23-08-2008, 22:29
|
|
|
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 669
|
|
1. רופא יחידה - להלן - "רופא"
2. רופא מומחה - רופא צבאי - קצין, או אזרח עובד צה"ל שמקום עבודתו הוא בחר"פ או מרכז רפואי צבאי כזה או אחר.
בצבא "המלצה" של רופא היא פקודה לכל דבר.
ואין לערער עליה.
לרוב, בכל יחידה /גדוד ומעלה ישנו רופא יחידה.
אותו רופא, מבחינה פיקודית ת"פ המג"ד או מפקד היחידה, ז"א המג"ד יכול להגיד לרופא הזה שיסגור שבת לצורך העניין, או יהיה קצין תורן או מה שזה לא יהיה.
רופא יחידה מטפל בחיילים ביחידתו, כל נושא שמעבר לתחום המקצועי שלו, הרופא יפנה את החייל לרופא מומחה - לרופא המומחה יש סמכות רפואית גבוהה יותר מרופא היחידה - ולכן אם הרופא מומחה המליץ על החייל לדוגמא, מנוחה של שבועיים, רופא היחידה לא יכול לבטל את הפטור הזה. וכלה גם לכל המלצה אחרת, בין אם זה תנאי שירות מסויימים, הגבלות, הקלות וכו' וכו'.
אם רופא יחידה רוצה לבטל המלצה (כמו שאמרנו פקודה לצורך העניין) של רופא מומחה, הוא ייאלץ ליצור קשר עם אותו רופא מומחה, או לשלוח אליו שוב את החייל עם המלצה משלו, או להפנות את החייל לגורם רפואי בכיר יותר - לצורך העניין מפקד מרפאת מומחים - שהוא לרוב יהיה קצין בדרגת רס"ן ומעלה, והוא המפקד הישיר של אותו הרופא המומחה הנ"ל.
אם מפקד בגדוד של אותו חייל רוצה לערער על המלצה של רופא יחידה, לצורך העניין, אני המ"פ שלו ולא מתאים לי שיהיה לו פטור משמירה, כי זה דופק את כל סבב השמירות בפלוגה, גם אם אני אפנה למג"ד ולמח"ט למרות שהם שניהם מפקדים ישירים של רופא היחידה, הם לא יוכלו מבחינה חוקית לבטל את הפטור הנ"ל - בשביל זה אני אאלץ לפנות ישירות לרופא היחידה, או להפנות את החייל לגורם רפואי בכיר יותר ז"א רופא חטיבתי/אוגדתי/פיקודי וכו'.
בקיצור.
בצבא יש סמכות פיקודית וסמכות מקצועית.
סמכות פיקודית - לצורך העניין אג"מית היא דוגמת הרופא יחידה - מג"ד
סמכות מקצועית- היא אותה דוגמא של רופא יחידה ורופא חטיבתי. (קר"פ/קרפ"ג וקרפ"ח/קרפ"א)
רפואה שלמה לכולנו
_____________________________________
ארדוף אוייבי ואשיגם, ולא אשוב עד כלותם..
(מרץ 05 לשעבר)
|