לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-03-2008, 09:01
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
כתבה חוקר טוען כי משה רבנו היה ב"טריפ" במעמד סיני

תיאוריה: הטקסים של בני ישראל כללו שימוש בחומרים פסיכואקטיוויים

"וכל העם רואים את הקולות ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן" - כך מתואר בספר שמות החיזיון רב הרושם של מעמד מתן התורה בהר סיני. מאז נכתב תיאור זה, הוענקו אין ספור פרשנויות למשמעותה של "ראיית הקולות" שחוו בני ישראל במדבר. אך כאשר הפרופ' בני שנון, מרצה לפסיכולוגיה קוגניטיווית מהאוניברסיטה העברית בירושלים, קורא את הפסוק, הוא מזכיר לו חוויה הזייתית שעבר כאשר נסע ליערות האמזונס ושתה שם שיקוי בשם איאואסקה, הגורם למי ששותה אותו לראות חזיונות רבי עוצמה. "אם מסתכלים במעמד הר סיני, יש שם כמה דברים שמזכירים את החוויות שהכרתי משימוש בשיקוי הזה. אחד הדברים האופייניים הם סינאסתזיה: חוויה ויזואלית שנוצרת מצלילים".

במאמר שפירסם השבוע בכתב העת Time and Mind, מציג שנון תיאוריה פרובוקטיווית: הטקסים הדתיים של בני ישראל כללו שימוש בחומרים פסיכואקטיוויים שהיו מצויים במדבר סיני ובנגב, ומשה עצמו השתמש בצמחים כאלה. "אין לי הוכחה ישירה לפרשנות הזאת, אבל גם אי אפשר לצפות שתהיה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P040308/a.a.0403.290.2.9.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

משה במעמד הר סיני בציור של גוסטב דורה. חוויה ויזואלית

נראה לי הגיוני שקרה משהו במצב התודעה של האנשים. יש סיפורים אחרים בתנ"ך שמוזכר בהם שימוש כזה בצמחים: למשל סיפור פרי עץ הדעת בגן עדן. הוא מראה שאנשים חשבו שאם לוקחים פרי כלשהו לפה מקבלים דעת".

שנון, לשעבר ראש החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, התנסה לראשונה בשימוש באיאואסקה ב-1991 בברזיל. "מצאתי את עצמי מוזמן לטקס דתי בצפון האמזונס, שהתבסס על שימוש באיאואסקה. הייתי אז בלי ניסיון וידע, והיו לי חוויות של חזיונות, שהיו להם גם קונוטציות רוחניות-דתיות. במהלך השנים נכנסתי מאוד עמוק לשיקוי האמזוני הזה". מאז, הוא התנסה בשימוש בו מאות פעמים. הוא גם פירסם ספר על השימוש בצמח זה, המבוסס על חוויותיו שלו ושל מאות אנשים אחרים שהשתמשו בצמח.

לדברי שנון, "כבר יותר מעשרים שנה מסתובבות היפותזות שמקשרות את ראשיתן של דתות לשימוש בחומרים פסיכו-אקטיוויים. זה עלה בהקשר של הדת ההינדואיסטית הקדומה, דת זרתוסטרא הפרסית וכמובן הדתות של האצטקים, האינקה והמאיה". שנון סבור שבני ישראל השתמשו בשני צמחים שמצויים במדבר סיני ובנגב: אחד מהם הוא השבר הלבן, חרמל בערבית, חומר הגורם להזיות שבו משתמשים הבדווים עד היום. אלא שצמח זה אינו מזוהה עם אף צמח המוזכר בתנ"ך. צמח נוסף שבו השתמשו בני ישראל - לטענתו של שנון - הוא השיטה, שלדבריו מכילה אף היא חומרים הזייתיים. השיטה מוזכרת פעמים רבות בתורה, וממנה היה בנוי המשכן. לדברי שנון, הוא עצמו שתה בדרום אמריקה שיקוי שהוכן ממין אחר של שיטה, ושגרם לחוויה דומה לזו שגורם האיאואסקה.

שנון מזהה טביעות אצבע של צמחים הזייתיים גם בסיפור הסנה הבוער. "חותנו של משה, יתרו, היה קוסם שהכיר את המדבר ואת מה שצומח בו", הוא אומר. "משה מסתכל בסנה ?והסנה איננו אוכל'. כשאתה משתמש בצמחים כאלה, אתה מרגיש כאילו עברה כל ההיסטוריה, אבל למעשה כשמסתכלים בשעון רואים שלא עברו שתי דקות. לכן משה חשב שהסנה לא אוכל, כלומר שהוא היה צריך להישרף בפרק הזמן הזה והוא לא נשרף. ותוך כדי כך הוא שמע שאלוהים דיבר אליו". עם זאת, שנון מדגיש ש"לא כל אחד שהיה משתמש בצמח כזה מביא את התורה. בשביל זה צריך להיות משה".

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/960644.html

חזרה לפורום
ישן 04-03-2008, 12:51
צלמית המשתמש של orreut
  orreut orreut אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.04.07
אני מעדיף לא לזלזל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "חוקר טוען כי משה רבנו היה ב"טריפ" במעמד סיני"

בגיבוב השטויות הפסיכודאליות, הפסיכו נרקוטיות עם ניצוץ השיגעון וקצף לבן בזווית הפה של הפרופסור המחוק שמסתובב מן הסתם במאורות סמים בלוד.

אפשר להגיע לטראנס דתי עם אפקטיים ויזואלים מבלי להשתמש בחומרים פסיכו-אקטיביים.
עוצמת המעמד הדתי ששהו בו בנ"י במדבר (יחד עם אוכל דל-מצות) בהחלט יכולה להביא להזיות טרנס דתיות.

על המסורת הזאת, שכל בנ"י השתתפו בטקס דתי, חד פעמי, יחיד מסוגו שהגדיר את ישראל כעם, כעמו של הקב"ה, מושתתת היהדות, ששרדה אלפי שנים.

חבל לנסות לרדד ולהוריד ברמה, את היווצרות ישראל לעם, בצורה של טקס פגאני הכולל שימוש בסמים.
לא יילך לכל מבקרי המקרא באשר הם ואשר תחומם.

חזרה לפורום
ישן 10-03-2008, 23:31
צלמית המשתמש של אסיף13
  משתמש זכר אסיף13 אסיף13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "הכוונה היתה כמובן לטריפים..."

קודם כל , ביימינו לא צריך לנסות טריפ בשביל לדעת איך זה מרגיש , יש לך מספיק הסברים בכל מקום

דבר שני , בלי לדעתי בטוח שטריפ והתגלות אלוהית זה לא אותו דבר , לא צריך להבין בסמים בשביל לראות את זה .. חח מצד אחד משהו שמשפיע על מערכת העצבים מצד שני משהו קוסמי ולא אנושי .

דבר שלישי , החוקר הזה לטעמי די מנסה סתם לעשות פה דרמה . הוא לא יכול לדעת בגרוש מה משה ועם ישראל לקחו ובטח שלא לפי השורה " ויראו את הקולות" . יכול להיות לשורה הזאות עוד אלף ואחד הסברים לפני שנגיעה לסברה שהם לקחו טריפ.

אבל נגיד שכן והכל טוב ויפה והם לקחו טריפ , האם יכול להיות שרק באמצעות הטריפ הם יכלו לעמוד מול אלוקים בלי להשתגע ? הם יכלו לעמוד מול דבר כזה מדהים ובלתי נתפס רק שהם מסוממים כי במידה והם היו פיקחיים במידה מלאה אז אולי הם היו מאבדים את דעתם וזהו ?

זו סתם השארה כמובן. אבל עדיין היא לא פחות אמינה ממה שהפרופסור הזה אומר
חזרה לפורום
ישן 12-03-2008, 04:00
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב "נכון אבל כמה דברים : א...."

א. סרט או לא סרט, זה בהחלט מסביר את חשיבות הזרמים החשמליים במוח, על תפיסת המציאות שלנו.

ג. שמע, אני לא ניסיתי סמים בעצמי, ובטח שלא סמי הזיה, אבל בהנחה שמישהו או קבוצת אנשים הזתה משהו, יש סבירות גבוהה שיקום מי שיכתוב את הדברים שלהם, ואחרים שיאמינו לזה.
ראה את המאמינים בקיומם של חייזרים ועב"מים. אין ביכולתם של המאמינים להוכיח את קיומם של העב"מים, ואילו הצילומים בחלקם לא ברורים, ובחלקם השני מוכחים כזיוף...
אז קשה באמת להגיד שאחרי הטריפ היה קשה לכתוב מה קרה שם, אבל לך תדע...
אני יודע איזה חומר החייזרים הביאו להם בתקופה ההיא?

חזרה לפורום
ישן 12-03-2008, 19:03
צלמית המשתמש של אסיף13

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "א. סרט או לא סרט, זה בהחלט..."

א. ראיתי את הסרט בגיל 11 בערך אז אני לא הכי זוכר מה היה שם , רק את הקונספט הכללי.

ב.למה לא ענית לי על ב'?

ג.אין לי מה להתווכח איתך על ג' מכיוון שזה קשור לב' ..
אין משהו שיכתוב שיוכיח הוכחה גורפת שיש אלוקים ואין משהו שאתה תכתוב שיוכיח הוכחה גורפת שאין אלוקים .

חוץ מיזה הכל עניין של תפיסה , יש דברים שבן אדם מאמין יקרא להם נס ולאותם דברים בן אדם לא מאמין יקרא צירוף מיקרים .

לדוגמא חציית ים סוף: מדענים הוכיחו שזה קרה , אבל אמרו שזה שפל מיוחד שקורא בים סוף אחד לכמה עשרות אלפי שנים משהו כזה , לא זוכר כבר.

אז מישהו יכול להגיד וואי איזה צירוף מקרים 1 למליון (או יותר נכון 1 ל10 אלף שנים )
אבל בן אדם מאמין יגיד , שהנס הוא שדווקא שבני ישראל היו שם אז קרה ה"צירוף מקרים הזה" דווקא אז קרה השפל הזה שקורא פעם בעשר אלף שנים)
חזרה לפורום
ישן 12-03-2008, 20:38
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב "א. ראיתי את הסרט בגיל 11 בערך..."

א. אתה לא צריך לקחת מהסרט הזה יותר מאשר את הקונספט הכללי, ועדיין נראה לי שבתור ילד בן 11, פיספסת אותו. בן כמה אתה היום? אולי תנסה לראות את הסרט שוב, או לחכות כמה שנים ואז לראות את הסרט? הוא הרבה יותר מסתם מכות, פיצוצים ושטויות

ב. למה לא עניתי על ב'? כי אין לי כל כך מה לענות על זה. "או שאתה מאמין, או שאתה לא"... בסדר, נו, לא אמרת בזה שום דבר.

ג. אני לא מנסה לסתור את האמונה באלוהים. אם כבר, אז להביע את מחאתי בכך שלהאמין באלוהים בתור הדמות עליה למדנו בביצפר, זה ילדותי ודי מיותר.
אמנם התנ"כ, והדת בכלל, מחנכים לתרבות טובה (די.. יש כמה תיקונים שהייתי מכניס שם) ובסך הכל להיות דתי זה לא נורא (בניגוד לכת שטן שהורגים חיות, או לקניבלים שאוכלים חלקי אדם).
כך שאין לי בעיה עם אנשים דתיים (בגדול), אבל אם כבר אתה מנסה להוכיח שמה שקרה בספר באמת נכון, אז תהיה לך עבודה קשה מאוד, ואפילו בלתי אפשרית.

הרבה אני שומע "מחקרים מדעיים הוכיחו כי..." וזהו.
גם אני יכול להמציא "מחקרים מדעיים הוכיחו כי עץ שנופל באמצע יער, ואף אחד לא עד לזה - לא עושה רעש".
לך תוכיח אחרת..
אם אתה רוצה, אביא לך רשימה של חורים במקרא, ואתן לך פרוייקט למלא אותם. להסביר בצורה מדעית איך דברים אלו יתכנו (אגב, "כי אלוהים רצה" זו תשובה לא מספיק מדעית).

חזרה לפורום
ישן 12-03-2008, 21:13
צלמית המשתמש של אסיף13

אוקי אז ככה
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "א. אתה לא צריך לקחת מהסרט הזה..."

קודם כל אני חייב לציין שהדו שייח אז מעניין ואני ממש אוהב כאלה .

עכשיו קצת שתדע עם מי אתה מדבר , אתה כולה מדבר עם ילד בן 16 , שגר בתל אביב ואם תראה אותו סתם ברחוב אתה בטח תחשוב שהוא חילוני מובהק חח .
וכן אני באמת צריך לראות את המטריקס עוד פעם כי מה שאני זוכר זה רק את קיאנו ריברס נותן לאנשים מכות , ושהוא בוחר בין שני גלולות .

עכשיו ככה .

א. עניתי באקספוזיציה עלי D:

ב.צודק.

ג.תתפלא אבל גם אנשים חרדים מתנגדים לצורת הלימוד בבתי הספר החילוניים , שמציגה את אלוהים כלא יותר מאגדה נחמדה וסיפור יפה , וכמובן שזה כיף לילדים אבל שאחר כך שהילדים החמודים האלה גדלים ניהיים להם בעיות רציניות עם כל עניין האלוהות .

אני יתעלם מההשוואה של היהדות לצד הקניבליזם וכת השטן ויקח את המחמאה שבעניין ("מחנכים לתרבות טובה")

אני יודע שיש חורים בספר ושלא הכל נכון , זה מה שגם המורה שלנו לתנ"ך מלמדת אותנו (אפרופו תנ"ך יש לי מחר מבחן ואני באמצע הלמידה , אבל לקחתי הפסקה לענות פה בפרש זה מרגיע [: )
וזו מורה שלמדה בבר אילן שזו אונברסיטה דתית וזה מה שמלמדים שם .
אבל יש הסברים לכך של אנשים שהרבה הרבה יותר חכמים ומבינים ממני , אם זה ממש מציק לך אז תראה לי קושי ואני אנסה לענות עליו בצורה כלשהי או להפנות את השאלה למישהו שאולי יוכל לענות על זה .

חזרה לפורום
ישן 13-03-2008, 07:48
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב "אוקי אז ככה"

אתה מבין - זו בדיוק הבעיה.
אין לך ממש מושג למה אתה מאמין בדת או אלוהים מסויים, אבל אתה יודע שיש כמה חברה' ממש חכמים שכן יודעים למה. אז אם אתה לא בטוח בנוגע לשאלה מסויימת, אתה תשאל אותם. ואם זו שאלה ממש קשה, הם יתפתלו בתשובותיהם ויגמגמו כשהם נותנים הסבר מאוד מסורבל לדברים שלא יתכנו מבחינה רציונלית, או שהסיכויים לכך שיקרו, אפסיים.

אני למשל, לא מאמין בדברים שאני שומע, ולכן אני בודק וגבש דיעה. לפעמים אני מגלה כי מה שאמרו לי באמת נכון, ואז אני מאמין בו. בהרבה מקרים, אני חוקר ומגלה שמה שאמרו לי לא נכון, או לא מדוייק, ואז אני מוכיח את האמת למדיין מולי והוא נאלץ להאמין בדבר האמיתי (כלומר - זה שהוכח). אני לא מדבר דווקא על דת אלא על דל דבר בעולם, אבל גם בנושא הזה כדאי שתדע בדיוק למה אתה מאמין במה שאתה מאמין, ולא סתם תלך אחרי העדר מבלי באמת להבין לעומק את הסיבה לכך.

תסתכל שוב בסרט "המטריקס" ותבין, בקשר ישיר לנושא האשכול הזה, מדוע 'טריפים' יכולים להיות הדבר הכי אמיתי שיש... כל כך אמיתי שתשבע בחייך כי זה קרה וזה אמת, מבלי שאתה אפילו תדע, שהכל התרחש בתוך המוח שלך בלבד.
בהצלחה

חזרה לפורום
ישן 13-03-2008, 13:04
צלמית המשתמש של אסיף13

שניה חמודי אל תסכם עוד את השיחה
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אתה מבין - זו בדיוק..."

היא עוד לא הסתיימה .

אני לא אמרתי שאני מאמין באלוקים כי אנשים אומרים , ואם יש לי ספק אני שואל איזה רב , לא אני לא ככה .
אני לא מהאלה של הרב אמר ככה הרב אומר ככה והולכים באמונה עיוורת .

בוא נפריד פה בין שני דברים , אמונה באלוקים והאמינות של חלק מהתנ"ך .

בלי קשר רגע לתנ"ך , אני מאמין באלוקים באל אונברסאלי , כי אני מרגיש שהוא קיים , אני רואה ניסים יום יומיים , שאני נפעם מהם , אני מרגיש את הקירבה לקדוש ברוך הוא ו. (לא משנה כמה אני יגיד את זה , זו תחושה שכל אחד בונה עם עצמו ולא יעזור מה אכתוב לא אוכל להעביר אותה ) אבל החשוב הוא שבלי קשר רגע לפן הדתי והתורני , אני שאלתי את עצמי הרבה שאלות והתלטי ספקות , ותאמין לי מצאתי הוכחות רבות לכך שיש אלוקים , אבל הדבר היפה שגם אם לא הייתי מוצא הוכחה אחת הייתי מאמין . ההוכחות זה רק בונוס ש"מרגיע" אותך . אבל זה לא משנה אם תרצה להרחיב על הנושא הזה אתה יוכל לדבר איתי בפרטי .

ב.בקשר לאמינות של התנ"ך , נכון היום זה לא סוד שכמה מחברים כתבו את התנ"ך , ואנחנו דנים בבעיות בכיתה שיש בתנ"ך , ורש"י ועוד פרשנים נוספים נותנים לזה פירוש משלהם ולפעמיים אני מסמכים עם רש"י לפעמיים עם אחר וכו' .
אני לא רואה את זה חור באמונה שמשהו בתנ"ך לא מסתדר , כי זה בני אדם לא מושלמים , ולפעמיים הם עושים טעויות .

ותאמין לי אחי גם אני מטיל ספק בהרבה דברים , ומברר אותם לעצמי אני לא הולך אחרי העדר , ואני אפילו שגיל שלי עוד קטן ואני ממשיך לברר עם עצמי , מצאתי לנכון לראות ולהרגיש שיש אלוקים .
עכשיו המסע שעברתי או משהו אישי שלי , כמו שיש לכל אחד , וזה לא משהו שאני יכול לעלות לך פה בכתב ב5 דקות בהודעה של פרש .
אבל שוב , אם זה מעניין אותך תפנה אלי בפרטי .

חוץ מיזה כמובן שהתנ"ך הוא ספר הספרים והוא הספר הקדוש , אך מלבד להגות בו , אנחנו גם קוראים ספרים אחרים , גם ספרים שיש בהם הסבר על האמונה .

אני רואה את זה ככה , (בקצרה ) :

אלוקים הוא אל אונברסאלי ,של כל בני האדם והעולם כולו .
ישנו ידע בעולם שהוא ידע של כל האנושות , הוא ידע של מעל הדתות , הרי כל הנחלים זורמים לים .

אלוקים הוא כמו אוקיינוס ענק שכל בן אדם הוא טיפה שמנסה להתקרב אליו , ולכן יש הרבה דרכים להגיע לאלוקים , היהודת היא אחת מהם והיא הדרך שנולדתי אליה ושאני בוחר בה .
אבל חוץ מהיהדות יש עוד הרבה אנשים חכמים בעולם שגם מנסים למצוא את הדרך , ולדעתי הידע הזה משותף לכל אנשי העולם , לכן לפעמיים אני לוקח איזה משהו יפה שקראתי מאיזה סיני חמוד או איזה משהו ששמעתי מאיזה שייח ערבי שכתב משהו (שלא יהיה ספקות ואפילו לא לרגע , זה לא שיש פה איזה סינקריטזם, כמובן שאני יהודי ואני נאמן ליהדות , אני רק שומע עוד דברים ותתפלו אבל דברים שאנשים כותבים עכשיו זה דברים שחז"ל דברו עליהם כבר מזמן).

ולכן אני חושב שליהדות יש תפקיד גדול מאוד , מלבד היותה דת . היא גם משמשת כמין לפיד לאנושות ,
למה אני מתכוון ?
ביהדות יש ידע ענק שהמון אנשים בכל העולם לוקחים אותו ומגלגלים אותו ומפתחים אותו .
היהדות מעלה את האנושות בכמה דרגות , ולדעתי מי שלומד תורה ומפתח את רעיונות היהודות (גמרא, קבלה וכו' ) תורם גם לאנושות .

**אני יודע שמה שאני כותב עכשיו נשמע ממש לא מובן , ממש מבולבל, לא בדיוק מחובר ובראשי פרקים כאלה . אבל זה פשוט כי זה יושב אצלי במוח יום וליל , ואני יכול לדבר על זה שעות , אז קצת קשה לי לרכז את זה להודעה אחת קטנה .

וכן אני יראה את מטריקס אבל קודם כל יש לי לראות את שר הטבעות השלישי

נערך לאחרונה ע"י אסיף13 בתאריך 13-03-2008 בשעה 13:07.
חזרה לפורום
ישן 13-03-2008, 17:37
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב "שניה חמודי אל תסכם עוד את השיחה"

1.
תראה, ברמת העיקרון זכותך להאמין במה שבא לך, אבל מי שדתי מחוייב להאמין שכל מה שכתוב בתנ"כ הוא מדוייק, אחרת כל בסיס האמונה שלו - לא שווה כלום (לא לחינם לא משנים שום אות בתנ"כ, בתפילין ובמזוזה).
אם אתה מנסה מצד אחד לשמר את ההיסטוריה של העם היהודי ולכן אתה דתי (מאמין בדת), ומצד שני אתה טוען כי ישנה אפשרות כי חלק מהדברים שנכתבו שם אינם מדוייקים... זו סתירה מאוד רצינית.
כי מי אתה שתבחר אילו חלקים הם מדוייקים ואילו חלקים לא? מי אתה שתקבע כי לא היה מבול, אבל כן היה מעמד הר סיני? בעייתי מאוד.

לשאר התגובה שלך קשה לי להתייחס כי רק כתבת "אני מאמין באלוהים בגלל שאני פשוט מאמין בו. יש לי הרבה סיבות, ובגלל הסיבות הללו, אני מאמין בו. אני גם מאמין בו מעוד סיבות אחרות, בנוסף לאלו שהתכוונתי אליהם קודם".

כשאתה מאמין בדת מסויימת, אתה צריך להאמין שזו הדרך הנכונה לחיות.
מעבר לעובדה כי נולדת יהודי (כמוני), אתה צריך להתחבר ליהדות ורק ליהדות.
אתה מרגיש שיש אל ששולט בכל, או מכוון את הכל, או איך שלא תגדיר את זה...
למה זה חייב להיות מר א' ? אולי זה אללה? אולי זה בודהה? אולי אלו למעשה השילוב הקדוש של האב, הבן ורוח הקודש? למה אתה כל כך בטוח שאותו האל שמשותף לכל העולם, הוא הוא - האל המוזכר בספר הקדוש דווקא ליהודים?
אני יכול למצוא לך כתבי קודש עתיקים ממזרח אסיה הרחוקה, שיגידו לך דברים מופלאים אחרים, המלאים בניסים ונפלאות, קסמים ופלאות שכולם (כמובן) אמת לאמיתה. וכל קשר בין הכתבים הנ"ל ליהדות, או ליהודים או לעבריים, הוא מקרי בהחלט.

איך אתה יודע שהאל עליו אתה חונכת כילד, ועוצבת בדמותו כילד - הוא באמת האל האמיתי שאתה (כפי שאתה טוען) מרגיש?

ואחרי ששברת את הראש בלענות על השאלה הקשה הזו, אשאל אותך שאלה עוד יותר קשה:
2.
איך אתה יודע שמה שאתה מרגיש - הוא באמת אלוהים?
איך יצור קטן ואומלל כמוך, בן-תמותה פשוט, יכול בקלות כל כך מפחידה לטעון שהוא "מרגיש בנוכחות אלוהים"? איך אתה יכול להרשות לעצמך לתת לעצמך להבין דבר שכל כך נשגב מבינתנו הארצית?
אם אומר לך "1, 2, 3"... אולי אפילו "1,000" - אתה תצליח להבין. אך אם אומר לך "מליארד" - אין סיכוי שתצליח להפנים באמת, את המספר הזה.
אפילו מליון אי אפשר לתפוס במוח אנושי. נסה לדמיין מליון מכוניות במגרש חניה.
או מליון נמלים על האדמה. נסה לדמיין מליון כוכבים בשמיים או מליון גרגרי חול.
אחרי שניסית, נסה לכמת שניים כאלה... או חצי... אתה מצליח?
אתה יכול לכמת כמה עשרות... מאות אם אתה ממש מוכשר...

אלוהים? להבין ישות אלוהית? להבין דבר שהוא כל כך מעבר לבינתנו...

עריכה: שר הטבעות השלישי חביב. לטעמי מעט ארוך ומלבד המלחמה באמצע הסרט, חסר לו המון אקשן, אבל הוא מבוצע היטב.
מה שכן, ללא ספק - עליך לראות את המטריקס בדחיפות, אפילו לפני LOTR 3

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 13-03-2008 בשעה 17:40.
חזרה לפורום
ישן 13-03-2008, 22:16
צלמית המשתמש של אסיף13

:)
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "1. תראה, ברמת העיקרון זכותך..."

1. מה שהוא אמיתי ולא מעורער וזה גם מה שהדתיים טוענים שזו אמת , אלו חמישה חומשי תורה , לא כל התנ"ך .

ובחמישה חומשי תורה אני לא מטיל צל של ספק . אני דברתי על שאר התנך , נביאים , כתובים וכו' ואמרתי ששם יש כמה חורים באמת .

חוץ מיזה לא אמרתי שאני קבעתי מה נכון או לא נכון , אלו רבנים שקבעט ושאלו למה זה ככה , וטענו שזה לא הגיוני ? אני ? מי אני בכלל ? אני בחיים לא יכול להגיד זה נכון וזה לא .

"אני מאמין באלוהים בגלל שאני פשוט מאמין בו. יש לי הרבה סיבות, ובגלל הסיבות הללו, אני מאמין בו. אני גם מאמין בו מעוד סיבות אחרות, בנוסף לאלו שהתכוונתי אליהם קודם".

ככה כתבתי ? תשמע נכון שכתבתי קצת מבולבל אבל אל תגזים חח אתה מעליב אותי .

2. כן מלבד לכך שנולדתי ליהדות אני מאמין בה וחושב שהיא הדרך הנכונה ואני חושב שהיא הדרך הכי טובה בשבילי (אם לא הייתי חושב כך לא הייתי יהודי) , אבל אני לא אומר שמי שלא יהודי לא יכול לעבוד את אלוקים. הוא יכול לעבוד אותו בדרך שלו , אבל אני -> יהודי !

תקרא לו מר א' ,תקרא לו הקדוש ברוך הוא , תקרא לו אללה תקרא לו GOD תקרא לו איך שאתה רוצה . זה אותו אל אונברסאלי , אותו דבר שהוא הכל ,שממנו הכל נברא .

3. אוקי אז מה אתה רוצה להגיד בזה שאתה יכול למצוא לי כתבי עת עתיקים ממזרח אסיה?!

4. אני טוען שאני מרגיש את אלוקים כי זה מה שאני מרגיש , אני לא מתיימר להיות מישהו צדיק או משהו כזה כי אני לא , כל אחד יכול להרגיש את אלוקים כי האלוקות שוכנת גם בנו (אנחנו נבראנו בצלמו) יש בנו נשמה שהיא ניצוץ אלוקי .
שאני פותח את החלון בבוקר לאחר שאני קם ואני מסתנוור קצת אבל אז אני רואה שמש חמימה שמיים כחולים ציפורים מציצות משב רוח נעים , אני נפעם מהעולם המדהים הזה וישר בלי לשים לב לוחש"מה רבו מעשיך ה' כולם בחכמיך עשית" .
כי זה פשוט זורם בי .

אני יכול להכיל את אלוקים ? חחח הצחקת אותי , אם הייתי מצליח הייתי משתגע במקרה הקל או נופל ומת במקום במקרה הקצת פחות חביב .
אני לא אמרתי שאני מכיל את אלוקים או שאני מרגיש בנוכחות שלו (חח זה נשמע כמו סרט שמישהו אומר אני מרגיש בנוכחות שלו הוא איתנו בחדר והוא אוכל גמבה )
מה שאמרתי שאני מרגיש אותו בי בכל דבר אני רואה ניסים יום יומיים שמתרחשים לי מול העניים ואין לי הסבר אחר להסביר אותם מלבד אלוקות .

ואני יגיד לך את האמת , תן לי עכשיו את כל ההוכחות שאין אלוקים ואני בכל זאות יאמין .
תקרא לזה טיפשות תקרא לזה איך שאתה רוצה אבל זה ככה .
אבל אחרי שאני מאמין אמונה גמורה , אני מתחיל לשאול שאלות ולחפש הוכחות , ואת האמת אני מוצא אותם .

אם תרשה לי אני ירצה להמליץ לך על ספר ותגיד לי מה אתה חושב עליו , ספר מאוד יפה וחמוד (לא משהו שנון ומלא חוכמה , משהו פרקטי ומעשי כמו שאתה אוהב , אם התחלתי קצת להכיר אותך)
קוראים לו "בראשית ברא אלוהים בריאת העולם לפי התנ"ך ולפי המדע " של פרופסור נתן אביעזר.

וואלה ה3 לא משהו ? דווקא אמרו לי עליו רק דברים טובים ..

ראיתי את כל הטרילוגיה שיצא הסרט לקולנוע , אבל נרדמתי בדיוק שהשלישי התחיל כי באותו יום עשו לי גשר (שירד כבר תודה לאל) אז היה לי חום וראיתי את שני הראשונים אז לא יצא לי לראות .

תגיד בן כמה אתה ?
חזרה לפורום
ישן 13-03-2008, 23:53
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי אסיף13 שמתחילה ב ":)"

1. אתה יכול להסביר לי כל דבר שקרה בחמישה חומשי תורה? יש לי בעיות מאוד גדולות עם יציאת מצרים, סיפור נח והמבול, אדם וחווה וסיפור הבריאה בכללו... אתה באמת חושב שאתה סגור על כל הפרטים הטכניים בחמשת החומשים הללו? חבל, אני אתקיל אותך...

2. זה מאוד לא יהודי מצידך להגיד שהכל נברא מאותו אל אליו כולם סוגדים (כל אחד בדרכו הוא). אתה אמור להגיד "האלוהים שאני סוגד לו, הוא האלוהים האמיתי" בזמן שבודהה לא קיים, ואללה לא קיים וגם לא השילוש הקדוש של הנוצרים. אחרת, זה סתם 'עוד משהו לסגוד לו' שאין לו שום ייחוד מעל האלים והאלילים של הגויים. זה מה שאתה באמת חושב על מר א'?

ואני די בספק שבמקרה בחרת דווקא באלוהים של היהודים (כמו כל שאר היהודים בישראל, בה היהדות דת פופולרית במיוחד). זה לא מקרי... זה לא שישבת וחשבת "הממ... הבודאיזם לא מתאים לי... האיסלם - לא מתחבר לרמאדן... הנצרות נשמע לי לא אמין במיוחד... אל השמש והירח של שבט המאיה במרכז אמריקה דווקא מגניב, אבל לא כל כך הוכיח את עצמו כיוון שהשבטים כמעט הושמדו כולם... או! היהדות... זה נראה לי האל שהכי מתאים לי!

אני מאמין שלפחות חצי מהדתות שאמרתי, או שלא הכרת, או שאין לך מושג מה הקונספט האלוהי שהן מייצגות. כך שלהגיד "בחרתי להאמין דווקא בקב"ה" זו טענה מאוד 'פרווה'.

3. כתבי הקודש העתיקים ממזרח אסיה, היו אמורים לבוא בסתירה לטענה שהכל נברא מהאלוהים של היהודים, כי לפי הכתבים העתיקים של הסינים, זה בכלל קרה בצורה אחרת לגמרי. אז למי להאמין? אני משוכנע שהם פה יותר מאשר 5,000 שנה

4. אתה פשוט התרגלת להגיד את זה. זה זורם בך כמו שמשפט וויטא זורם בי בכל פעם שאני נתקל במשוואה ממעלה שניה שאני צריך במהירות למצוא לה פתרונות (ממשיים או מרוכבים).
אולי אתה מרגיש משהו כשאתה קם בבוקר. אבל להגיד שאתה מרגיש ישות אלוהית, זה כבר נשמע כמו מילים של מישהו אחר שמדבר דרכך. איך מרגישים ישות אלוהית? איך אתה יודע שמה שאתה מרגיש זו ישות אלוהית? איך אתה כל כך בטוח, ואיך זה שדווקא אתה מרגיש את זה, וגם שאר הדתיים, אבל דווקא אני לא?
אני גר לא יותר מ 200 קילומטר ממך לכל היותר (כי אני גר בדיוק בין ירושלים לת"א), גם אני יהודי ואני קם פחות או יותר באותה השעה איתך (אם השמש טיפה מסנוורת אותך).

אתה מנסה להסביר דבר מופשט אחד (משהו אלוהי) בעזרת דבר מופשט אחר (נשמה). זוכר את המשפט המבולבל שכתבתי קודם, ואתה ציטטת בתגובה שלך? זה בערך אותו הדבר

5. לראות ניסים זה סוג של מנטרה כזו שחוזרת על עצמה הרבה. אני שומע אותה בעיקר מחילונים שחזרו בתשובה ומנסים לשכנע אחרים (ובעיקר את עצמם) מדוע הם עשו את שעשו.
אישית, אני מאוד לא מתרגש מזה. "רואה ניסים" זה נחמד... גם לדפוק Monster kill ב unreal tournament ב godlike זה נחמד... אבל לא מעבר.
לכל דבר יש הסבר. לפעמים הדרך הקלה להבין את האמת היא לדמיין משהו פשוט ונוח, אבל זה לטיפשים.

קח את הדוגמא הקלאסית של הכנסיה שגרמה לגלילאו להודות שכדור הארץ שטוח.
אז זה כמוש אתה אומר - גם אם אני אוכיח לך, אתה תשאר להאמין במה שנוח לך... זה בסדר וזה מקובל, אבל מראש אתה אומר "אני לא מוכן להבין את האמת, אני רוצה להבין מה שנוח לי".
לו ראית את המטריקס, זה היה משל לגלוגה הכחולה (תראה כבר את הסרט).

(אגב, "ספויילר", בסוף המדע מוכיח בצורה חד-משמעית שכדור-הארץ עגול ולא שטוח. האם גם עכשיו הכנסיה טוענת נחרצות שכדור הארץ שטוח? המממ...)

6. יש לי על המדף שמעל המיטה ארבעה ספרי קריאה שאני צריך לסיים (חלקם אפילו להתחיל), וזה לא כולל את מחברת הקורס בפיסיקה 2, הסיכומים בחדו"א 2 מוגבר, ההסברים של שחף בנוגע לתיכנות C, ספר תיכנות אסמבלי ואת התרגילים בקומבינטוריקה.
קצת לחוץ לי לקרוא, אבל אם יש לך תימצות של כמה insights, אתה מוזמן לרשום פה

7. זה לא ש 3 לא משהו... הוא סרט טוב מאוד. ראיתי כמה פעמים (יש לי על המחשב) אפילו... אבל בגדול הוא די נמרח. בהשוואה למטריקס - המטריקס לוקח בהליכה.

8. 27... רשום לי בפרופיל

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:42

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר