לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה פעם הזמנים היו יותר טובים; כולם אומרים - ככה כולם חושבים... גלים של נוסטלגיה עפים באויר, כי פעם החורף היה די סביר... גלים של נוסטלגיה עפים באויר, כי פעם בקיץ היה די קריר... אני לא כל כך זוכרת; מתגעגעת רק בערך, כי העתיד נראה לי הרבה יותר מגניב: רוצה לנסוע ברכבת התחתית של תל אביב... והם יגידו: זהירות מהמרווח, זהירות מהמרווח, זהירות מהמרווח... חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > אמצע החיים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-04-2008, 20:35
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
כתבה אולי כסף דווקא כן יכול לקנות אושר

מאת דייוויד לאונהארדט

שני חוקרים אמריקאים טוענים כי הצליחו להפריך את הטענה שלפיה עושר אינו משפיע על האושר, ומציגים נתונים המצביעים על שביעות רצון גדולה יותר בקרב תושבי המדינות העשירות

תגיות: מדד האושר, כסף, עושר


מדד האושר
>> לאחר מלחמת העולם השנייה עברה כלכלת יפאן את אחת מתקופות השפע המרשימות בהיסטוריה. מ-50' עד 70' הוכפלה ביפאן התפוקה לנפש פי יותר משבעה. בכמה עשרות שנים נהפכה יפאן ממדינה הרוסה לאחת המדינות העשירות בעולם.

ואולם באופן מוזר נראה כי אזרחי יפאן לא נעשו מאושרים יותר. לפי אחד הסקרים שנערכו במדינה, שיעור האנשים שהעניקו את הדירוג הגבוה ביותר האפשרי לרמת שביעות הרצון מחייהם צנח מסוף שנות ה-50 לתחילת שנות ה-70. הם נעשו עשירים יותר אבל לא נהפכו למאושרים יותר.

ניגוד זה התפרסם כדוגמה לתיאוריה הידועה בשם "הפרדוקס של איסטרלין". ב-74' פירסם כלכלן באוניברסיטת פנסילווניה בשם ריצ'רד איסטרלין מחקר שבו טען כי צמיחה כלכלית לא בהכרח משפרת את שביעות הרצון.

אנשים במדינות עניות, כצפוי, נהפכו למאושרים יותר כאשר הצליחו לספק את צורכיהם הבסיסיים ביותר. אך מעבר לכך, נראה כי צמיחה נוספת רק מאפסת את מדד האושר. אם לנסח זאת במונחים של היום: אם יש לכם iPod לא תהיו מאושרים יותר, משום שאז תרצו את ה-iPod Touch.

הכנסה יחסית - כמה אתם מרוויחים יחסית לסובבים אתכם - היא משמעותית הרבה יותר מאשר ההכנסה המוחלטת, כתב איסטרלין. הפרדוקס נהפך במהירות לקלסיקה של מדעי החברה, וצוטט בירחונים מדעיים ובמדיה. הוא חבר אל האמונה האנושית האינסטינקטיווית שטוענת כי כסף לא מקנה אושר. בכותרת של ה"פיננשל טיימס" מ-2006 נכתב: "ההיפים צדקו בקשר לאושר".

כעת הפרדוקס של איסטרלין נתון תחת התקפה. לפני שבועיים במכון ברוקינגס בוואשינגטון הציגו שני כלכלנים מאוניברסיטת פנסילבניה נתונים הסותרים את הפרדוקס. הדבר לכד את תשומת לבם של כלכלנים ברחבי העולם, ואף עורר תגובה נמרצת של איסטרלין.

שני הכלכלנים, בטסי סטיוונסון וג'סטין וולפרס, טענו כי כסף נוטה להביא לאושר, אף כי אינו מבטיח אותו. הם הצביעו על כך שב-34 השנים שחלפו מאז שפירסם איסטרלין את מחקרו, התפרסמו סקרים רבים הבודקים את דעת הציבור, שמאפשרים לבדוק את השאלה תוך שימוש בנתונים מקיפים יותר. "המסר המרכזי היה", אמרה סטיוונסון, "שרמת ההכנסה יוצרת הבדל משמעותי".

כדי להבין למה הם מתכוונים עליכם להתבונן בתרשים המלווה טור זה. הוא מבוסס על סקר של גאלופ שנערך בכל העולם, ומראה בבירור ששביעות הרצון גבוהה יותר במדינות עשירות. נראה שתושבי מדינות אלה מבינים שמזלם שפר עליהם, אפילו אם אין ברשותם iPod Touch.


שיעור שביעות הרצון בעולם
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:06

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר