03-04-2008, 13:49
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
כדאי להרחיב את הדעת, אבל השאלה היא האם המקום הוא הפורום הזה. כמו שציינתי בתחילת דרכו, הפורום כעת מתגבש, ולכן אנחנו לא כ"כ מגבילים נושאי שיחה, אבל אני שמה לב שהוא יותר ויותר מתפתח למקום של ויכוחים / שאלות והוכחות (כי במקרה הנוכחי לא פתחת ויכוח, אלא התעניינת במקור), ופחות לכיוון של קהילה דתית חביבה שמשתפת מתכוני גלידה כשרים לקיץ (פרווה, יאכס).
עקרונית, הפורום נפתח דווקא במטרה לתת במה לנושאים דוגמת האחרון (גלידה, מוזיקה וזה), ופחות לדיונים הלכתיים או לוויכוחים תאולוגיים, שהרי לשם כך יש פורומים אחרים בפרש. אין לי בעיה שגם הם יהיו כאן, אבל אני שמה לב שהפורום כבר מגיע לאיזו לאות מרוב ויכוחים. כמו שהשופטת שהקלדתי אצלה השבוע אמרה: "אני מנסה לא להסתכל כרגע על הדברים ברזולוציית אפס".
זה חשוב במיוחד בפורום הזה, שהוא עדיין קטן ומכיל בעיקר נוער דתי/חרדי, שלא תמיד יודע לענות תשובות מבוססות על כל שאלה. אני, למשל, לא יודעת איך ומי קבע את השורה התחתונה של כל ויכוח בגמרא, אלא רק יודעת שהיא קיימת ("הלכה כ-"), וזה לא מפריע לקיום חיי הדתיים כסידרם.
השאלה היא האם הדיונים האלה כן תורמים במשהו. הרי כמקור מידע את לא באמת צריכה אותנו, בשביל זה יש רבנים וספרים. וכדיונים - השאלה עד כמה זה מפרה את הפורום.
נקודה למחשבה.
|