שניה חמודי אל תסכם עוד את השיחה
היא עוד לא הסתיימה .
אני לא אמרתי שאני מאמין באלוקים כי אנשים אומרים , ואם יש לי ספק אני שואל איזה רב , לא אני לא ככה .
אני לא מהאלה של הרב אמר ככה הרב אומר ככה והולכים באמונה עיוורת .
בוא נפריד פה בין שני דברים , אמונה באלוקים והאמינות של חלק מהתנ"ך .
בלי קשר רגע לתנ"ך , אני מאמין באלוקים באל אונברסאלי , כי אני מרגיש שהוא קיים , אני רואה ניסים יום יומיים , שאני נפעם מהם , אני מרגיש את הקירבה לקדוש ברוך הוא ו. (לא משנה כמה אני יגיד את זה , זו תחושה שכל אחד בונה עם עצמו ולא יעזור מה אכתוב לא אוכל להעביר אותה ) אבל החשוב הוא שבלי קשר רגע לפן הדתי והתורני , אני שאלתי את עצמי הרבה שאלות והתלטי ספקות , ותאמין לי מצאתי הוכחות רבות לכך שיש אלוקים , אבל הדבר היפה שגם אם לא הייתי מוצא הוכחה אחת הייתי מאמין . ההוכחות זה רק בונוס ש"מרגיע" אותך . אבל זה לא משנה אם תרצה להרחיב על הנושא הזה אתה יוכל לדבר איתי בפרטי .
ב.בקשר לאמינות של התנ"ך , נכון היום זה לא סוד שכמה מחברים כתבו את התנ"ך , ואנחנו דנים בבעיות בכיתה שיש בתנ"ך , ורש"י ועוד פרשנים נוספים נותנים לזה פירוש משלהם ולפעמיים אני מסמכים עם רש"י לפעמיים עם אחר וכו' .
אני לא רואה את זה חור באמונה שמשהו בתנ"ך לא מסתדר , כי זה בני אדם לא מושלמים , ולפעמיים הם עושים טעויות .
ותאמין לי אחי גם אני מטיל ספק בהרבה דברים , ומברר אותם לעצמי אני לא הולך אחרי העדר , ואני אפילו שגיל שלי עוד קטן ואני ממשיך לברר עם עצמי , מצאתי לנכון לראות ולהרגיש שיש אלוקים .
עכשיו המסע שעברתי או משהו אישי שלי , כמו שיש לכל אחד , וזה לא משהו שאני יכול לעלות לך פה בכתב ב5 דקות בהודעה של פרש .
אבל שוב , אם זה מעניין אותך תפנה אלי בפרטי .
חוץ מיזה כמובן שהתנ"ך הוא ספר הספרים והוא הספר הקדוש , אך מלבד להגות בו , אנחנו גם קוראים ספרים אחרים , גם ספרים שיש בהם הסבר על האמונה .
אני רואה את זה ככה , (בקצרה ) :
אלוקים הוא אל אונברסאלי ,של כל בני האדם והעולם כולו .
ישנו ידע בעולם שהוא ידע של כל האנושות , הוא ידע של מעל הדתות , הרי כל הנחלים זורמים לים .
אלוקים הוא כמו אוקיינוס ענק שכל בן אדם הוא טיפה שמנסה להתקרב אליו , ולכן יש הרבה דרכים להגיע לאלוקים , היהודת היא אחת מהם והיא הדרך שנולדתי אליה ושאני בוחר בה .
אבל חוץ מהיהדות יש עוד הרבה אנשים חכמים בעולם שגם מנסים למצוא את הדרך , ולדעתי הידע הזה משותף לכל אנשי העולם , לכן לפעמיים אני לוקח איזה משהו יפה שקראתי מאיזה סיני חמוד או איזה משהו ששמעתי מאיזה שייח ערבי שכתב משהו (שלא יהיה ספקות ואפילו לא לרגע , זה לא שיש פה איזה סינקריטזם, כמובן שאני יהודי ואני נאמן ליהדות , אני רק שומע עוד דברים ותתפלו אבל דברים שאנשים כותבים עכשיו זה דברים שחז"ל דברו עליהם כבר מזמן).
ולכן אני חושב שליהדות יש תפקיד גדול מאוד , מלבד היותה דת . היא גם משמשת כמין לפיד לאנושות ,
למה אני מתכוון ?
ביהדות יש ידע ענק שהמון אנשים בכל העולם לוקחים אותו ומגלגלים אותו ומפתחים אותו .
היהדות מעלה את האנושות בכמה דרגות , ולדעתי מי שלומד תורה ומפתח את רעיונות היהודות (גמרא, קבלה וכו' ) תורם גם לאנושות .
**אני יודע שמה שאני כותב עכשיו נשמע ממש לא מובן , ממש מבולבל, לא בדיוק מחובר ובראשי פרקים כאלה . אבל זה פשוט כי זה יושב אצלי במוח יום וליל , ואני יכול לדבר על זה שעות , אז קצת קשה לי לרכז את זה להודעה אחת קטנה .
וכן אני יראה את מטריקס אבל קודם כל יש לי לראות את שר הטבעות השלישי
נערך לאחרונה ע"י אסיף13 בתאריך 13-03-2008 בשעה 13:07.
|