02-04-2022, 15:51
|
|
|
חבר מתאריך: 22.11.16
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי helpy4
לא מבין את ההשוואה - הרי לא היה לנו עימות רציני עם T62
תקנו אותי אם אני טועה אבל T62 הצטרף ללחימה רק בגיזרה הדרומית באזור לקקן
ושם הם חטפו חזק ואחר קרב קצר הם נסוגו לארמיה שלישית
אז ככה שקשה להשוות בין טנקי מערכה שנלחמו שבועיים לבין טנק שהציץ ונפגע
מעבר לקרב הזה (בין ה-14 ל16 לחודש) לא נזכר בעוד קרב
|
אמנם מרבית הטנקים בצבאות מצרים וסוריה היו מדגמי ה T-54/55, אבל בשתי החזיתות, בעיקר בסורית, האויב עשה שימוש ניכר גם בטנקי T-62.
בצבא סוריה סד"כ ה T-62 בפרוץ המלחמה היה שקול לכ-3 חטיבות שריון, מהן שתי חטיבות (76 ו-91) בדיוויזית שריון 1 ועוד 3 גדודי טנקים בכוח רפעת אסד. דיוויזיה 1 הושמדה בלחימה בין ה-7 ל-10 באוקטובר במרחב שבין חושניה לנפח ושרידיה המעטים נסוגו לעבר כודנא. בלחימה בעמק הבכא, ב-9 באוקטובר, הושמד לפחות אחד מגדודי הטנקים של כוח אסד.
בצבא מצרים סד"כ ה T-62 מנה שתי חטיבות שריון עצמאיות. הללו צלחו את התעלה יחד עם דיוויזיות החי"ר, חטיבה 15 ת"פ דיוויזיה 18 בגזרת קנטרה וחטיבה 25 ת"פ דיוויזיה 7 בגזרת ציר הג'ידי. שתי החטיבות השתתפו במספר קרבות לאורך המלחמה וספגו אבדות כבדות. הקרב עליו כתבת, במהלכו הושמדה כמעט לחלוטין חטיבה 25 על גדת האגם המר, נערך ב-17 באוקטובר במסגרת ניסיון מצרי לתקוף את ראש הגשר הצה"לי מדרום.
יתר על כן, במהלך המלחמה סיפקו הסובייטים טנקי T-62 רבים נוספים הן לסוריה והן למצרים בדרך הים. אינני יודע האם הספיקו לשמש בלחימה טרם הפסקת האש, אולם לפחות נראה כי הסורים לא נצטרכו לטנקי ה T-34 שהיו באחסנה, למרות אבידותיהם הכבדות.
זכור גם כי לאחר המלחמה קלט צה"ל עשרות רבות של טנקי T-62 שלל וכינה אותם טירן 6. ראשית הוסב גדוד 96 משוט קל לטירן 6 וצורף לחטיבה 889 בפקמ"ז. לאחר מכן הוקם גדוד נוסף (315) ושני הגדודים הוצבו בפצ"ן כחלק מחטיבה 320.
|