27-08-2008, 22:59
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
ראשית, הפורום הולך לכוון נכון, לגופם של עקרונות ולא שיח עיתונאי על בסיס הגיליוטינה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
אני מסכים, בתיקונים קלים.
למשל, קשה לדרוש מסמ"פ שמקבל לימודים צ'ופר מהצבא, אחרי כ- 5 שנות שירות קשה ותמורת התחייבות נוספת לקבע, ללמוד דווקא נושאים צבאיים. רובם הרי ישתחררו ולא ימשיכו למג"ד והלאה- ואז מה הם יעשו עם תואר כזה?! - מי שלא רוצה להמשיך זו זכותו, מטרת הקורס היא הכנה לקראת תפקיד המ"פ. מי שיוצא לקורס חייב להיות נכון להשאר במערכת כמה שנים טובות.
אני מוכן להקלות, להגדיר כי שליש מהתואר הוא קורסי רשות סבהן ניתן ללמוד כלכלה, מנהל עסקים, משפטים אבל בשום פנים ואופן לא לוותר על לימודי הכשרה.
אני רוצה שכל קצין בינוני ומעלה יבין ויוכל להתבטא בערבית מדוברת, יוכל לקרוא בערבית (לגבי אנגלית אני לא כותב כי ברור כי צריך לחפש בפינצטה מי שלא מסוגל לקרוא ולדבר באנגלית בסיסית בישראל). לא לוותר על לימודי אסטרטגיה, לא לוותר על לימודי מזה"ת, ההסטוריה של המזה"ת, הגאוגרפיה של המזה"ת. אתה יכול להפוך את התואר הזה ליוקרתי, אתה יכול להגדיר כי כל מי שעבר את הקורס רשאי לפקד על פלוגת חיילים ומעלה. שכרו לא יהיה נמוך מ- 10,000 ש"ח לחודש, אתה יכול להחליף למי שעבר את הקורס משך כמה שנים באוניברסיטה + סמסטר קיץ באינמוני שטח מתקדמים את דרגות הקצונה לדרגות בצבע שונה כך שיבלוט ביחס למי שלא עבר את הקורס.
ישראל היום אכן פחות סבלנית לאבדות- בין היתר, כי נראה שהאיומים פחתו מאוד (למשל- השווה את הקרקס התקשורתי שהיה סביב אסירה-א-שמליה ב-2000 להד המועט יותר לאירועים חמורים יותר שאירעו באינתיפאדה השניה). זה בדיוק מחייב את צה"ל להכשרה ובקרה טובים יותר של הקצינים בכל הדרגים (ולא רק של המפקד, שיועף הביתה במקרה של תקלה) - הגדרת "קרקס תקשורתי" - זו לדעתי בעיית היסוד, יושבים כמה כתבים חלקם מבינים יותר חלקם פחות ומרשים לעצמם לנהל את העסק מבלי שיש כל עול על כתפיהם, ראה את פרשת הילדה מאתמול - האם הקרקס התקשורתי היה דרוש? האם הוגן?
בזמן מלחמה להערכתי יש לשים סוף לקרקס, מה שהיה כאן בקיץ 2006 אסור שיחזור על עצמו.
בכלל, אני הייתי פותח הרבה תפקידים עורפיים לאזרחים עובדי צה"ל ומעודד קצינים לצאת לכמה שנות חל"ת (קצינים לוחמים- שלפחות ישרתו בתפקידי מטה זרוע/ מטכ"ל בין מ"פ למח"ט): זה יעזור לצה"ל להתקרב לנורמות אזרחיות ולהשתחרר מהתחושה שדרך הפעולה שלו היא היחידה והמיטבית.
|
כאן אני מסכים לחלוטין, בסיסי הענק בעורף יכולים להיות על בסיס אזרחים עובדי צה"ל, איזו סיבה אורטופד בתל השומר צריך להלך עם דרגות סרן? מה רע בחלוק של רופא? מדוע מהנדס תוכנה בקבע לא יכול להגיע "על אזרחי" לבסיס? למה איש מודיעין חייב להלך על מדים ולא על אזרחי?
ביחידות אלו אין פיקוד במובן שהחיילים רואים ביחידות השדה, סרן יכול ללכת לשתות קפה או לשבת במסעדה עם רב"ט, מבחינתו הוא על תקן רוש"צ באזרחות ואין סיבה שזה יהיה אחרת.
לסדירים לא הייתי מוותר על המדים כדי שהלבוש האזרחי יהיה תקן סטטוס בבסיס.
הייתי פוטר את החיילים בבסיסים אלו מענידת דרגות (הרי ההבדל בין סמ"ר לטוראי הוא בד"כ שנתיים וחצי בזמן ההגעה לצוות), למעט אם הם בתפקיד. סמ"ל שנשלח לשמש כסמל תורן יהיה מחוייב להגיע עם דרגות, רס"ר הבסיס חייב להיות עם דרגות.
מטרת הדרגות היא לשדר עכשיו אנחנו מדברים ברצינות, עליכם לשמור כמו שצריך ולמלא פקודות. במדור אתם רשאים לשוב להיות חברי צוות.
המבנה הרזה בקצונה כמו שהצעתי יכול להעלות את קרנו של המקצוע, כיום כשיש אינפלציה להיות קצין זה לא מה שהיה בשנות ה- 60.
|