06-06-2008, 17:19
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.07
|
|
רעיון לרכב תמיכה קל\בינוני לחי"ר
הרעיון עלה לי בעקבות שיחה עם חבר בשריון , שסיפר לי את המקרה הזה שקרה לפני כמה שנים:
לטנק המדובר , למיטב זכרוני טנק מג"ד או מ"פ ,הגיעה ידיעה על כוח של מחבלים שמניח מטען , הקצין זיהה את שלושה מחבלים מטווח של 2.5-3 קילומטר , ופתח לעברו באש תותח , הוא ירה 5-7 פגזים משני סוגים (אני חשב שנפיץ ופלאשט) , והיה בטוח שחיסל את המטרות, אבל לאחר כמה דקות גילה שהמחבלים פשוט התחבאו בתוך שוחה והצליחו לברוח עם פציעות קלות בלבד , זה אחרי שהוציאו כמה מאות אלפי שקלים על פצצות נגד שלושה מחבלים.
כמובן שהיום יש כל מיני פרחים שיעילים יותר נגד מטרות כאלו , אבל עדיין עלתה לי השאלה - למה אי אפשר לקבל כוח אש מדויק בטווחים של מעל קילומטר בלי לעשות פיצוצים גדולים במיוחד? כוח חי"ר הרי מאבד את האפקטיביות שלו מעבר לטווח של כמה מאות מטרים וטנק עושה המון נזק היקפי.
הרעיון שלי היה לכלי רכב בינוני או כלי קל , שיספק אש מדויקת לטווחים ארוכים , בלי לעשות יותר מדי נזק היקפי ובלי להיות יקר במיוחד.
השיקולים העיקריים שלי:- עלות יצור נמוכה יחסית.
- מחיר נמוך לתחמושת.
- תחזוקה קלה.
- ירי ארוך טווח (1.5-3 ק"מ). ומדויק , בלי יותר מדי נזק היקפי.
- יכולת פעילות בלילה (מכוון על ידי מצלמה שמחוברת למסוף מחשב)
הכלי צריך להיות מספיק זול כדי שיופעל ברמת פלוגה ולשמור על ניידות גבוהה למדי , הוא לא צריך להיות משוריין במיוחד , מכיוון שהוא יפעל באיזורים בטוחים יחסית ומטווח רחוק. בכלליות זה יהיה כלי תמיכה לחי"ר בבט"ש .
חשבתי על משהו שישתמש בתותח 30 או 20 מ"מ מונחה מחשב ויורכב על חצובה מוגבהת על רכב גלגלי (על משהו בסדר גודל של משאית קטנה או האמר)
או תצורה שניה - רכב זחלילי כבד שנושא עמוד שעליו יותקן התותח (תחשבו , נגמפופ חמוש).
אפשר גם ללכת לכיוון ררנ"ט , אבל חסר לי ידע לגבי מידת הדיוק שלו בטווחים כאלו.
גובהו של התורן של הכלי הבינוני יאפשר לו לראות שטח הרבה יותר נרחב , ולהשאר מאחורי הגנה במקרה של שטח רווי נ"ט ארוך טווח , אפשרות אחרת זה להתאים לו מעיל רוח , אבל זה כבר נשמע לי יקר מדי.
|