19-06-2008, 16:05
|
|
|
חבר מתאריך: 29.04.07
|
|
התייחסות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי טירון
מסקנותי:
זה שהדגם המלחמתי שעליו הבאתי שאת הלינק מויקיפדיה למעלה, עדיין מיוצר ונמכר בבריטניה, כפי שרואים בלינק של שפילד - זה כנראה מטעמי נוסטלגיה, ולא קשור כלל לאיכותו הדי מפוקפקת באופן יחסי להצע הקיים בתחום זה.
צודק לגמרי, זה בעיקר מטעמים מסחריים של אספנות. פה ושם עדיין יש יחידות שמנפקות אותם באופן רשמי - בעיקר יחידות פסאודו-SAS במדינות חבר העמים. חוץ מזה, פגיון כזה עם הקדשה נחשב למתנה מכובדת מאד ללוחם מצטיין, קצין ותיק שהשתחרר וכו'.
באשר לצבא שלנו - יש אחידות דעים, כך נראה לי, שאין מקום לסכין לחימה "תקנית", אולי גם בקרב יחידות מיוחדות, ולא נעשית מחשבה או קידום של עניין זה במערכת הבטחון. אולי בגלל עלויות גבוהות ברכישת סכין לחימה איכותית, אולי בגלל שתעשיית הלהבים שלנו לא יכולה לייצר סכינים ברמה של הפירמות שהזכרת בארה"ב למשל.(האמנם?)
המממ, כן ולא. אני שוב טוען שיש להבדיל בין סכין רב-תכליתית לסכין לחימה שאסור לעשות בה שימוש אחר. תתפלא, אבל מי שצריך - מקבל. היו זמנים שתע"ש ייצרו להבים - כידוני רובה למודלים שונים, למשל לעוזי. לייצר סכין בסיסית טובה זה לחלוטין לא עניין הי-טקי (ואולי בגלל זה...). יש כיום בארץ יצרן תעשייתי בודד (דו-סטאר) שמייצר סכינים בסגנון צבאי, באיכות גבוהה מאד, בכמות קטנה.
http://www.dustar-knife.com/HTMLs/Home.aspx
חוץ מזה, מפעל כמו ישקר לא יכול לייצר סכיני-על אפילו כמוצר לוואי? אני לא הייתי סומך כיום באופן עיוור על תוצרת אמריקנית.
לעניין הגיבוי: בהתקלות פנים אל פנים, בתעלת מוצב צרה, מטווח 0, בו אינך יכול לירות בנשק ארוך, או כשלך נגמרה המחסנית, וליריב יש מעצור - כנראה שאתה אמור להשתמש בנשק כאלה, או באגרופיך, ולא לשלוף סכין כלשהוא כדי לקבל יתרון. קצת מוזר, כי אחרי הכל - לא כל סורי/חיזבאלניק/חמסניק, השתתף בקורס אמנויות לחימה והוא מיומן בלהעיף את הסכין מידך לפני שאתה מבין מה קרה. נשק הגיבוי המועדף הוא אקדח. בצה"ל, שוב, מי שחושבים שצריך - מקבל. עם נשק ריק עדיף לדקור ולא להכות. אני מסכים שיש גם מקום לסכין בתור נשק "קו אחרון", אני עצמי נשאתי סכין פרטית באפוד שלי בסדיר (ביחד עם אולר טוב בכיס, קשור במיתר) וכך חיילים רבים אחרים ביחידות השדה, גם כיום.
אני רק משוכנע בדבר אחד: אף חייל קרבי לא יגיד "לא" לסכין/פגיון איכותי. ולא רק בגלל שזה צעצוע נחמד.
|
בהחלט!
|