לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2008, 22:05
  RiU RiU אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.10.06
שלח הודעה דרך ICQ אל RiU שלח הודעה דרך MSN אל RiU
בעיה מוזרה בשליחת מיילים לדומיין מסויים פירוט בפנים

היום היה לי מקרה וניתקלתי בתקלה דיי מוזרה שלא ראיתי עד היום: ולהלן הפרטים ואח"כ הדברים שבדקתי וניסיתי. ובבקשה תנסו קצת לתת את דעתכם שאבין בעצמי איפה נימצאת התקלה.

לקוח עיסקי מתקשר עם הבעיה הזאתי יש לו שירות ADSL מאינטרנט מ 012 והמייל שלו נישאר בשרתי דואר של אינטרנט זהב 015 . (השרתי דואר של 015 ו 012 עדיין לא התמזגו כלל כלומר שהם שרתים שונים) אבל זה לא מפריע לקבלה ושליחה תקינה של מיילים . לאותו לקוח גם יש דומיין של דואר שלא קשור לספק אינטרנט שלו אלא דומיין חיצוני ובו כמה כתובות דואר . כאשר באווטלוק הוא ניסה לשלוח דואר לכתובות שלו בדומיין הספציפי שלו המייל חזר והוא קיבל שגיאה של unknown user כלומר שהוא לא מוצא את כתובת הנימען (הדומיין שלו) ,אז הוא התקשר וסיפר על התקלה. הדבר הראשון שבדקתי זה אם התקלה נימצאת בשרת שלנו ,ניכנסתי לתיבה של הלקוח בשרת הWEB שלו (על אותו סיגנון של ג'ימייל) כמובן בהסכמתו כאשר הוא נתן לי את הסיסמא וניסיתי לשלוח משם דואר לדומיין ולא קיבלתי שום שגיאה ושום חזרה של מייל. ניראה שנישלח תקין בדקתי בשרתים שלנו ואכן כתוב שהדואר יצא מהשרת בצורה תקינה כשבדקתי את ההדועה שהוא שלח דרך האווטלוק שלו מהמחשב ראיתי שגיאה בשרתים של unknown user (התיבה היא אותה תיבה). כאשר הלקוח ניכנס גם הוא בהדרכתי למייל שלו באתר שלנו בדיוק היכן שאני נימצא במחשב שלי הם היוזר והסיסמא שלו וניסה לשלוח לאותו דומיין הוא קיבל את השגיאה הזאתי שוב פעם והמייל חזר, ראיתי שהוא רשם את הכתובת של הדומיין נכון כי במייל שחזר ראיתי את זה (כי אני גם נימצא בתיבה שלו באתר) ובדואר שחזר רואים את כתובת הנימען והכתובת רשומה נכון. ההבדל היחידי בעניין זה שאני נימצא בדואר שלו במחשב שלי והוא נימצא בדואר שלו במחשב שלו. הגדרתי את התיבה שלו באווטלוק שלי וניסיתי לשלוח לדומיין הספציפי שלו וראיתי שנישלח תקין לגמריי.... זה התחיל להראות שהבעיה נימצאת בכיוון המחשב שלו.
הלכתי עוד צעד קדימה והגדרתי ללקוח ב IE שלו שיגלוש דרך פרוקסי לראות מה קורה אולי הבעיה היא ב DNS במחשב הספציפי שלו (כאן ניתן לציין שמדובר ב WIN 2000 וב IE6).
כאשר הגדרתי לו פרוקסי של 012 בIE והוא ניכנס מהמחשב שלו לתיבה שלו באתר הוא פתאום התחיל לשלוח בצורה תקינה והמייל לא חזר כלל ובשרתים ניראה שהמייל עזב את השרת.
אמרתי טוב אולי יש בעיה בפול כתובות ספציפי שהשרת דוחה כאשר הוא מנסה לשלוח דואר (לא נישמע יותר מידיי הגיוני כי לשאר הכתובות כגון ג'ימייל וואלה זהב ו 012 הוא שולח תקין בלי בעיה).
לקחתי את היוזר שלו אמרתי לו להתנתק והתחברתי מעמדת בדיקות שלנו שמחוברת לתשתית רגילה עם חייגן רגיל ליוזר הספציפי שלו ובדקתי שאני מקבל את אותו הפול שהוא לא הצליח לשלוח דרכו ומעמדת הבדיקות הדואר עבר בצורה תקינה לדומיין לא חזר וניראה בשרתים שהוא יצא החוצה בקלות כלומר שהבעיה גם לא בפול כתובות IP ספציפי.
כל הסימנים הצביעו על בעייה ספציפית במחשב שלו.
מעבר לזה התחברתי עם הלקוח ליוזר אחר שעושים איתו בדיקות וגם משם הוא לא הצליח לשלוח כאשר לא היה מוגדר פרוקסי ב IE. עם פרוקסי הוא כן הצליח לשלוח.
יאמר שהלקוח לא מחובר דרך ראוטר אלא דרך חייגן עם מודם רשת רגיל PPPOE של בזק.
לאחר מכן עשיתי בדיקה נוספת עם הלקוח ניכנסנו לכתובת מייל של הלקוח ביאהו משם הוא ניסה לשלוח דואר לדומיין שלו וניראה תקין (לא היה מוגדר פרוקסי). המייל לא חזר (כמובן שאין לי אפשרות לבדוק אם זה עבר בשרתים של יאהו).
האמת שאני דיי אובד עיצות התייעצתי עם בכירים ובסוף הוחלט להעביר את זה למחלקת הנוק שיבדקו בכל זאת אם יש בעיה בשרתים. מעבר לזה אם למישהו יש רעיון מה לבדוק ואיפה או לפחות לתת כיוון (נורא נורא מעניין אותי לדעת היכן נימצאת התקלה)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:31

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר