לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-03-2008, 12:18
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
מבולבל טוב, אז איך יוצאים מאב"כ?

שלום חברים יקרים
השבוע התגייסתי להנדסה קרבית, וכבר בבקו"ם היה אפשר לראות את המגמה של אנטי-הנדסה. אני לא יודע אם אי פעם ראיתם מימדים כאלו של סירוב פינוי, אך כל בנאדם שלישי או רביעי, אמר בבירור שהוא מסרב פינוי {כמובן שחלק מהמסרבים הגיעו כמו גדולים לבהל"צ אחרי כמה שעות במעצר, אבל זה לא העניין}. למרות שלא קיבלתי את השיבוץ שרציתי {בכלל לא סימנתי הנדסה במנילה}, בניגוד לרבים אחרים, לא חשבתי על סירוב פינוי, אלא על להגיע להנדסה ולתרום את כל מה שאני יכול לחיל הזה. אה, כן,כשאני כותב הנדסה אני מתכוון למיקוש וחבלה, כלומר, לאחד משלושת גדודי ההנדסה {ואם יתמזל מזלי, אולי גם יהל"ם}. בבקו"ם קיבלנו שאלון ההעדפות לגבי הגדודים, וסימנתי את גדוד האב"כ בעדיפות האחרונה. לא היה אכפת לי באיזה גדוד אני אשובץ, רק לא אב"כ.
אני לא מזלזל בגדוד הזה, אני פשוט לא רוצה להיות משובץ למקום שיכלתי להיות בו כבר באוגוסט {כשהיה לי פרופיל 72}, אלא להיות במקום שיצדיק את דחיית הגיוס שלי בשמונה חודשים.
אז מה קרה? הורידו אותנו מהאוטובוסים בבהל"צ {ברור שהם לא יאמרו לנו לאיזה גדוד אנחנו משובצים כבר בבקו"ם, מספיק אנשים מסרבים הנדסה, הם לא צריכים על הראש גם סרבני אב"כ}, ואמרו לי שאני משובץ לאב"כ.
באופן די מוזר, במחזור הזה אין בנות, וכמו כן, כמעט כל המתגייסים הם בעלי פרופיל 82 ומעלה, וקב"א גבוהה, כנראה רצו לעלות את האיכות בגדוד או משהו בסגנון.
למרות שהגענו לגדוד עם אווירה טובה ומשפחית, עם אנשים טובים, כמעט כולם רוצים לעבור מאב"כ לגדודים. למרות שהמ"כים באב"כ ניסו להסביר לנו שאב"כ הוא גדוד לא פחות קרבי מגדודי ההנדסה, כל ילד יודע שבגדודי ההנדסה עושים יותר פעילויות מבגדודי האב"כ {אך ורק בגלל הייעוד}.
ניגשתי לשיחה עם המ"פ, והסברתי לה את כל זה, אך היא אמרה שאין לי אפשרות לעבור לגדודי ההנדסה {למרות שיום לפני זה שניים מהמחלקה שלי עברו...טוב, כנראה בגלל שהם ידעו לעשות הצגות ולבכות ואני הלכתי לפי הספר, דפוק אני}.

אחרי כל החפירה הזאת, אני שואל את וותיקי הפורום, אילו עוד דרכים נותרו לי בכדי לעבור לגדודים?
אם לא הייתי יודע שהצבא הוא לא תכנית כפי בקשתי, גם אני הייתי מסרב ללכת לחיל, אך לא סירבתי.
אבל המהלך שהחיל הזה עשה הוא די מסריח למען האמת, כי אין שום הבדל בין החיילים בגדודים לחיילים באב"כ, למה שהם ייראו יותר פעילויות ואנחנו לא {וייסלחו לי כל חיילי האב"כ...אתם יודעים שאני מדבר על הייעוד, וימיו של חוסיין עברו ממזמן}...

שבת שלום

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-03-2008, 12:24
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "טוב, אז איך יוצאים מאב"כ?"

א') ברור שיגידו לך שאין אפשרות לעבור, כי זה מה שתמיד אומרים-בפועל תמיד ישנה אפשרות, פשוט צריך לדעת עם מי לדבר ומה להגיד לו וכמובן המון מזל.

ב') לא רק הייעוד הוא זה שמשנה את רמת הפעילות, הרי בעצמך אמרת שדיברת עם המ"פית.

ג') אתה צריך לעשות השוואה של עדיפויות, מה חשוב לך יותר בשירות-חבר'ה טובים ואווירה טובה מול רמת מבצעיות.
ברור שיכול להיות מצב שבו בפלוגה שאליה תעבור יהיו גם אחלה חבר'ה ואחלה הרגשה, אבל לצורך ההשוואה תעשה הכל או כלום.

ולבסוף גם אם תחליט שאתה רוצה לעבור ולא יתנו לך, תקבל את זה. אין מה לעשות.
התגייסת באווירה של תרומה וצרכי הצבא קודמים לכל (גם אם אתה לא בראש של תרומה...) תעשה את המקסימום במקום בו הציבו אותך.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 28-03-2008, 12:38
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "א') ברור שיגידו לך שאין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
א') ברור שיגידו לך שאין אפשרות לעבור, כי זה מה שתמיד אומרים-בפועל תמיד ישנה אפשרות, פשוט צריך לדעת עם מי לדבר ומה להגיד לו וכמובן המון מזל.

ב') לא רק הייעוד הוא זה שמשנה את רמת הפעילות, הרי בעצמך אמרת שדיברת עם המ"פית.

ג') אתה צריך לעשות השוואה של עדיפויות, מה חשוב לך יותר בשירות-חבר'ה טובים ואווירה טובה מול רמת מבצעיות.
ברור שיכול להיות מצב שבו בפלוגה שאליה תעבור יהיו גם אחלה חבר'ה ואחלה הרגשה, אבל לצורך ההשוואה תעשה הכל או כלום.

ולבסוף גם אם תחליט שאתה רוצה לעבור ולא יתנו לך, תקבל את זה. אין מה לעשות.
התגייסת באווירה של תרומה וצרכי הצבא קודמים לכל (גם אם אתה לא בראש של תרומה...) תעשה את המקסימום במקום בו הציבו אותך.

א. עם מי?

ב. לא הבנתי

ג. זה לא כזה פשוט כמו שאתה מציג את זה. הייתי מורעל גולני, בגלל שאבא שלי שירת בסיירת. כל מה
שרציתי זה רק גולני, גולני, גולני. בנובמבר קיבלתי שיבוץ לגולני, ודחו לי אותו בגלל שברי מאמץ {כשהם מבטיחים לי להתחשב באותה מנילה שמילאתי לנובמבר}. לא רק שלא קיבלתי גולני, גם לא קיבלתי גבעתי או נח"ל. קיבלתי משהו שלא חשבתי עליו ושלא רציתי. בנקודה הזאת כמעט כל מלש"ב שתפגוש ברחוב יאמר לך "על ה*ין שלי, אני מסרב פינוי בבקו"ם", וזה מה שהרבה מאוד מורעלים שלא מבינים כלום מהחיים עשו. אני לא עשיתי את זה, וכאן באה לידי ביטוי העובדה שאני יודע שאני מגיע לצבא קודם כל לתרום את חלקי. אך מפה, ועד לשלוח אותי לאב"כ?! למקום שיכלתי להיות בו כבר באוגוסט 2007? {הרי הם ידעו את כל התיק רפואי שלי ואת הסיבות לדחיית השירות, בכדי לעלות פרופיל ולהגיע למקום שלא יכלתי להגיע אליו עם פרופיל 72}... זה כבר באמת מוגזם...תראה, ואני לא מדבר עלייך אישית כי אנחנו לא מכירים אחד את השני, אך תחשוב דבר אחד- האם כל אלה שנותנים פה עצות על " להשאר איפה שאתה ולתרום את כל מה שאתה יכול גם במקום שלא רצית להיות בו ", היו עושים את אותו הדבר גם אם להם זה היה קורא? קראתי פה ושם כמה הודעות שלך, וראיתי שגם כשאתה היית מלש"ב , וזה היה לפני הרבה מאוד זמן, רצית להגיע לגולני, ואכן קיבלתי גולני. אם היית מקבל נ"מ, האם היית פועל לפי העצה שנתת לי?

בכל מקרה, למרות שיש לי בפלוגה אחלה אנשים {ואני באמת מתכוון לזה}, ואחלה צוות,שיחסית לתחילת מסלול הם מאוד נחמדים ופתוחים {אני מניח שזה עוד ישתנה בשבועות הקרובים}, אני {כמו רבים אחרים מהפלוגה שבה אני נמצא} אעשה הכל, אבל הכל, כדי לצאת מאב"כ ולהגיע לגדודים....אני לא רוצה שכל השירות הצבאי שלי יסתכם באימונים מאוד מתקדמים של תחום שלא נמצא כרגע בשימוש נגד האוייב {ואני לא יודע מתי הוא כן יימצא בשימוש}, ובשמירה על קווים לא כ"כ חמים {צומת תפוח וכו'}, אחרי שדחיתי את הגיוס שלי בשמונה חודשים ארורים {ותנסה רגע להבין את זה, שמונה חודשים!} בכדי להגיע למקום בהרבה יותר פעיל וקרבי, ושוב, יסלחו לי חיילי האב"כ.

נערך לאחרונה ע"י steaua rosie בתאריך 28-03-2008 בשעה 12:49.
ישן 28-03-2008, 12:48
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]א') ברור..."

אני לא יודע איך זה עובד אצלכם-בגדול זה כמה שהדרגה גבוהה יותר כמובן, אבל יש משתנים אחרים-כמה איכפת לבנאדם, כמה השפעה יש לו, כמה הוא רוצה לעזור, שוב, כמובן שאם הצרכים לא יאפשרו זאת-זה לא יקרה, אבל אם העבירו כבר שני חבר'ה מאצלכם כנראה שזה לא המצב.

זה לא הייעוד, חלק גדול מהיחידות בצה"ל כיום לא מבצעות את הייעוד שלהם.
זה שילוב של כמה דברים, העובדה שהיחידה מעורבת למשל ושרמת ההכשרה נמוכה יחסית לחי"ר.

דבר ראשון, זה קלישאה מטורפת אבל נכונה-לא בוכים על חלב שנשפך. זה פשוט לא יעזור.

כן אני רציתי גולני וגם ידעתי שאני הולך לגולני, לא כי עשית בלאגנים בבקו"ם וגם לא כי התמזל מזלי, אני פשוט בן יחיד אז הייתה לי את האפשרות בחירה.

שלא תחשוב שאני לא "בסכנה" עכשיו, בסוף קורס מ"כים רצו להוציא אותי לשיבוץ מחדש במז"י (אני אנטי מערכתי מסתבר...) אז נלחמתי ויצאתי מזה, גם בסוף הקק"צ שאני בו קיימת האפשרות שישלחו אותי (כמו כל חי"רניק אחר, האחוזים של הלוחמים שמוצאים לשיבוץ מחדש בסוף מ"כים וקצינים הם גבוהים בצורה מגוחכת) לשיבוץ מחדש, מה אני אעשה אם חלילה (טפו-טפו-טפו) זה יקרה? בדיוק מה שעשיתי פעם קודמת, אלחם. אם אני לא אצליח אני אמלא את התפקיד החדש שלי בצורה הכי טובה שאני אוכל ובסופו של דבר אחזור לחטיבה.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:29

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר