אני במקור בן קיבוץ מעין צבי, הצמוד למושבה זכרון יעקב. לפני שנה סרקתי מספר תמונות מאלבום ישן בבית סבתא, וחשבתי לחלוק עימכם את התמונות. כדי לתת פרספקטיבה היסטורית, כל תמונה מוצגת בצמוד לתמונת נוף עדכנית יחסית (2003-5). אני מקווה שתמצאו בהן לפחות מעט מההתרגשות שאני מצאתי כאשר גיליתי את התמונות לראשונה - במיוחד לאור העובדה שעבדתי באותן בריכות דגים המוצגות בתמונות העדכניות ושאותן אני מכיר כמו את כף ידי, אך כל נסיון (שלי ושל חברי לעבודה) לאתר ולהשוות בינן לבין הבריכות בתמונות הישנות נכשל לגמרי (למרבה שמחתנו). בניגוד להרגלי בפורום שלי, בחרתי שלא לשפץ את התמונות בתוכנת פוטושופ או דומותיה ולהשאיר אותן עם הנופך והצבעים המקוריים. תיהנו!
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מאילו שנים התמונות של סבתא?"
הקיבוץ עלה על הקרקע בשנת 38 באיזור בו נראות בריכות הדגים (האחרון מבין קיבוצי חומה ומגדל), המעבר לאתר הקבע על רכס הכרמל בוצע כמה שנים מאוחר יותר. אם יש עניין אוסיף תמונות נוספות מאותה תקופה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "ישן מול חדש: הנוף מחלון הבית"
וואי אני נולדתי וגדלתי בזכרון יעקב ואני עדיין שם לעיתים קרובות .. ואת כל האזור של הנוף חרשתי על ימין ועל שמאל בטיולים בקיץ ,בחורף בסתיו ובאביב פשוט חייתי שמה וביער .. בקיץ אני זוכר שהייתי הולך עם כפכפים מהבית של סבתא ז"ל שהוא בנווה רמז עד לים דרך היער וחוזר בחזרה ..