18-05-2008, 21:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי dani90
תראה, מצד אחד שאתה רואה אנשים שנכנעים לכאורה לפחד שהמחזיר בתשובה מטיל עליהם - ומסכימים לחזור בתשובה בגלל זה - אתה יכול לקרוא לזה ניצול תמימותם או טיפשותם..תחליט אתה.
מצד שני - אם אותם אנשים נכנעים לשיטה כזאת - זה יכול להיות בכל דבר, ולפעמים גם בדברים רעים כגון אלימות, סמים וכדו'.. אז אתה אומר - אם כבר אנשים כאלה דרכם כזאת - אז שילכו דווקא לדת ולא לדברים אחרים..(הרי אף אחד לא מאיים עליהם פיזית אלא אומרים להם שהם יקבלו עונש מהשמים אם לא יחזרו מדרכם הרעים..) לא הייתי ממהר לנחש שאם לא חזרה בתשובה הם היו מדרדרים לאלימות וסמים, יש הבדל גדול בין אדם שמושפע במהירות ועלול להדרד מכל דבר קטן (וכפי שכבר הבנת ממה שכתבתי למעלה, במקרים כאלו חזרה בתשובה יכולה להיות בהחלט פתרון מצויין) לבין אנשים שמפעילים עליהם לחץ נפשי גדול, תוך שימוש במניפולציות שיווקיות מעוררות מחלוקת - הדוגמא הכי טובה לזה זה הדוגמא שהבאתי בקשר למכירת יחידות נופש, אנשי נורמאלים לחלוטין עם רמת השכלה סבירה לחלוטין שמפעילים עליהם לחץ אדיר והם חותמים על חוזה שאחר כך הם מצטערים עליו שנים.
אף אחד לא תומך בשיטה כזאת - אני חושב שאתה צודק שזה עובד בעיקר על כסילים וכדו'- הרי אדם בר דעת יסלק את המטומטם שחוזה לו רע ולא יקשיב לו.
לפועלי מחזירי התשובה יש מטרה ברורה אחת - להחזיר כמה שיותר טועים לקרב ישראל -הם פועלים באופן שונה לגבי כל אדם (הרי מי בא להרצאות של הרב אנון יצחק? רמז: לא זוכי פרס נובל לפיזיקה..)זה בערך כמו לשווק את הדת בדרכים שונות..בדיוק כמו שאמרת.. להגיד לך אם זה טוב או לא? לא יודע.. ברור לי מה המטרה של מחזירים בתשובה - ולכן אני טוען שהנזק שהם גורמים גדול בהרבה מהתועלת, יכול להיות שהם מחזירים אחוז מסויים של אנשים בתשובה, אבל הם גם גורמים להרבה יותר אנשים להרגיש סלידה מהדת, להרבה מאוד אנשים המושג "החזרה בתשובה" מעלה אסוציאציות של כפייה, שטיפת מוח והסתה.
דרך אגב, מי אר לך שהסיפור עם איינשטיין אינו נכון? יש לך הוכחה? או שזה שלא ראית עדות לדבר מוכיח לך כי אינו קיים? .. לידיעתך ראיתי תוכנית שעסקה בעובדה שאיינשטיין עבד על להוכיח מתמטית את קיומו של אלוהים... (ערוץ 8 אם אני לא טועה..)
אפשר לפתוח אשכול שלם על אינשטיין ויהדות, נקצר את זה כי אני לא חושב שזה כל כך קשור לדיון:
א. אינשטיין אדם מיוחד מאוד, כשזה נוגע לדת גם למתנגדים וגם למאמינים יש מספיק סימוכין לטענותיהם אם הם מעוניינים לצטט אותו. הנה דוגמא אחת דיי חדשה:
http://news.msn.co.il/news/WorldNew...80517094022.htm
ב. לא משנה אם אתה בוחר להאמין שאלברט אינשטיין היה מאמין או כופר, אם אתה לא מרוצה ממשהו שהוא אמר אתה תמיד יכול להגיד "הוא סך הכל פיסיקאי, זה לא הופך אותו לדמות הסמכותית שתקבע אם יש אלוהים או לא".
ג. קשה מאוד להוכיח שהציטוט על הסיפור של אינשטיין והמורה הוא לא נכון, מהסיבה הפשוטה שפרט לאתר שופר (וכל מי שהעתיק ממנו אחרי זה) אין שום איזכור למקרה הזה. דווקא מהאתר שהביא את הסיפור הייתי מצפה שיביא את המקור לציטוט (זה חייב היה להופיע בספר כל שהוא). לפי דעתי מקור הסיפור הוא בכלל סוג של עיברות של סיפור שהגיע מאימייל אנגלי, שמן הסתם מדבר בכלל על הנצרות (ואחרי זה עוד טוענים שאנחנו החילונים מתנהגים כמו גויים) על זה שאלברט אינשטיין הוכיח למרצה שלו, שהיה אתאיסט גמור וטען שאלוהים הוא רשע כי הוא המציא את הרוע, שאין חושך אלא מחסור באור, ואין קור אלא מחסור בחום, ולכן אין רוע אלא מחסור בטוב, ומי שלא מאמין באלוהים הוא בעצם זה שמביא את הרוע.
מיותר לציין שהסיפור מצוץ מהאצבע, הסיפור היה קיים הרבה לפני שהוא הודבק לאלברט אינשטיין, מורים נוצרים היו מספרים אותו בבית הספר ואין שום מקור שמקשר את הציטוט לאלברט אינשטיין.
בניגוד לשופר אני כן אביא מקור למה שכתבתי, אפשר להתייחס לאתר הזה ברצינות (אני אישית מאוד אוהב אותו, יש בו הרבה מאוד סיפורים מעניינים) אפשר לא, העיקר הוא להראות שזה לא משהו שהמצאתי מהראש:
http://www.snopes.com/religion/einstein.asp
|