23-02-2008, 00:39
|
|
|
חבר מתאריך: 18.12.04
|
|
א.נכון שפעם לא היה פחת,אבל פעם לא היו חגורות בטיחות ,לא היו כריות מתנפחות,ולא היו עוד שכלולים העוזרים למנוע תאונות ואסונות.
לענין התקנת מפסק ברגישות 300 מיליאמפר, ברור שמפסק כזה יפסיק לעיתים יותר רחוקות,אבל גם תאבד את ההגנה נגד התחשמלות ממגע ישיר בפזה,
לא הייתי מקבל את העצה של EC להתקיו "מפסק עוקף" מפסק פחת ושומר נפשו ירחק מעצות מסוג זה ,וכפי שהסברתי כבר מספר פעמים,אם המפסק הפסיק -יש מתקן לקוי,והתעלמות ממנו הוא התאבדות
עצתו של "פלוני" היא מקצועית ונכונה -חלק את המתקן למספר חלקים 2 או יותר,תתקין מפסק דלף נפרד לכל קבוצה,ואז יפסק החשמל רק לאותו קטע שהמעגל הלקוי משתייך אליו.רק זכור כשמדובר להפריד ,חייבים להפריד גם את האפסים של אותם מעגלים מפס האפסים הראשי של המתקן,
נכון הוא שמבחינה חוקית החובה להתקין מפסק לזרם דלף חלה רק על מתקנים חדשים ,אף על פי שמתקנים ישנים זקוקים להם יותר,אך המחוקק לא קבע זאת מאחר וקשה לחוקק חוק לגבי מתקן קיים,אך אני בטוח שבסופו של דבר,עיוות זה יתוקן.
וסיכום ,אם המחוקק קבע חובה לגבי מתקנים חדשים ,סימן שהיתה לו סיבה מספקת לנהוג כך,והסכנה ממתקן ישן, על אחת כמה וכמה שיש לדאוג לגבי הבטיחות שלו.
לגבי קירות סתומים-המדובר בצינורת הקיימים מתחת לטיח,מתוך ניסיון אישי אני יכול להבטיח לך שלא כל הצינורות סתומים,ויתכן ורק בחלק קטן תיתקל בבעיה,בכל מקרה אתה זקוק לבעל מקצוע בעל רישיון חשמלאי ולא "חובב או סנדלר"
|