26-09-2008, 19:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
תסלח לי, אבל אני באמת לא מבין מה אתה מנסה להגיד, וברור שאתה מבלבל כל מיני דברים, רק שאני לא מצליח לשים עליהם את האצבע.
אבולוציה וברירה טבעית הם היינו הך, אם אתה מדבר על סלקציה במובן של natural selection, הרי שזה לא "העדפה" מכוונת.
גם הדוגמה של השבט באפריקה לא מתאימה למודל של הברירה הטבעית, משום שזה לא הועמד לשום מבחן השרדותי שהוא,
מהטעם הפשוט שאבולוציה לא נמדדת (ככתוב פה לא פעם) בעשרות, מאות או אלפי שנים, אפילו רבבת שנים הם 400
דורות, זה לא מספיק כדי לדבר על אבולוציה.
יכול להיות שלפי המודל שלך אבולוציה היא איזושהי התפתחות הדרגתית ואחידה, שהביאה להתגבשות תכונות מסוימות
בפרט "מושלם", אבל גם אז יש נסיגות במופע ובתכונות.
לפי מה שהבנתי, לפי המודל שלך בעלי חיים תמיד ישאפו להיות גדולים יותר, חכמים יותר וכן הלאה, אבל זה לא נכון ובטח
שלא עומד במבחן המציאות. הדינוזאורים נכחדו בסופו של דבר, וגם בתקופת המזוזואיקון היו להם נסיגות במופעים. לעיתים גדלו למימדי
ענק ולעיתים קטנו והתפתחו שוב. המוח האנושי אינו בהכרח אידאלי לסביבות של מצוקת מזון או אנרגיה, כיוון שהוא דורש תחזוקה שוטפת,
מבזבז הרבה אנרגיה וכן הלאה.
לגבי הדוגמה שלך עם הפרות, היא פשוט אנטי-אבולוציה.
האדם מחזיק בחיים יצורים שהתכונות שלהם היו מגבילות אותם בתנאים של תחרות או "מלחמת השרדות", או סתם
סביבה מאוזנת. אפשר לקרוא לזה בהרבה שמות. כנ"ל לגבי חיות בית אחרות, וזה נכון גם לגבי בעלי מומים שונים שאלמלא המודרניזציה לא היו זוכים להעביר את המטען התורשתי שלהם הלאה. למה? כנראה בגלל אותה
"העדפה מינית" שאתה מדבר עליה, רק שזו נובעת משיקולים אחרים, תת מודעיים.
אשמח אם מישהו בעל ידע נרחב יותר ושזה תחום ההתמחות שלו יציץ פה ויתקן שגיאות, אבל גם הדוקטורנטית שנמצאת
פה ומבלה לא מעט זמן במחקר לא מספיקה לך, אז אני בספק.
מה אתה מחפש, מישהו שיצדיק את הטענות שלך? גם אם הוא לא צודק?
חבל שאני לא מכיר אבולוציוניסטים בסביבתי הקרובה. אולי טלי מכירה ויכולה לעזור.
|