לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום עיצוב גרפי! וזה וזה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > גרפיקה, ציור ותלת-מימד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-05-2008, 19:53
  Xpression_art Xpression_art אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Xpression_art שלח הודעה דרך MSN אל Xpression_art
זה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "איך עושים דירוג צבעים?"

דיי פשוט ... קודם כל את חייבת שזה יקרה על בד.. קנווס מן הסתם.. אקריל לא שימושי לשום דבר אחר..עכשיו אני כן מדלל צבעי אקריל ממש בקטנה.. זה נותן להם בדיוק את אפקט הזרימה הזה שאת מחפשת.. המעבר בין הצבעים.. אחרי שאת מדללת קצת את צובעת את מה שאת צריכה בצבע שאת צריכה ובמעבר לצבע השני את עושה פס קטן של הצבע השני וגורפת את המכחול מהצבע שלך לצבע השני.. עכשיו זה חייב להיעשות נורא נורא מהר לפני שהצבעים מתייבשים.. קיצר תשחקי עם זה זאת הדרך היחידה..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-05-2008, 23:10
צלמית המשתמש של אורנג'די
  אורנג'די אורנג'די אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "איך עושים דירוג צבעים?"

בס"ד

בניגוד לצבעי שמן צבעי אקריל מתייבשים מהר מאוד
אבל את זה את כבר הרי יודעת...
מה שאני עושה כדי ש"יראה" כאילו מדובר בצבעי שמן זה
אחרי המריחה הראשונית אם אני רוצה להבהיר אז עם מעט בהיר אני מערבב את בפלטה את הצבע ומיד מורח שיכבה
אח"כ שוב מבהיר מעט ושוב עוד שיכבה כל זה מדובר בשכבות דקות אבל אפשר בהחלט להשתמש בצבע כמו שהוא
מבלי להוסיף מים ובמהירות לזלוג עם הצבע הבהיר לתוכו וכמובן הרבה עבודת מכחול וחוזר חלילה עד לאפקט הרצוי
בנוסף כמו שכבר ציינו פה חשוב גם סוג המשטח קרטון סופג סופר מהר את הנוזלים מתוך הצבע ומשום כך הצבע מתייבש כ"כ מהר
קנווס כנראה משום שהוא מרוח בשכבה פרימיירית נוטה לספוג יותר לאט

ד"א ישנם קנווסים שהם סתם מבד לבן ודווקא אותם לא הייתי ממליץ לקחת בגלל שלא מורחים עליהם את השכבה הפרימיירית
אז לפני שלוקחים קנווס, הופכים אותו אם הצבע של הבד הוא חום אז כנראה מדובר בקנווס איכותי

ונקודה למחשבה : אם אנחנו עובדים כ"כ קשה עם אקריל כדי להגיע לאפקט של שמן
אז למה לא להשתמש בשמן מלכתחילה ?
נכון שזה קצת יותר זמן אבל העבודה נראית בסופו של דבר הרבה יותר טוב

בהצלחה

ישן 02-05-2008, 11:30
צלמית המשתמש של cookoorookie
  משתמשת נקבה cookoorookie cookoorookie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.06
תודה לכולכם!

לאליאנה:
אני דווקא יותר מסתדרת עם צבעים.
הצללות בעיפרון תמיד מתפקששות לי
גם את הציור הנוכחי התחלתי לצייר ולצבוע בעיפרון, בסקצ'בוק. אבל בגלל שלא הלך עברתי לקרטון ולאקריליק.

ל Magnetrix ו-Xpression_art:
כמו שכתבתי, כבר התחלתי לצבוע את הציור על קרטון...
וממש אין לי כוח להתחיל להעביר אותו עכשיו לקנווס. לקח לי יותר מידי זמן להעביר אותו לקרטון, ועם קנווס זה יהיה אפילו יותר מסובך.
זאת פעם ראשונה שאני צובעת ציור על קרטון, ולא חשבתי על האפשרות שיספג לי הצבע.
בנוסף אין לי כן ציור, ואת הקרטון אני יכולה פשוט להדביק על הדלת. אז גם מהבחינה הזאת יותר נוח לי לצייר על קרטון.

לרפאל:
דבר ראשון - תודה על הטיפים
דבר שני - לא השתמשתי בצבע שמן מלכתחילה מכמה סיבות:
א. בדומה לקרטון, לא ידעצי שהצבעים יגיבו כמו שהם הגיבו (אני רוצה לציין שמעולם לא למדתי באופן פורמלי על תכונות של משטחים וצבעים, ובערך כל מה שאני יודעת זה מכאן )
ב. אין לי צבעי שמן בבית, ואני גרה בחור, אש ללכת לחנות ולקנות זה לא בדיוק אופציה P:
ג. גם אם היו לי צבעי שמן, אני חושבת שהייתי מעדיפה אקריליק, כי הם זולים באופן משמעותי, ואני לא מציירת את הציור הזה לצורך הצגתו בפומבי או משהו כזה, ככה שלא מ-אוד חשובה לי האיכות.

בכל אופן,
בדיוק אתמול אחותי חוזרת הביתה ואז היא אומרת לי: "אוי, שכחתי לקנות ג'סו!".
אז אני שואלת אותה "מה זה?"
והיא אומרת לי שזה מין דבר כזה ששמים על קרטון כדי שהמים לא יספגו בו D:
אולי זה הפיתרון...

ישן 02-05-2008, 19:02
צלמית המשתמש של Light Sleeper
  משתמשת נקבה Light Sleeper Light Sleeper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.07

יש עוד דרך שלימדו אותנו במגמה בבית הספר בשביל לטשטש את הגוונים...
לוקחים 3 מכחולים, מכחול אחד לצבע הכהה, מכחול אחד לצבע הבהיר ומכחול אחד יבש שלא טובלים בשום צבע (!).
אחרי שמרחת את 2 הגוונים את צריכה לקחת את המכחול היבש, ולהתחיל לפמפם את המכחול על האיזור שהם מתחברים. אחר כך להשתמש במשיכות מכחול קצרות, קלות ומהירות מגוון אחד לשני ובחזרה (לשים לב שאחד מהגוונים צריך לעלות על השני ולאט לא להטשטש, אני אישית מעדיפה מהכהה לבהיר, אבל אני לא יודעת אם זה עקרוני).
חוץ מזה אני חושבת שבשביל שהמים של הצבע לא יספגו אפשר פשוט למרוח על הקרטון דבר פלסטי, כל עוד לא מדובר בעבודה שאמורה להיות ל"תצוגה" אני חושבת שזה מספיק טוב...(תקנו אותי אם אני טועה..)
ישן 02-05-2008, 21:13
צלמית המשתמש של noalina
  משתמשת נקבה noalina noalina אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל noalina

אני אישית שונאת לצייר עם אקריליק באמת בגלל המגבלה שלהם- הם מתייבשים מהר מאוד,
וקשה ליצור בהם מעברי גוונים כמו שרוצים.

אין לי מושג איך יש אנשים שיש להם מספיק סבלנות להתעסק עם זה, אבל בכל אופן, מהפעמים שכן ציירתי עם זה בצורה ראליסטית למדי (ככל האפשר), בשביל ליצור מעבר גוונים צריך:

א. לדלל את הצבעים כדי שייזרמו יפה עם המכחול על הנייר\קאנוואס\ מה שזה לא יהיה.
ב. לעבוד מהר!
ג. להכין כמות גדולה יחסית של צבע בסיס שרוצים לדלל כל פעם, ככה שלא צריך כל פעם לערבב מחדש ובינתיים הציור מתייבש לו בצד (מה שלא רוצים).
ד. מעכב ייבוש, עוזר לדעתי, אבל לא חייבים.

אקריליק מתאים לדעתי לעבודות מהירות, לציורים בטכניקות מעורבות, ציורים עם מעברי צבע מוקצנים,
אם רוצים מרקמים מחוספסים וכו'.

בהצלחה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:39

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר