12-03-2008, 10:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
מוסיקת קאלט
טוב, אז בהמשך להצעה של רומק, אני מעלה כאן את אשכול מוסיקת הקאלט הישראלית. איזה אלבומים/להקות הפכו לקאלט, למה והאם בצדק? מהם הדיסקים שחובה שיהיו בבית?
אני אתחיל עם "מי רצח את אגנתה פלסקוג?" של להקת נושאי המגבעת.
קודם כל קצת רקע: להקת נושאי המגבעת קמה ב1986 בירושלים והתפרקה ב1992. חברי הלהקה היו אוהד פישוף, רם אוריון, תמיר אלברט, ישי אדר, אלון כהן, אדם הורוביץ ואיריס פרלמוטר (אחות של ענבל).
הלהקה התחילה את דרכה כלהקת שוליים בנוף הרוק הישראלי. בתחילת דרכה הופיעה בעיקר בירושלים ומעט גם בתל אביב בהופעה שנקראה "בית שמש Live in". בסוף שנות השמונים התחילו לצאת הסינגלים "אני טקסט פוליטי?" ו"מתנה לחג" וב1990 יצא האלבום המדובר. ב-1992 התפרקה הלהקה וב-1996 הוציא מי שהיה מנהל הלהקה דיסק שנקרא "נושאי המגבעת" באופן עצמאי.
הדיסק "מי רצח את אגנתה פלסקוג?" הוא בעיני אחד הטובים שיצאו ברוק הישראלי של שנות ה-80 ותחילת ה-90. דיסק רוקיסטי טיפוסי עם מחאה ממסדית לא מבוטלת. הלהקה הפכה מלהקת שוליים ללהקת קאלט, וזכתה באופן מפתיע לתמיכה של אושיית הממסד המוסיקלי בארץ שלמה ארצי. את הדיסק הפיק מוסיקלית שלומי ברכה מלהקת משינה. הדיסק עשוי טוב, וראוי לכל ספריית דיסקים ישראלית.
לגבי האם הם קאלט בצדק? - כנראה שכן, בגלל המרדנות והאנטי ממסדיות שאפיינה אותם, ובגלל שהצליחו למלא הופעות תוך המעבר מלהקה ירושלמית שולית ללהקה מוכרת.
|