פעם היתה תוכנית בערוץ 2 על 14 המופלאים מישהו שמע על זה?
היתה פעם תוכנית בערוץ 2 על כך שבשנות ה 70 במהלך משחק הכדורסל בו ניצחה מכבי ת"א את ברה"מ הוברחו לארץ 14 ( אולי 12 לא זוכר ) אנשים עם יכולות מיוחדות שכונו "מופלאים" בתוכנית הוצגה אישה עם ראייה מדהימה כמעט על אנושית ואדם שטוען שהוא יכול להעביר לאנשים מסר בטלפתיה והוא טוען שבמהלך משחק הכדורסל הוא גרם לאנשים שם להתחיל לצעוק "אל אל ישראל" הוא טוען שאלו 2 המילים היחידות בעברית שהוא ידע לכן בחר את המילים האלה שהקהל יצעק אותן.
מישהו שמע על זה? אני מחפש כבר הרבה זמן חומר על זה ולא מוצא אולי מישהו יכול לעזור לי עם זה?
תודה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי I am me שמתחילה ב "פעם היתה תוכנית בערוץ 2 על 14 המופלאים מישהו שמע על זה?"
זהו סיפורו של מישה, זמר הטלפתיה, האיש אשר הוציא את תקליט הטלפתיה הראשון והיחידי בעולם, האיש אשר נרדף על ידי הק.ג.ב ופעל בשורות המוסד הישראלי בשנות ה-70, האיש אשר בזכותו מכבי ת"א גברה על צסק"א מוסקבה ב-77´. זהו סיפורו של אדם פשוט שמבלי להתכוון השפיע על מהלך ההיסטוריה אך שילם על כך מחיר אישי כבד.
אותי יותר מעניין המבצע הבלתי יאומן הזה שבו ישראל מצליחה להוציא 14 אנשים ממקום סודי ושמור ביותר בברה"מ, לסדר להם דרכונים וכרטיסי טיסה על מטוס האוהדים היחיד שיצא אז מברה"מ למשחק הכדורסל ואז בסוף המשחק להבריח אותם. זהו מבצע חסר תקדים בקושי שלו אני חושב, אך משום מה לא מצאתי על זה שום חומר באינטרנט.
נורא נורא מוזר שהמבצע המדהים הזה לא התפרסם בשום מקום.
לא ניתן לתאר עד כמה זה קשה להוציא 14 אנשים ממתקן סודי ביותר מחוץ לברה"מ בתקופה ההיא ולסדר להם כרטיסי טיסה למשחק.