06-03-2008, 18:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,020
|
|
אסביר את זה בצורה טיפה יותר מדוייקת.
חלב, מאבד מהאיכות שלו עם הזמן. יש חיידקים שגרים בחלב וכעבור זמן מסויים הוא נהיה קולוניה די רצינית של חיידקים מסוכנים, ולכן לא טוב לשתיה.
אותו הדבר עם תפוחי אדמה, תותים, קוקה-קולה ואפילו סטייק אנטריקוט 500 גרם.
עדשה לעומת זאת, לא מתקלקלת עם הזמן, אלא אם לא שומרים עליה בצורה תקינה (לחות ועובש יגרמו לעדשה שנמצאת במקום לח מאוד, לאורך זמן, ובעיקר אם היא לא איכותית).
ככל שעדשה בשימוש יותר, כמובן שהבלאי גדל, אבל גם אם מת מנוע של עדשה או נשבר כפתוח לשליטה בפוקוס / מייצב, אלו דברים שאפשר לתקן והעדשה (האלמנטים האופטיים) לא מאבדים מהאיכות שלהם.
כמובן, שלפי חוק עייפות החומר, כל דבר בסופו של דבר מתפרק, אבל אם העדשה יוצרה בעידן שלנו, היא תמשיך לשרוד את העידן הזה מבלי שזו באמת תהיה הסיבה (אני חושב שפלסטיק מתכלה תוך כמה אלפי שנים - זכוכית - לא מתכלה לעולם).
|