31-05-2008, 21:44
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
תוספת בזוית ראייה שונה במקצת
בעיית הצלפים המצריים בקו התעלה היתה מקור ל"כאב ראש" לא קטן לצה"ל במלחמת ההתשה..
כעיקרון, כל מרחב הגדה המערבית של התעלה היווה מרקע טופוגראי ואורבני טוב להתמקמות והסתרת הצלף מצרי. בנינים מפוזרים קרוב לתעלה, שיחים, עצים ודקלים, וכן צורת התחפרות הצבא המצרי ב"שוחות" בקו הגובל עם המים נתנו יתרון גדול לצלף המצרי על פני התנאים הזהים בגדה שלנו - המזרחית.
רוחבה של התעלה היה בין 180 ל - 200 מטר. נוסיף את מרחקי הצלף מגדת התעלה (שהרי אינו שוכב כש"אפו במים") וכן את מטרתו (חיילי צה"ל), וכן זווית ירי (לא תמיד בניצב לתעלה !) ונגיע לכדי 400 מטר לערך. מרחק סביר לפגיעה יעילה במטרה ברורה ונייחת כמעט לגמרי.
אני חייב להעיר ולהאיר כאן - לא מיקמנו את הצלפים שלנו כדי לפגוע בצלפים המצרים דווקא. ביצוע כזה היה קשה מאד שכן קשה מאד היה לאכן בדיוק היכן הם מצויים, ובדרך כלל לאחר ירי היו הם מחליפים עמדות. הצלפים שלנו היו אמורים לפגוע במטרות אדם נוחות לפגיעה לפעמים, אם זוהה ה"קוף" הרי שניסו לפגוע בו אולם ברוב המקרים הירי היה בבחינת - "גם לנו יש יכולות כאלה ונפגע בהם באמצעי דומה לשלהם..."
לא היתה השפעה טאקטית של ממש בירי הצלפים משני הצדדים. למרות ההצלחות שבביצוע הנקודתי. ההשפעה היתה מצטברת. בנו של עזר וויצמן, נפגע קשה בראשו מירי צלף מצרי במעוז המזח והנושא קיבל תשומת לב רבה אף יותר. זהו דרכו של עולם.
בשל אופן ההערכות הצהל"ית לאורך התעלה, קרי במעוזים, היה קל ונוח למצרים (א) לזהות אזורי מטרה נוחים להערכות לצליפה (ב) הם למדו וידעו באופן מפורט היכן נמצאת כמעט כל עמדת תצפית מאוישת שלנו במעוז וכן את נוהל החלפת המשמרות אצלנו.
הצלפים שלנו מוקמו בדרך כלל בין המעוזים אולם כאמור היה קשה למקם צלף באופן טאקטי נכון שעות רבות ביום חם של סיני.... בשטח די "בטול", מבלי לסכן אותו עצמו. יכולתו של צלף נפגעה גם כן לאחר זמן בו רבץ במקום אחד תחת בחום השמש, מחכה לטרף.
הערה נוספת שאני חייב להביע כאן נוגעת לנושא הרוסי שהוזכר ומוזכר מדי פעם בפורום. במקרים רבים בהם החייל המצרי הצליח לפגוע בנו באופן יעיל מאד, טעננו (והדבר השתרש בתודעת הציבור שלנו מאז....) כי רוסים היו אלה שעשו את המלאכה. במקרים רבים אין לכך כל שחר וכל אימות בשטח. לא מודיעיני ולא מבצעי טאקטי. היו רוסקים במצרים שאימנו את הצבא המצרי. גם באומנות הקליעה. היו שטסו במטוסים ובמסוקים, היו שאיישו סוללות טילים וכיוב'. אולם אין ולא היתה לידיעתי שום הוכחה רצינית לכך שצלף רוסי זה או אחר שכב וארב לנו על קו המים כצלף !!!
את אלכס אלירז ז"ל הכרתי. הוא הפך לאגדה ברבות הימים. כבודו במקומו מונח. ולא אוסיף.
|