02-05-2005, 08:32
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
מנסיון אישי שלי...
מחשב שהיה בעבר פנטיום 3 במהירות 450 מה"צ, ומחשב שהיה בעבר פנטיום 2 במהירות 233 מה"צ, שודרגו שניהם ל AMD Athlon XP 2500 עם לוח של ASUS (אחד A7V600 ואחד A7N8X). בראשון כ. מסך פשוט מאוד - 440MX ובשני יותר טוב - Sapphire 9200SE. בשני המחשבים היה ספק כוח ג'נרי של 300 או 350 וואט (לא זוכר).
צריכת החשמל של כל הרכיבים בשני המחשבים, לא הייתה גבוהה. אין לי מושג כמה צורך ה Athlon XP, אבל אני משער, לפי הטמפרטורות שלו, שאת ה 60 וואט הוא לא עובר. הכונן הקשיח צורך לכל היותר 10 וואט. בסידי כמעט ולא משתמשים (ואין לי מושג מה הצריכה). אני אניח ואגזים שהצריכה של כל הרכיבים ביחד בתוך המחשב הגיעה ל 100 וואט במחשב עם ה MX440. הוא פעל ככה חודשיים, לאט מאוד (אבל זה בגלל שהיה שם כונן קשיח איטי וישן של 8 ג'יגה לדעתי) ויום בהיר אחד - לא נדלק. הבאתי מאיזשהוא מקום ספק משופץ בשביל בדיקה, שמתי, וראיתי שעובד. הספק המשופץ (שגם הוא כמובן היה ג'נרי - אחרת הוא לא היה מתקלקל מלכתחילה ) פעל במשך שעתיים, ומת. הבנתי את הרמז (אבל גם לא רציתי לשלם), וקניתי ספק ג'נרי של 450 וואט. מאז המחשב פועל בסדר, אך הספק חם.
כשנשרף הספק של המחשב השני (שבו כרטיס מסך קצת יותר כבד), אמרתי לעצמי שראיתי שהספק הג'נרי-משהו שכבר קניתי בעבר (Tsunami) הוא יחסית בסדר, אז הזמנתי אחד כזה נוסף. לא היה להם במלאי 450 וואט, אלא רק 550 וואט, והסכימו למכור לי באותו מחיר. קניתי - ואז גיליתי דבר חשוב מאוד, שלא היה אמור להפתיע אותי בהתחשב במה שלמדתי בפיסיקה כבר לפני מספר שנים - ככל שמוליך חשמלי מסוגל להעביר יותר זרם/הספק, עבור אותו ההספק, הוא יתחמם פחות. הספק החדש פועל במשך ימים, ופשוט נשאר קר. לא חמים - קר. כמו המארז.
המסקנה שלי היא שאין בעייה עם ספקים ג'נריים, כל עוד הם עם הספק גבוה בהרבה מההספק שבו רוצים להשתמש. זה עדיין יוצא קצת יותר זול מספק מחברה איכותית - אבל בהפרשים האלה כבר שווה להוציא עוד כמה שקלים, והספק הבא שאני קונה הוא כבר של HEC.
|