09-04-2008, 13:22
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי poli1
אתה מבטל משהו מנימוקך שלך שלדעתך הם נכונים וברורים,משהו חשוב מאוד לכלל הציבור בישראל(גם חילונים וגם דתיים)
באותה מידה שזכותך מטעמיך שלך,לא לעמוד דום וכנראה לפגוע ברגשות ציבור גדול ונירחב,
ואתו ציבור צריך לספוג זאת כי זכותך!!!
גם לי יש את אותה הזכות לאכול או לקנות חמץ גם באיזה מידה גם אם באיזה אופן דיי מוזר זה יפגע בך.
למה מוזר? כי אותה מסעדה שתמכור לי חמץ היא בכל מקרה לא כשרה ובכל מקרה רגלך לא תדרוך בה.
|
ראשית:
את זכותי לא לעמוד דום אני בהחלט מקיים אבל בתבונה, ובוודאי שלא אנהג כך כשאני נמצא ברחוב בו יש לא דתיים רבים - "ברומא תנהג כרומאי".
שנית:
אני תקווה שבעקבות ההסבר שנתתי כאן יבין הציבור היקר שאין מקום להיעלב כאן, מפני שההזדהות שלנו לא פחותה משלכם, רק באה לידי ביטוי אחרת.
ודבר אחרון, לא ניתן ליצור גזירה שווה בין חובתי, אתה מכנה זאת -"זכותך"...לקיים מצווה חשובה מדורי דורות ביהדות, (מצווה ששייכת לכולנו, היהודים, רק שיש כאלה שלדעתי מטעמי חוסר ידע אם לבטא זאת בעדינות,לא רואים עצמם שייכים לקיומה, או לקיום כל מצווה אחרת מסיבות רבות שלא כאן המקום לפרט ), לבין מה שאתה מכנה "זכותי" לאכול חמץ בפסח, מפני שלא מדובר כאן בעלבון אישי שלי, הבעייה לא קשורה לפרטים בודדים, אלא זו בעייה מערכתית מסוכנת ביותר של יותר מחצי עם שהחליט מסיבותיו להתנער מקיומן של מצוות התורה.
כאשר הממסד משתמש כביכול בכלים "כשרים", היינו - מערכת המשפט בישראל באמצעות שופטיה, על מנת למסד את הניתוק מהיהדות והמסורת, על כך אני חרד ומיצר.
שוב, לטובת מי שלא קרא המאמר המרתק על המחבל סלאח תעמרי והסוהר ששמר עליו בכלא, כדאי שיקרא ויפנים.
לינק למאמר:
http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=4882
נערך לאחרונה ע"י davidb66 בתאריך 09-04-2008 בשעה 13:27.
|