לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-02-2008, 14:37
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
מידע חשד: גששים הבריחו סמים מגבול ירדן

חשד: גששים הבריחו סמים מגבול ירדן
פרשה חדשה של הברחת סמים בצה"ל: שבעה חיילים, מהם שני אנשי קבע, נעצרו בתום חקירה מסועפת במהלכה אותרו כמויות סמים גדולות. "החשדות כבדים", אמר גורם צבאי, והוסיף כי מדובר באחת הפרשות החמורות שנחשפו בצה"ל
חנן גרינברג
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://news.fresh.co.il/icons/ynet.gif]
13.02.08, 00:58
פרשה חמורה של סחר בסמים בקרב חיילי צה"ל: שבעה חיילים, מהם שני אנשי קבע, נעצרו אתמול (ג') בחשד כי במשך מספר חודשים סחרו בסמים מול גורמים שונים בעודם לובשים מדים, כך נודע ל-ynet. מדובר בחקירה מסועפת שביצעה היחידה המרכזית לחקירות מיוחדות (ימל"מ) של המשטרה הצבאית, שכללה מעקב מודיעיני ופיזי כנגד החשודים.
מרבית העצורים משמשים כגששים, ומשרתים בבקעת הירדן ובערבה, סמוך לגבול עם ירדן. ככל הנראה, מדובר במעורבות בהברחות סמים דרך הגבול תוך ניצול תפקידם הצבאי. במהלך החקירה אותרו כמויות גדולות של סמים, בהם 24 קילוגרם חשיש, 1.5 קילוגרם הרואין ו-500 כדורי אקסטזי. לפי שעה לא ברור האם ישנם נגד המעורבים גם חשדות למעשים פליליים אחרים, מעבר לסחר בסמים.
היום צפויה הפרקליטות הצבאית לבקש את הארכת מעצרם של השבעה בבית הדין הצבאי ביפו, ולחשוף לראשונה חלק מהראיות שנאספו בחקירה. גורם צבאי מסר כי מדובר באחת הפרשות הגדולות הקשורות לעיסוק בסמים של לובשי מדים: "השקענו משאבים רבים על מנת לבצע חקירה זו ולאסוף את הראיות. החשדות נגד החיילים כבדים", אמר.
בצה"ל ציינו כי חקירת הפרשה ומעצרם של החשודים מהווה הוכחה לכך שהצבא נלחם בנגע הסמים גם כשמדובר באירועים בהם מעורבים חיילים. "זה אף פעם לא נעים לטפל בעבירות חמורות של חיילים, אבל צה"ל מחוייב להגן על מרבית החיילים המשרתים בשורותיו ולהוקיע מתוכו את כל אלה שעוברים על החוק ברגל גסה", אמר גורם צבאי בכיר.
בשנים האחרונות חשפה מצ"ח מספר פרשות הקשורות לסחר בסמים בהם היו מעורבים חיילים המשרתים סמוך לגבולות ישראל. לפני שנה, נעצרו שישה חיילים ששירתו בגבול ישראל-מצרים, בחשד למעורבות בשורה של מקרי מכירת סמים קשים ואמצעי לחימה.
בקיץ 2004 נחשפה פרשת "כינור דוד", שגם עליה הופקדה הימל"מ. בפרשה זו נעצרו שמונה חיילים, כולם בדואים ששירתו בגבול המצרי, בחשד לעבירות סמים ונשק. במהלך שנת 2005 גזר בית הדין הצבאי את עונשם של המעורבים בפרשה - החמורים בהם נעו בין חמש לשבע וחצי שנות מאסר בפועל. השופטים לא חסכו ביקורת מהנאשמים וציינו כי מדובר בעבירות מהחמורות ביותר שנידונו בבית הדין הצבאי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-02-2008, 08:06
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי cen שמתחילה ב "נמשיך להעסיק בדואים ודרוזים וצ'רקסים וערבים פלסטינים בבטחון המדינה."

אין ספק, חייבים להחליף אותם ביהודים אמיתיים מבני ברק. אמנם יש שם כמה אנשים עם נסיון בהברחת יהלומים, אבל יהלומים הם קטנים יותר ואחרי פעם אחת שהם ינסו לעבור הסבה לסמים ויגלו שקשה להטמין סוליית חשיש גדולה בישבנם הם מיד ישובו למוטב.

כמו כן, יש לשקול את מילוי השורות על ידי בעלי ראסטות מהפריפריה, מהקיבוצים ומהערים הגדולות - כידוע לכל החבר'ה האלה מגדלים את הגראס שלהם בעצמם, וגם אם יתפתו לעסוק בהברחה הם יעשנו את הכל לבד וכך הסמים לא יגיעו לשוק. נשאר רק עניין הראסטות שאינן חלק מהופעה צבאית תקנית, אבל הצבא הרי ידוע בהתחשבותו הרבה במנהגים דתיים, ואין ספק כי מאמיני הרסטאפארי יגיעו עמו להבנות בנושא.
ישן 13-02-2008, 23:43
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
מידע האם מזל"ט תיעד עסקת סמים של חיילים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "חשד: גששים הבריחו סמים מגבול ירדן"

האם מזל"ט תיעד עסקת סמים של חיילים?
במהלך דיון בבקשה להאריך את מעצרם של חיילים החשודים בסחר בסמים, פנה סנגורו של אחד מהם לחוקר ואמר כי נאמר לו שמזל"ט תיעד את העבירות. החוקר סירב לאשר או להכחיש
חנן גרינברג
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://news.fresh.co.il/icons/ynet.gif]

13.02.08, 23:21
בדיון שהתקיים היום (ד') בבית הדין הצבאי ביפו, בבקשה להאריך את מעצרם של שישה חיילים - בהם שני אנשי קבע - החשודים בסחר בסמים ובאמצעי לחימה, התברר כי ככל הנראה תועדו המעשים באמצעות מזל"ט.
כפי שדווח לראשונה ב-ynet היחידה המרכזית לחקירות מיוחדות (ימל"מ) של המשטרה הצבאית פתחה בחקירה נגד החיילים המשרתים בגבול ירדן, בחשד שסחרו בסמים מול גורמים שונים בעודם לובשים מדים. במהלך החקירה אותרו כמויות גדולות של סמים, בהם 24 קילוגרם חשיש, 1.5 קילוגרם הרואין ו-500 כדורי אקסטזי.
באחד מדיוני הארכת המעצר הפנה סנגורו של אחד החשודים, עו"ד אבי עמירם, שאלה לחוקר ואמר כי במהלך החקירה נאמר למרשו כי מזל"ט תיעד את העבירות בהן הוא חשוד. החוקר סירב להשיב, אך לא הכחיש כי נושא זה עלה בחקירה.
בימל"מ עושים שימוש באמצעים מיוחדים על-מנת לתעד ביצוע עבירות, ולא אחת תועדו חיילים מבצעים פשעים חמורים באמצעות מצלמות נסתרות. נראה כי בפרשה זו, נעשה שימוש ראשון מסוגו בכלי טיס על-מנת לתעד את העבירות. לרוב, משמשים מזל"טים בצה"ל לליווי הפעילות הצבאית בגזרות הלחימה השונות, ולשימושים נוספים, ונראה כי כעת גם מצאו להם בצבא שימוש נוסף.
במהלך דיון בבקשה להאריך את מעצרו של אחד החשודים, אמר עו"ד עמירם, כי מרשו מכחיש כל מעורבות בעיסוק באמצעי לחימה, וטען כי לא הוצגו כל ראיות בנושא זה.
נשיא בית הדין הצבאי ביפו, אל"מ אבי לוי, שעיין בראיות שנאספו כמו-כן בדו"ח הסודי שהוגש לו על-ידי גורמי החקירה, ציין כי יש יסוד סביר לגבי החשדות העיקריים. לדבריו "קיימות ראיות בעלות עוצמה, הקושרות את החשוד למעשי סחר בסמים. וראיות קבילות המתייחסות לעבירות באמצעי לחימה". הוא ציין כי לא ניתן להמשיך את החקירה אם החייל לא יהיה במעצר, כמו יתר חבריו, שנעצרו באותה הפרשה".
בנוסף התברר גם, כי חלק מהחשודים משרתים בגבול ישראל-מצרים, ואחרים בגבול עם ירדן. עד כה לא הוברר כיצד בוצע הסחר ובאיזה אופן הופעל בפרשה סוכן שהפליל את העצורים. גורמים המכירים את הפרשה ציינו כי צפויים מעצרים נוספים.
השופט האריך את מעצרם של ששת החשודים בשמונה ימים, זאת למרות שהתביעה ביקשה להאריך את מעצרם ב-13 ימים.

ישן 28-03-2008, 10:02
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "נתקלתי באנשים שיחלקו על דעתך,..."

יש יתרון לגששים באשר הם - לא משנה מאיזה מגזר. ברור שיש עדיפות ליושבי כפרים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 28-03-2008, 10:21
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי התגייס סמ"ר שמתחילה ב "שאלת תם,"

לי ולביטיס ניסיון שונה במקומות שונים, למרות שלרוב אני נוטה להסכים אם מה שהוא אומר, הפעם אאלץ לחלוק על דעתו.

אני חושב שלתחום ה"גששות" בצה"ל מיוחס הרבה יותר ממה שהוא שווה ובכלל בצה"ל יש נטייה להאמין שכל מי שהוא בעל מבטא ערבי ניחן מלידתו ביכולות גישוש עילאיים, אפילו אם הוא נולד וגדל בחיפה.

דעתי האישית היא שהגששים ברמת היכולת והמקצוענות שלהם כיום (אני לא מדבר על פעם, אז לפחות לפי הסיפורים הגששים היו עילוי) מהווים יותר נטל מתועלת.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 29-03-2008, 00:37
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "חח...סיפור משעשע.... אגב,..."

הכרתי כמה גששים אתיופיים, ואני לא חושב שהם נופלים מ"איכותם" של הגששים הבדואים.

כל נושא הגששים הבדואים הפך כבר מזמן לסוג של פיקציה, הם לא יודעים כמעט שום דבר מעבר למה שלמדו בקורס גששים. יש עדיין גששים קשישים שיודעים משהו, אבל הכרתי הרבה שלא ידעו כלום והתקדמו רק על סמך נסיון שצברו בצבא, וההילה שעדיין משוייכת לצירוף המילים "גשש בדואי".

יש לזכור שהבדואים אינם מחוייבים להתגייס, לפיכך שרות בצבא אצלם הוא סוג של עבודה כמו כל מקצוע, ומקבלים משכורת קבע ולא "משכורת חובה". לבדואים יש לפיכך אינטרס גדול לשמור על סוג המקצוע הזה, והם שומרים על המעגל צפוף וסגור. כמובן שישנם גששים שעושים את עבודתם בצורה טובה, אולם ישנם גם רבים שדי מחרטטים, ואני כבר למדתי לא לסמוך עליהם יותר מדי (למרות המבטא וריח העשן).

ראיתי באתר של עופר את סיפור הצל"ש של האלוף משלב, לדעתי מהסיפור הזה ניתן ללמוד משהו על הגששים בצה"ל (וזה עוד מהזמן שהגששים באמת הגיעו מהמגזר כפרי).

ציטוט:
סיפור המעשה כפי שנכתב ע"י סוזן מקלד
באחד מימי החורף בשנת 1974 משלב היה במשימת חפ"ק (חבורת פיקוד קדמית), שמתפקידה לשלוט בשטח על כמה סיורים שפעלו בו זמנית ובאותה עת. בחצות, לפתע, נשמעה אזעקה רצופה ממרכזית הגדר בזרעית שהתריעה על אירוע בקו דיווח 49 (מקום הקרוב ל"ברכת-רישה"
בהר מנור השוכן מערבית למושב זרעית).

על פי התרגולת המבצעית, מיד נשלח סיור למקום ובהגיעו לנקודה, החל בביצוע הבדיקות תוך כוננות מרבית. תחילה ביצע בדיקה רכובה ומשלא נמצאו סימני חדירה, הסיור החל לבצע בדיקה רגלית, אך גם הפעם לא נמצאו סימנים. לאור זאת, עבר הסיור לבדיקה רגלית שנייה ובסיומה הודיע מפקד הסיור לחפ"ק כי "הממצאים שלילים" וביקש לחזור לשגרה.

דעתו של סגן משלב לא נחה מתוצאות הבדיקה והנחה את הסיור לבצע בדיקה שלישית רגלית. הסיור ציית לפקודה אך גם הפעם בדיקתו העלתה חרס ובסיומה דיווח שהתוצאות שליליות. "השאר במקומך אני בדרך אליך, הנחה משלב ודהר למקום האירוע" (ראיון עם אחד הלוחמים שהשתתפו בארוע) כעבור חמש דקות הגיע ופקד על הכוחות לבצע בדיקה רגלית נוספת כאשר נמצא בראש הצוות ובאופן אישי מוביל את חייליו.
לפתע, משהבחין בעצם חשוד על הגדר, פקד על הכוחות: "לרדת במקום" וקרא לגשש בשמו: יונס לגשת אליו וזאת תוך כדי שמשלב מצביע על העצם שנתגלה לאחר בדיקה כשיח שלמעשה הסתיר פרצה שהייתה בגדר.

גשם שוטף בלילה זה הכביד מאוד על זיהוי העקבות שנמצאו על דרך הטשטוש הצמודה לגדר; בדיקה קפדנית של משלב העלתה שמוקש נגד טנקים הוטמן על דרך הטשטוש במרחק שני מטרים מהפרצה, המוקש נועד לפגוע ברכב הסיור. מייד נשמע קולו של משלב ברשת הקשר היחידתית:
"תחנות רוקי כאן "מברג" (כינוי לקצין מבצעים) קבלו "פרש–תורכי" אומר שנית "פרש–תורכי" בקו דיווח 49" מכאן ואילך התרגולת של מרדף ("פרש תורכי") נכנסת לפעולה בכל הרמות: ביחידה, בחטיבה, באוגדה ובפיקוד הצפון, פצצות תאורה ומטוסים מנירים בן רגע הפכו את העלטה לאור יום ומאות חיילים החלו לסגור את השטח ולנהל מרדף אחר חוליית המחבלים. המרדף נמשך עד הבוקר וכל יום המחרת ללא הצלחה מאחר ועקבות שלושת המחבלים נעלמו, מזג האוויר הסוער לא הקל את העבודה.

מפקד החטיבה דאז אל"מ פואד בן אליעזר קיבל דיווח מהגששים שהחוליה כנראה חזרה לשטח לבנון. סגן משלב לא שוכנע בהסבר שניתן וחש שהמחבלים עדיין נמצאים בשטחנו והתעקש להישאר לילה נוסף ברציפות בחפ"ק בתחנת משמר הגבול בזרעית.
עם רדת החשיכה, קולות האזעקה הדהדו שוב מרכזת גדר ההתראה בתחנה והתריעו על אירוע נוסף בקו דיווח 52 שנמצא לא יותר משני קילומטר מזרחית למקום בו אירעה החדירה לילה קודם. משלב, שהיה דרוך, ציווה על הסיור להגיע לנקודה וכאשר החל הסיור את בדיקתו הרכובה, זיהה מחבל הקופץ מעל הגדר מכיוון דרום (משטחנו) ומנסה להימלט צפונה לשטח לבנון. הסיור מיד פתח באש ופצצות תאורה נורו ממרגמות, מטוס הוזעק והחל להאיר את השטח, כך למעשה תוך זמן קצר, הלילה הפך ליום ועל ידי כך המחבלים נרתעו ורותקו לקרקע. מייד החלה להתבהר תמונת המצב: חוליית המחבלים שחדרה לילה קודם הסתתרה במשך היום בשטח ישראל לא רחוק ממקום האירוע וכאשר זיהתה את הכוחות הרבים שסגרו את האזור החליטה לשוב לשטח לבנון עם רדת החשיכה, מייד התבהר כי אכן החוליה שזה עתה מנסה להימלט צפונה היא אותה חוליית מחבלים שעקבותיה אותרו ע"י משלב וצוותו לילה קודם. בשלב זה, מחבל אחד ניסה להימלט צפונה ונלכד בין הגדרות ויתר החוליה עדיין נמצאת בשטחינו.

סגן משלב עזב את החפ"ק, עלה על רכבו המבצעי ויחד עם נהגו דהרו למקום האירוע לכיוון מערב ובהגיעו כמאה מטר מהמקום בו נראה המחבל הראשון נמלט צפונה בין הגדרות, נפתחה על משלב אש מטווח קצר מאוד מצידו הדרומי של הכביש. האש נורתה מטווח קצר: שישה מטר בלבד על ידי שני מחבלים שהסתתרו בכפל קרקע ממש בצמוד לכביש. משלב עצר את הרכב והסתער לבדו לעבר המחבלים. יש לציין שנשקו האישי של משלב היה מסוג קלשניקוב נשק זהה לנשקם של המחבלים. במהלך ההסתערות, הבחין משלב באחד המחבלים מכוון את נשקו ויורה לעברו וכי המחבל הנוסף בקרבתו, שוכב לידו, תוך שפניו כלפי מטה ויורה אש כלפי מעלה. האש היתה חזקה ולא מכוונת, במהלך ההסתערות משלב חיסל את המחבל הראשון שירה לעברו אך לפתע התחמושת של משלב אזלה. באומץ לב, ללא היסוס, גנח על המחבל ההרוג שלף ממנו מחסנית, טען את נשקו והשלים את ההסתערות על המחבל השני והרגו תוך כדי כך שהוא צועק לעבר המחבל: "כך לא יורים, איפה לימדו אותך לירות לאוויר בשעת היתקלות? (שיחה עם נהגו של משלב שהיה במקום ההתקלות) ".
תוצאות הקרב בהיתקלות זו הוכרעו והחוליה חוסלה.
http://www.gvura.org/?l=he&a=35484

נערך לאחרונה ע"י צנחן1 בתאריך 29-03-2008 בשעה 00:41.
ישן 31-03-2008, 10:02
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "לי ולביטיס ניסיון שונה..."

היתרון האדיר של הגששים הוא כמובן נסיון. יש יתרון למי שגדל באיזור כפרי - אבל יש יתרון אדיר למי שעוסק בתחום בצורה יומיומית, שנים ע"ג שנים (כמו בכל תחום). מצידי תכשיר צפונבונים מרמת אביב ג' - אם הם מוכנים לעבוד באותו תחום 20 שנה, הם יספיקו באותה מידה.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:12

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר