05-06-2008, 19:34
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
כללית, מערכת זיהוי צריכה להעביר מידע מכוח א' לכח ב' ("אל תירה עלי- אני ידידותי"). לכן, ניתן לייעל את הדיון ע"י השוואה לתחום התקשורת. אני מתנצל מראש על הלשון הטכנית. ניתן לתקשר בכמה אופנים:
א. עליה לשידור (Broadcast): סימן זיהוי בולט, כמו בדוגמא שהובאה; זול, אמין, מהירה מאוד ופשוטה- אך מאפשר איתור ע"י האויב, וגם יכול להיות מועתק על ידו.
דוגמאות נוספות: נצנץ, פאנל טקטי, סטיקלייט א"א, ואפילו צורה ייחודית של קסדה, נשק, דוגמת הסוואה (או היעדרה, במיקרה של צה"ל..)
אמצעי מעניין- http://www.combatid.com/index.html
נצנץ שמסתנכרן לנצנץ פיקוד; כל החיילים בכוח מנצנצים באותו תדר, וכך הם יכולים לזהות מישהו מחוץ לכוח- ומנגד קל לזהות אותם מרחוק ככוח אורגני.
ב. נל"ן: תשאול ותשובה ישירים; מחייב אמצעים כיווניים ייעודיים ולכן יקר יחסית; אמין, מהיר ופשוט יחסית; המתשאל חשוף לגילוי מצד המטרה והמטרה קורנת רק בזמן התשובה; ניתן להוסיף קידוד כך שיקשה על פריצת המערכת. בדיוק כמו מיילס- החייל צריך לזכור שהמערכת לא עובדת ללא סוללות, כשהמשדר או המקלט מכוסים, כשהמטרה מאחורי שיח וכו'.. גם אם לא קיבלת חיווי יתכן ומדובר בכוח ידידותי!
למשל- מיילס עם ערוץ תקשורת חזרה.יצרנית המיילס עצמה מציעה מוצר כזה http://www.cubic.com/corp1/newtech/archive/O-CIDS.html
המבוסס על רטרורפלקטור מאופנן- היחידה המתשאלת מקבלת בחזרה לכיוונה קרן לייזר מאופננת, כך שכוח ב' לא נחשף לסביבתו כלל.
להבנתי
ג. רשת: תשאול ותשובה דרך מאגר מידע בעורף; מחייב מיקום עצמי של כוחות א' ו-ב', וכן כיוון וטווח מא' לב', וכמובן גישה משניהם לרשת. אלו דרישות קשות, אך הן כלולות ממילא בתוכניות "חייל עתידי" למיניהן, וכמובן קיימות ברק"ם וברמת היחידה. בנוסף, לא נדרש קו ראיה בין הכוחות- זו הדרך היחידה לדעת אם יש כוח ידידותי בקרבת הכפר שממנו יורים עליו, ואליו אתה עומד לירות במרגמות. הבעיה היא בהשהייה ובתקשורת: אם אני רואה דמות חמושה על גג 50 מ' ממני, לא תמיד אוכל לשקול האם זה כוח חיפוי שלנו שהתמקם הרגע וטרם התעדכן במחשב (שאין לי זמן לבדוק) או אוייב.
שיטה זו לא חשופה יותר מרשת המידע המוצפנת הכוללת את מיקומי כל הכוחות, הנדרשת ממילא.
לסיכום, נראה שהפיתרון העתידי יהיה ב' ברמת החייל הרגלי והרק"מ, ג' ברמת הרק"מ והיחידה ו-א' לגבי כל השאר (פאנלי זיהוי על רכב מנהלתי, למשל).
|