17-02-2008, 17:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
בוא נגיד את זה ככה - אם יש מקום בצבא שלא מוכן לקבל פרופיל 82 בצבא אז יש לזה סיבה ממש טובה, ואם המקום הזה מקבל פרופיל 82 אבל לא את הבעיה שיש לך אז זה אומר שיש לו סיבה עוד יותר טובה.
מה אתה חושב? שאם תצליח להסתיר את הבעיה אז היא לא תשפיע עלייך - אתה תעבור שלב אחד, תעבור שלב נוסף, בשלב מסויים אתה תיפול, וחזק, אתה פשוט תהרוס לעצמך את הרגל ולא רק שלא תהיה לוחם סיירת מהולל, אפילו תומך לחימה לא תהיה, ואז תגלה גם שלא הרסת לעצמך את השירות, אלא הרסת לעצמך את החיים.
אני כותב את הדברים האלו מניסיון מר שהיה לי עם כמה חיילים שלי. לדוגמא אחד שכל הזמן התכחש לבעיות שלו, הוא גם הצליח לעבוד על כולנו כי הוא היה כל כך שפיץ שאף אחד לא תיאר לעצמו שהוא סובל. עד שהוא כמעט מת (ואני לא צוחק) הוא פשוט התמוטט. בהתחלה העבירו אותו לתפקיד פקידותי בגדוד, אבל גם שם הוא התמוטט, ואז זהו שמו אותו בתפקיד קרוב לבית והוא פשוט היה בסבל נוראי.
חייל אחר הסתיר בעיות בירכיים, עשה קורס מפקדים ופחד לספר כדי שלא יעיפו אותו, הוא כבר חזר לגדוד היה מפקד, באמצע המחזור הכאבים כבר היו בלתי נסבלים. לא רק שהוא הפסיק להיות לוחם, גם אסרו עליו לעשות שום דבר שהוא לא הליכה - לא ריצות, לא לשחק כדורסל לא כלום. זה מה ששבר אותו, הוא גילה שלא רק השירות שלו הלך אלא גם הדברים שהוא אהב לעשות באזרחות.
אל תהיה מטומטם, אתה לא עוזר לצבא בכלום אם אתה מתחיל מסלול ונופל באמצע, ההפך אתה רק מבזבז הקצאה והמון המון כסף. לעומת זאת אם אתה מחשיב את עצמך בן אדם איכותי אתה יכול לתרום המון לצבא בכל מקום שאתה כן מתאים אליו.
ואל תגיד "אני יודע מה אני עושה, אני מכיר את הגוף שלי" זה שטויות, בחיים שלך לא עשית משהו שמתקרב למה שעושים ביחידות האלו ואין לך מושג איזה נזק אתה יכול לגרום לעצמך ממאמץ שלא מותאם למה שהגוף שלך יכול לשאת