16-07-2008, 20:13
|
|
|
חבר מתאריך: 23.11.07
|
|
אם הייתי חושב שאתה משגע לי את השכל, לא הייתי עונה.
וכמו שאמרתי - קח לך כדוגמא מערכת לשימוש אמיתית. תתחיל לעבוד עליה - ותראה איזה דברים חסרים לך. (ואגב, מערכת אמיתית לרוב כוללת חלונות, תפריטים וכו'. את זה אתה כבר מכיר?)
לדוגמא:
מערכת לניהול בית ספר:
1. רישום תלמידים לכיתות וכיתות בשכבות, כולל חיסורים, תשלומים, משמעת והערות.
2. ניהול ציונים לכל תלמיד - שיעורים, עבודות, מבחנים, מגנים, בגרויות (פנימיות ורגילות). לכל מקצוע יכול להיות אופן חישוב ממוצעים ו/או סטטוס עובר/לא עובר שונה.
3. למורים יש שיעורים וכיתות. מורה רשאי לעדכן ציונים רק במקצוע ובכיתה שהוא מלמד.
4. רכז שכבה יכול לעדכן נתונים רק עבור תלמידים בשכבה שלו. האם רכז שכבה חייב להיות מורה או בעל תפקיד אחר? אתה תחליט.
5. מנהל יכול לשנות הכל. האם מנהל חייב להיות מורה או בעל תפקיד אחר? אתה תחליט.
6. מידע מסוים מוגדר כרגיש. רק מנהל/מחנך/יועצת יכולים לראות ולעדכן מידע זה.
7. תלמידים שלא הגיעו למספר שיעורים מסויים/לא ביצעו מטלות/כל מיני חוקים אחרים לא יכולים להבחן במבחן רגיל/מגן/בגרות. קח בחשבון שלכל בית ספר כזה יש חוקים שונים - איך תכתוב את זה כדי שכל בית ספר (=לקוח) ינהל את זה בעצמו?
8. דוחו'ת על תלמידים - ציונים, חיסורים וכו'. דוחו'ת סטטיסטים - כמה מעל סף ציונים/חיסורים/הערות כלשהוא וכו'. רצוי גם גרפים כדי שיהיה נעים לראות. כל דו'ח כזה צריך גם ליצא לקובץ טקסט, אקסל, וכו'.
9. יש צורך בהתראות - מי לא הגיע ליותר מ-X שיעורים, יותר מ-Y ימים, לא מגיש עבודות, בעל הערות משמעתיות רבות, וכו'. גם כאן - לכל בית ספר יש חוקים משלו.
10. מידע כזה הוא חשוב - צריך אפשרות לגבות ולשחזר אותו.
11. איך מנהלים הרשאות של משתמשים? מי נותן ומסיר אותן? איך מנוהלת ההזדהות של משתמשים מול המערכת? איך מאבטחים את המידע נגד שימוש בלתי מורשה? איך בודקים מי ניגש לאיזה מידע ומתי?
אני מקווה שזה יספיק לך בינתיים. זה חלק קטן ואופייני למערכת מידע אמיתית.
נערך לאחרונה ע"י sigsig בתאריך 16-07-2008 בשעה 20:16.
|