07-07-2008, 10:35
|
|
|
חבר מתאריך: 22.10.06
|
|
לא קיבלתם זימון לקורס טיס? פנו למנהל בית הספר
אני נורא מתנצל, אין לי סורק ולכן אני לא אביא לכם פה את הכתבה במלואה אלא אתמצת אותה לכמה פסקאות אבל הרעיון הכללי הוא מה שחשוב...
אתם עומדים לפני גיוס ומאוכזבים מאפשרויות השיבוץ שצה"ל מציע לעם? בקרוב יוכל מנהל בית הספר שלכם לסייע.
ראש אגף משאבי אנוש בצה"ל, אלוף אלעזר שטרן, החליט השבוע לאפשר למנהלי בתי הספר לערער על התפקידים שצה"ל מציע לתלמידיהם. במקרה שיוגש ערעור יזמן צה"ל את התלמיד למבחן חוזר בלשכת הגיוס בתקווה שישפר את ציוניו- ובכך ישדרג השיבוץ. עם זאת, זכות הערעור תהיה מוגבלת, והמנהלים יוכלו לסייע רק ל-2.5% מתלמידיהם.
אחת הבעיות שצה"ל מתמודד איתן היא העובד שתלמידים רבים שמגיעים לצו הראשון לא מתייחסים ברצינות למבחנים ומתנהגים כאילו קיבלו יום חופשה מבית הספר- ותו לא. כתוצאה מכך נולדה תופעה המכונה בצה"ל "אנטר-אנטר"- כשהתלמידים לוחצים על מקש ה"אנטר" במבחן בלי לקרוא כלל את השאלות במטרה לסיים את יום המבחנים מוקדם ככל שניתן ולנצל אותו לבילוי בים או בקניון.
(הפסקה בקצרה) רק לאחר שהתלמידים מקבלים את יעדי השיבוץ העגומים בעקבות התוצאות הנמוכות הם מבינים את הטעות שעשו ומנסים לערער- ללא הצלחה לרוב. ככה יוצא שברבים מהמקרים תלמידים עם בגרויות גבוהות מקבלים קב"א ודפ"ר נמוך בגלל שעשו שטויות וכך נחסמים בפניהים מסלולי שירות אטרקטיביים, הם נעשים מתוסכלים ותורמים פחות.
בצה"ל מדגישים שמערכת המיון וההערכה בסך הכל מקצועית ואמינה, אך כדי לפתור נקודתית מקרים כאלה-של חוסר חפיפה בין איכות המועמד לבין הציונים שלו- הוחלט על הנוהל החדש.
כמעט שכחתי, המקור: עיתון "ידיעות אחרונות" יום א', ג' בתמוז תשס"ח 6.7.2008 גליון מספר 24864
אני לא מבין, אם התלמיד מספיק חכם להוציא קב"א גבוהה הוא אמור כבר להבין את חשיבות המבחנים שמדגישים שוב ושוב המאבחנים בלשכת הגיוס את חשיבותם!
נערך לאחרונה ע"י mt999 בתאריך 07-07-2008 בשעה 10:41.
|