01-05-2008, 12:34
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
חחח, הוא לא חלק מחוקי הפורום, הוא חלק מחוקי הצילום שאסור להפר (בניגוד לשאר החוקים). יש כמה שחולקים עלי, כמו קובי (אבל גם הוא מעדיף 2:3 ברוב המקרים. הוא משנה רק במקרים מיוחדים, נדמה לי), אבל באופן כללי רוב הצלמים מסכימים עם זה.
כשרק התחלתי לצלם הייתי חותכת מכל הצדדים כדי להגיע לתמונה הכי טובה שאפשר להוציא מהפריים שצילמתי. למה זה שגוי? גם כי היחס 2:3 לא נשמר, וזה בעע (זה לא חוק שהצלמים המציאו. זה פשוט המלבן הכי נעים לעין. זו גם הסיבה, אני מניחה, שהחיישנים של מצלמות קומפקטיות הם ביחס כזה <אמנם זהו לא בדיוק יחס הזהב שהתגלה ע"י תלמידו של פיתגורס, אבל זה קרוב לשם, ואיכשהו בשלב כלשהו הוחלט שזה היחס הנעים בצילומים. אולי כי לייצר חיישן ביחס הזהב זה מדי מסובך...>), וגם כי קרופים זה אף פעם לא דבר טוב. תמיד עדיף לצלם מראש בקומפוזיציה הנכונה (גם פה יחלקו עלי. משה, למשל, מעדיף לצלם בזוית רחבה כדי שיהיו לו הרבה אפשרויות קרופ), כי במקרים מסויימים (כמו פה, לדוגמא) הקרופ כבר לא יכול להציל את הקומפוזיציה, וגם כי קרופ מוריד את חדות.
מעבר לזה, אי שמירה על יחס 2:3 מיידעת את הצופים שנעשה קרופ לתמונה, והיא כבר נראית פחות טוב.
בקיצור - תתרגל לשמור על יחס 2:3 (מי שמצלם בקומקפטית יש לו אישור ליחס 3:4, כי כך המצלמה שלו מצלמת)...
|