26-03-2008, 16:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ilane שמתחילה ב "אושר בטרומית: חיילים בשירות חובה יקבלו שכר מינימום"
החישוב של משרד האוצר קצת תמוה לי על אף היותי הדיוט מתמטי, וזאת למרות שאני בעד הרעיון למשכורת מינימום וצבא מקצועי (מקצועי - אך השואב כוח אדם ראשוני ממצבת שירות מחוק שירות לאומי חובה אמיתי וגורף).
4,000,000,000 שקלים לשנה, כלומר 333,333,333 שקלים לחודש.
שכר מינימום לחיילי חובה - כ-3,800 שקל? כלומר זו משכורת הבסיס העורפית, מה עם תומכי לחימה וקרביים? היום מדובר בכמעט כפל משכורת ללוחם, כלומר ידרשו גם בהמשך כמה מאות שקלים הפרש לטובת לוחם, כך שהתוספת המינימלית שנראה לכלל חיילי החובה תהיה כ- 3500 מעל המשכורת של אותו חייל היום.
אחרי עלייה זו, מה יקרה לאנשי קבע? מכיוון שבמילא היום שכר הבסיס לסמ"ר עורפי בקבע הוא שכר מינימום (כ-3,750 לעיתים עם סעיף השלמת הכנסה) ואיש קבע ברמ"פ א' מרוויח כ- 5,000, האם לא יהיה כל הבדל בין דרגה כלשהי בחובה לקבע? בוודאי שכן, תתקיים "תוספת צבא הקבע" של עוד כמאה-מאתיים שקלים ויותר (להערכתי) בין אותו סמ"ר שחוצה את קו ההפרדה, אחרת אין אינטרס ממשי ובידול לנשארים בקבע.
אחרי עלייה נדרשת במשכורת הקבע הזוטר, מה יקרה עם דרג הביניים והקבע הבכיר? לא תועלה משכורתם כדי לשמר את יחס העלייה במשכורת? בוודאי שכן.
כלומר 3,500 לכל חייל חובה (אני שמרן, לא כל הצבא משרת בתל-השומר והקרייה) יחד עם עוד כמה מאות בודדות של שקלים בממוצע לכל איש קבע (ולאנשי קבע עלות קטנה נוספת עקב עלות שכר למשק -הפרשות שונות).
על פי פרסומים זרים לצה"ל 176,000 אנשי צבא סדירים. לצורך המשחק וגם אין לי מושג מה הנתונים האמיתיים, נאמר שישנו יחס חלומי וחצי מהצבא הסדיר הוא בחובה. משמע שרק מהתוספת הממוצעת לחיילי חובה צרכנו 308 מיליון שקלים לחודש, דבר שמשאיר תוספת של כמאתיים שקלים לאיש קבע, שזה סביר ויפה אם באמת היחס הוא חמישים-חמישים.
לעומת זאת מספיק שנטען ש-60% מהצבא הסדיר הם חיילי חובה, כבר חרגנו מכל מסגרת התקציב שהוצעה פה לפני שסיימנו לטפל באנשי החובה.
לסיכום, ארבעה מיליארד שקלים נראים לי סכום מועט מידי לטפל בכלל חיילי החובה שלא לדבר על עלוייות השכר לאנשי הקבע, אלא אם כן, וזה אלא חשוב, במשרד האוצר חישבו גם שלילת כל הזכויות הנצברות היום (זיכויים שונים למשוחררים, מענק, פיקדון, עבודה נדרשת/מועדפת וכו').
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 26-03-2008 בשעה 16:14.
|