תסלח לי מאד אבל התגובה שלך מצחיקה אותי..
האמנת בישות אלוקית אבל אחרי הלימודים המאד מעמיקים ועקב הציונים המאד גבוהים שלך בהם הגעת למסקנה (כמה פשוט - 1+1) שאין ישות אלוקית...
המסקנה לא נבעה בכזת פשטות כמו שאתה מתאר רק מהלימודים שלי סך הכל זה תיכון..
חוץ מהלימודים קראתי תספר " The god delousion " של ריצ'רד דוקינס ביולוג ופרופסור להנחלת המדע באוניברסטת אוקספור בבריטניה . ממליץ לך בחום.
(
וגם את הספר "המפץ ההגדול" של
סיימון סינג גם הוא מומלץ למי שרוצה לדעת יותר .)
אני יתמצת את מה שאני חושב על אמרות כאלה.
איך אפשר להוכיח שאין ישות אלוקית??! האם הוכחת בהוכחה בהגיונית (מהלימודים שלך שאתה מאד מתגאה בהם) שאין נשמה ואין תכלית? או שמא הוכחת מאי קיום ההוכחה??
תראה לי איפה לעזאזל אתה מוצא "נשמה" . מצחיק ועצוב לי לחשוב שאנשים מאמינים בנשמה. כבר אפשרות לקיום אלוהים הרבה יותר נראית סבירה מאשר חיים אחרי המוות או "נשמה".
אתה וכולכם פשוט מפחדים מהמוות הסופ יבהחלט וממציאים תמושג הבדיוני הזה. אם היה דבר כזה כבר ממזמן היינו מתקשרים עם המתים והיית רואה פירצות בין עולם המתים לחיים . אבל לצערנו חוץ מסיאנס עלוב שבו ברור שהאנשים המשתתפים הם אלה שמזיזים תכוס בעזרת האצבע לאותיות שהם רוצים לשמוע מה"מת-חי" הזה.. אין שום סימן לקיום" נשמה" .
ובכלל בעבר חשבו שהנשמה עולה לעננים בשמיים נו הגענו לשם וראינו שהעננים אינם בדיוק מקום משכנו של "גן העדן" טוב לפחות גשם אנחנו מקבלים מהם וזה "גן עדן" בפני עצמו. אז תגיד לי ונגיד ויש נשמות לאן בדיוק הם עולות לחלל? למאדים? נו באמת זה פשוט יותר מדי מגוחך בכדי שאדון בזה בכלל.
מה שאני לא מבין בחוג אתאיסטים מסוים זה שהם לא מאמינים בדברים שלא הוכחו,כיוון שישות אלוקית אינה ניתנת להוכחה הם שוללים כל קיום על-טבעי. האם הם לא חשבו על זה שאולי יש משהו שנשגב קצת מהם? האם הם לא יודעים שבכל דור מוצאים דברים חדשים שעד עכשיו לא ידעו? מאיפה העזות (או שמא טיפשות?) לשלול?
צודק חלקית אבל באותה מידה לתאיסטים יש טיפשות הרבה יותר רבה להתכנס בבועה שלהם , להגיד "יש אלוהים" , או המשפט השנוא עליי "הכל מלמעלה" ולהתנהג בראש קטן ולפחד להציץ קצת החוצה ולחקור תמקור לחיים.
95% מהמדענים אתאיסטים? בא נפתח את זה שנייה במישור הפילוסופי:
1. מדענים , בדיוק כמוך, לא רוצים לשייך עצמם לדת כיוון שזה עניין לא פופולארי, במיוחד לאור העובדות שאנשים גדולים מתחום המדע והפוליטיקה התבטאו בצורה מזלזלת לדת. אני בטוח שאם המדענים היהודים היו פופולארים ( וצריך רק זמן שזה יקרה) - והם לא היו נוטשים את הדת (מהסיבה שציינתי לעיל), הדת כבר הייתה מאומצת..
לא פופלרי בדיוק נהפוכו! מדענים שאינם מאמינים ותומכים בדת בפומבי לא מקבלים תרומות למחקרם ומנודים. כי
2.אם מסתכלים על ישראל ביחס לשאר ארצות העולם + עוד כמה יהודים בארצות אחרות, רואים ש:
רוב המדענים אינם יהודים ולכן אם גוים, שמכירים את הנצרות ומושפעים רק ממנה, אומרים שהדת היא המצאה של האדם - הם צודקים לגמרי! הרי הנצרות היא לא יותר מהמצאה של כמרים שאפילו הם עצמם לא עמדו בקריטריונים שהם קבעו לדת. כמו שאמר קרל מארקס: "הדת הינה מורפיום להמונים" - ואני אומר: נכון! הנצרות היא באת לא יותר ממורפיום להמונים ( הם למשל צריכים את אלוקים רק כדי שיכפר להם על חטותיהם ושיוכלו להמשיך בהם ולהרגיש טוב עם מצפונם..).
כן ומה אנחנו אותו דבר. פשוט אצלנו היהודים הפז"ם של הדת דפק יותר ומכך יש לנו תחוצפה לחשוב שאנחנו העם הניבחר ומעלים את עצמנו מעל כל האנשים הטובים בעולם. למשל מעל ההולנדים החביבים
אנשים המציאו את ה"אלוהים" מתוך חולשה אנושית ופחד מחוסר כיוון בחיים , חיים ללא תכלית ומכך שאין סיבה לקיומם. ואנשים אתאיסטים הם אנשים בעלי חוזק נפשי ראוי להערכה שאינם צריכים "השגחה אלוהית" בשביל להסתכל קדימה ולחיות חיים טובים בעלי משמעות.
אני למשל מכיר מדענים גדולים שהם גם דתיים, אבל כנראה שהם לא הגיעו
להשגות שאתה הגעת בזמן לימודיך בתיכון... :/ (הרב שזכה בפרס נובל במתמטיקה, מכיר?)
חהחהחה? מדור בדיחות מתות יש כבר ב"בלייזר"
אנשים יכולים להשתמש גם בדברים אמיתיים בצורות ניזלות ויש לא מעט דוגמאות -שוב מפה לא תגיע ההוכחה שהדבר הוא לא אמיתי.
3. האמונה - היא אמונה - אם היא הייתה ניתנת להוכחה כלכך פשוטה - זאת לא הייתה אמונה.
כמו שרס"ג כתב - זה אפשרי להשריש את האמונה ולדעת שהיא אמיתית (כמו אברהם) - אבל זה צריך להתבצע בזהירות רבה (בלי הסקות פזיזות על סמך הוכחות שאינם בכלל הוכחות) ובצורה נכונה כפי שהוא מתאר בספרו.