23-07-2008, 10:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.02.06
הודעות: 2,244
|
|
יפה אביחי, אתה משתפר מתמונה לתמונה.
בהמשך לתגובתו הטובה של עמית (Fxtrage) לגבי הנענע (הערה שרלוונטית לכל ארבע התמונות), אני מניח שהסטיילינג ואופן סידור/קישוט/הצגת המנות לא היו רעיון שלך - כך שאין צורך לבוא אליך בהאשמות או טענות.
לגבי הפן הצילומי ובחירת זוויות הצילום,
תמונה ראשונה - עומק השדה רדוד לי מדי וכן בחירת נקודת הפוקוס לא נעימה לי. מפריע לי שהחלק הקדמי (= גם השפיץ של הצלחת וגם השפיץ של העוגה) מטושטש ולא בפוקוס. הזווית טובה, אבל ניכר שיש עומס בפריים (יותר מדי אובייקטים/פריטים המסיחים את הדעת). אני הייתי הולך לכיוון יותר מינימליסטי ומייצג.
תמונה שנייה - התמונה הטובה בסט! "זווית תקיפה" טובה אל מול הצלחת, חשיפה בהירה ונעימה, חדות ופוקוס טובים. אישית, אני הייתי מוותר על גבעת הקצפת בקדמת הפריים. היא גם לא בפוקוס והיא גם מסתירה את השפיץ של הוופל הבלגי. אני לא מרגיש שהיא תורמת בנוכחותה לפריים (ראה הערתי לגבי התמונה הראשונה).
תמונה שלישית - אתה עשית עבודה טובה מבחינת בחירת זווית הצילום והחשיפה (אם כי גם כאן מפריעה לי פרוסת האבטיח הקדמית שלא בפוקוס), אבל החבר'ה שם במסעדה הרסו לך את הצ'אנס לקבל תמונה מצוינת. קוקוס עוד איכשהו מוסיף עניין לתמונה (לבן על אדום), אבל רוטב השוקולד הזה לא מתקשר בכלל לאבטיח (בשום תרבות בעולם), וגם פינות האבטיח שספגו נגיעה עם השוקולד שבצלחת לא נראות מעוררות תאבון. לגבי הנענע כבר נאמר מספיק...
תמונה רביעית - שוב, אתה עשית עבודה טובה (פרט לעניין ההשתקפות על הצלחת, כפי ששחף ציינה). במקרה הזה האשמה צריכה להיות מופנית לשף ולא לסטייליסט - המנה לא מגרה בטירוף! אין בעוגה הזו טיפ-טיפה של חיוּת, ונראה שהיא שכבה במקפיא חודש ימים. כנ"ל לגבי סירופ השוקולד ה built-in שמעליה.
לסיכום, כפי שהבנת אני בעיקר מלא בטענות לבעלי המקום לגבי עיצוב ויצירת המנות, ופחות לגביך.
הצלחת להתמודד עם האתגר הלא-פוטוגני-בעליל הזה בצורה יפה
נמרוד.
_____________________________________
בברכה,
נמרוד גנישר
www.NimrodGenisher.com
"Take only Photographs, leave only Footprints"
|