26-02-2008, 10:10
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 757
|
|
תגובה לדברים
הכתבה הזו קצת מוזרה (וכך גם אמרתי לכתב לאחר פרסומה). הנושא הזה (סעיף 4 בהצעת החוק הממשלתית) עלה בישיבה הראשונה ב- 18/2 ולא אתמול והסעיף לא נידון כי הועדה החליטה לקיים על זה דיון בנפרד. אך מבלי קשר לזה שהדיון לא היה אתמול, הטענות נכונות אך כפי שביטיס כתב, זה עדיין לא נוסח בהצעת החוק המתוקנת וכשנראה אותה, נדע מה הוחלט בועדה.
הטענות שהעלנו אז לגבי הגיוס הבררני למילואים הן ערכיות וגם מעשיות.
:
1. מבלי שהמדינה קיימה דיון ציבורי בסוגיית צבא העם, היא מנסה להתנער ממנו בפועל עפ"י חוק ולהמשיך להנות מה"מותג" הישן.
2. יש כאן מסר מסוכן למי שעומד בפני גיוס ולחברה - תבחר במסלול א', תקשור את עצמך לכל מלחמות ואירועים בטחוניים ב- 23 השנים הקרובות. תבחר במסלול ב', המדינה תשחרר אותך מהעול בתום הסדיר.
3. אם למעשה מתפרקים צבא העם, אזי חוק המילואים בו אנו דנים מיותר וחייבים חוק אחר אשר יסדיר את הצבא המקצועי בתשלום. אחרת, בקלות רבה כל משרת יפנה בצדק לבג"צ ויבקש שחרור מהשירות, בדומה לשכניו. כאמור, לא התקיים שום דיון ציבורי על עתידו של צבא העם (דיון שמתבקש).
4. ברור לנו שהמצב של היום יימשך (צה"ל יגייס למילואים את מי שהוא רוצה וצריך). אבל, מי שצה"ל משחרר היום, לא ניתן להחזיר לשירות, במידה ויצטרכו. הסעיף הזה מאפשר גם את המצב שהיה עד לא מזמן, מצב בו יחידות קרביות פורקו על מנת לחסוך ובכך הנטל גדל על מעטים - יותר זול לתחזק, לצייד ולאמן מעטים ולקרוע אותן מאשר להחזיק סד"כ גדול ולחלק את הנטל. היום, אין מספיק סד"כ כדי לוותר על תע"מ או לפחות, לחלק אותו במנות קטנות יותר (למרות המחיר הלוגיסטי והארגוני שבזה).
לגבי אלה שבאמת אין כרגע מה לעשות איתם (ומזמנים אותם לתגבור נהיגה מבצעית לאחר הכשרה שטחית וכסת"חית), יתכן שבמצב אחר, יהיה צורך כן לגייס. יחד עם זאת, לו היו רוצים, ניתן יהיה להסב אותם למשימות נחוצות.
אגב, לא מוזר לכם שבקמפיין נגד המשתמטים צה"ל ומשרד הביטחון נלחמים על כל מלש"ב, גם כאלה שאין מה לעשות איתם, על מזבח "צבא העם" אך כשזה מתחיל לעלות קצת כסף (מילואים), מעדיפים לשחרר אותם עפ"י חוק?.
עלה
|