06-05-2008, 22:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.08.07
|
|
קודם כל אני אבקש ממך סליחה כי התיעצתי עם אמא שלי בקשר למצב שתיארת כי היא מורה לחינוך מיוחד וגם למדה איבחון אז היא מבינה בזה. היא אומרת שלדעתה אתה צריך לעשות איבחון חוזר, כי ברמת הדברים שלמדת פעם בתקופה שעשית את האיבחון, היו לך יכולות מפצות והיום כשרמת הדברים יותר מורכבת אתה צריך לקבל כלים חדשים. מעבר לזה היא גם ממליצה שתפנה לאיש מקצוע כדי לדבר איתו בקשר למצב שלך, הוא אולי יכול לתת לך את הכלים להתמודד עם המצבים השונים שמקשים עליך בחיים.
בקשר לעניין של ארגון זמנים ולעשות הרבה דברים, אין דבר כזה "אין זמן", השאלה היא תמיד כמה ממנו אתה מוכן להוציא על דברים שונים. יש לך שפע של זמן להוציא. אתה פשוט לא משתמש בו. אני בזמני לפני שחליתי הייתי לומדת פעמיים בשבוע עד 18:00 ובשאר הימים עד 15:00 ואחרי כל יום לימודים הייתי הולכת להתנדבות. וגם בימי שישי הייתי עובדת ואחרי העבודה הולכת להתנדב. ובין כל אלה גם היו לי ציונים גבוהים מאוד. ככה שלא היה מצב שלא היה לי זמן, תמיד הוצאתי מהזמן שלי בשביל הדברים שחשובים לי. יש הבדל בין "בזבוז" ל"הוצאה". והשאלה היא למה אתה מחשיב את הדברים שאתה עושה. דיברת על העניין של זמני לימודים ולמצא חברה. אם אין לך זמן לדברים אחרים איך יהיה לך זמן לחברה?? אם אתה חושב שיש לך זמן להשקיע בחברה, אז כל הדברים שאמרת בקשר לחוגים והתנדבויות היה סתם שטויות ופשוט זה לא עניין אותך. תמצא לך דברים לעשות בשעות הפנאי שעונים על הצרכים שלך, אם זה חברה, אם זה התנדבות מסוג שונה או חוג... אם זה ספורט או קריאה... וכו'...
אני חושבת דווקא שהחבר שלך טועה, אולי בשבילו השיטה הזאת פועלת, אבל הכל יחסי, כל אחד ומה שמתאים לו. הוא חכם כי הוא הבין מה טוב בשבילו. אני אישית למשל לא יכולה לעשות דבר אחד ולהתרכז רק בו. נגיד בזמן שמדברים בכיתה אני חייבת לצייר... רק ככה אני קולטת את הדברים שאומרים. לעומת זאת יש אנשים שאם הם יציירו שום דבר שמסביב לא יכנס להם לראש. ככה שבעצם זה הולך לפי הבן-אדם אישית ומה שמתאים לו. (ואני אדגיש את זה רק כדי שזה יכנס לך לראש סופית) תמצא לך את הדרכים שעוזרות לך ותבין שגם אתה יוצא מזה חכם.
בקשר לעניין של "לא חכם". אתה מאוד מנסה לגונן על עצמך, וישר סותר את הדברים שאמרתי .אתה אולי לא חושב שככה זה יוצא אבל כשאתה אומר "הם יותר חכמים ממני" זה נשמע בעצם "אני פחות חכם מהם" ואז שוב הגענו לעניין של ההשוואה. נסה לחשוב על זה, תעבד את זה בראש ורק אחרי שחשבת על זה תגיב לפי איך שזה כתוב ישר קפצת לתגובה ולא חשבת על זה עד הסוף, נתת לדברים שנראים לך לחדור אליך. קח זמן, תחשוב על זה, ותגיב. המחשב לא בורח לשום מקום.
אתה אומר שאתה תמיד שואף לגבוה יותר, תיזהר. תמיד תבדוק שלא עברת את הגבול בין "מצוין" ל"פרפקטציוניסט". אתה יודע מה ההבדל? מצוין זה אדם שהגיע להישגים גבוהים, שואף ליותר ומאושר שהוא הגיע עד לאיפה שהוא הגיע. פרפקציוניסט זה אדם שאף פעם לא טוב לו איפה שהוא, לא משנה כמה גבוהים יהיו ההישגים שלו הוא ירגיש שזה לא מספיק ולא יהיה מאושר מזה. אני חושבת שאתה בטעות מתחיל לעבור את הגבול לכיוון הפרפקציוניזם...
אשמח לעזור בכל דרך שאוכל.אז שיהיה בהצלחה.
|