה, מאז ומתמיד ידענו, אצלינו בבית, שעוגות קונים. עוגות של אמא הם... איך נאמר את זה בעדינות- לא משהו...
ברבות השנים גם גילינו את ה"סוד" שעומד מאחורי העוגות הלא מוצלחות של אמא-
אימי היא אומנית האילתורים. תנו לה מטבח והיא תמיד תצליח לארגן ארוחה מדהימה. ממה שיש...
ומסתבר שהעיניין הזה של האילתורים לא עובד כל כך טוב עם עוגות. העוגות דורשות (את זה למדנו מאוחר יותר, ומאוחר מידי...) דיוק עם הוראות ההכנה. אין אילתורים.
ואז גילינו שאם כתוב "אגוזים" ויש בבית שומשום, אז מבחינת אמא זה בסדר... וכנ"ל עם כל שאר המצרכים.
ואז העוגות של אמא יוצאות, כמו שצדי צרפתי אומר ב"כוכב נולד"- זה לא זה...זה "על יד"...
למה אני מספר לכם את הסיפור המפותל הזה?
היום החלטתי להכין עוגיות גרנולה. קניתי את המצרכים, מצאתי באינטרנט את המתכון של פיליס גלזר
( http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L...00.html#Scene_1 ) והכנתי עוגיות גרנולה...
איך יצא?
יצא בסדר. אפילו טעים (מאוד !!!)...
אבל אלה לא היו עוגיות גרנולה. זה היה "על יד"...
תחקיר מזורז (הנהוג במקומותינו) כולל מינוי קצין בודק (אני...) העלה את המימצא המרשיע שהשתמשתי במקום בקמח מלא ב...סולת.
ועוד החליט הקצין הבודק (שזה כאמור... אני...) ש"אני" לא אשם כיוון שהאריזה של הסולת דומה לאריזת הקמח המלא, והם מוקמו האחד ליד השני במזווה....
אז אם במקרה קיבלתם עכשיו חשק להכין עוגיות גרנולה, עם המתכון של פיליס גלזר, ואתם בודקים איך זה יוצא עם סולת- אל תשכחו שכל הזכויות שמורות לי...
_____________________________________
(טליה שפירא)
תפילת הטוקבקיסט הישראלי:
''אלוהים - אנא תן לי את הכוח לא לקשקש במקלדת כאשר אני לא מתמצא בנושא הכתבה''
|