17-05-2008, 09:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
לא הבנתי למה אתה כל כך מורעל על הM16.
נכון שזהו הכלי המערבי הנפוץ ביותר, נכון שזהו הכלי הנפוץ ביותר והזול ביותר להצטיידות מבחינת צה"ל, ונכון שצה"ל משתמש בדגמים הבוגרים יותר שלו.
אבל מה מכל הדברים האלה מלמד אותך משהו אמיתי על יתרונות הכלים האחרים?
מנסיוני הלא עצום, לM16 יש בעייה אמיתית של פינוק. הכלי יתפקד טוב רק אם תצליח לנקותו ולשמור אותו בחשיפה מינימלית לחול ואבק כבד (למשל- תופעות לוואי של עבודה בת כמה ימים בסביבת רק"מ, רצף לחימה בן כמה ימים על יחידה לוחמת שמקשה על הפוגה לצורך ניקוי וטיפול).
לעומתו, ישנם כלים שיודעים לחיות יפה בסביבה כזו ובהזנחה קשה, תכונה אשר אין ספק (אני מקווה) כי החייל הרגלי זקוק לה מאוד.
מבחינת משקל, לטעמי האישי אין לי כל בעיה לחיות עם משקל כלי גבוה בחצי קילו מזה של הM16 תמורת עמידות.
מבחינת עמידות לירי מתוך מים, נראה לי שהכלי האחיד לצבא היבשה הרגלי לא אמור להידרש לכך, וחיל הרגלים לא צריך נשק של יחידות מיוחדות (למרות שזה סקסי ומתלהבים מזה אפילו מח"טים וקצינים ותיקי קרבות).
המסקנות שלי, שאינן מבוססות מדעית, הינן אלה-
א. רצוי נשק מבוסס מנגנון בוכנתי ולא צינורית גזים ישירה (עיקרון הקלאץ'\מאג\גליל).
ב. רצוי נשק שמנגנון הנעילה שלו כולל חופשים גדולים יחסית, על מנת לצמצם רגישות ללכלוך וחול. לדוגמה- מבנה המכלול והבריח של הקלאץ' והגליל לעומת שמונה השיניים המדויקות של הM16, או הרווחים בין הבריח, המכלול וגוף הנשק בקלאץ'\גליל לעומת המבנה הפנימי ההדוק והצמוד בM16.
ג. רצוי בית מחסנית בצורת משפך להקלה על ההכנסה המהירה (ותחת לחץ) בדומה לM16 אך אפילו עוד מעט יותר מאשר המבנה הלא ידידותי של הקלאץ'\גליל.
ד.השאר הוא בעיקר קישוטים, מסילות ותוספות תמיד יהיה לאן להדביק. זה מתייחס לפלאטופ\קומנדו שבהם השינוי הנראה הוא בדיוק הדגמה לכך שתמיד יימצא פתרון להוספת אמצעים על הכלי.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|