לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חדשות טיולים אפריל 2014 - הסתיימו עבודות הסדרת הדרך לדיר עזיז ע"י מועצה אזורית גולן. ניתן לשוב ולטייל באתר. הסגירה שהתקיימה באזור דרך בורמה מערב, הסתיימה וניתן לטייל באתרים כרגיל. עקב סיום עונת החורף שביל מספר 9363 (סימון שבילים כחול) שבשמורת נחל שורק נפתח חזרה למטיילים. נפתח מחדש מסלול נחל רקפת בכרמל שהיה סגור למטיילים. עקב פעילות צבא באזור אילת במהלך חודש אפריל אין להגיע לאתר "נ.ג. 292" מצפון לאילת. | חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מטיילים ותרמילאים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-01-2008, 12:30
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim מנהל chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
המלצה רמת הנדיב, חורבת עקב, חוטם הכרמל ותצפית

נקודת מוצא חניון רמת הנדיב
נקודת סיום נקודת המוצא
דרגת קושי בינוני
עונה אביב, קיץ, סתיו, חורף

סוג המסלול מעגלי
מפות טיולים וסימון שבילים מס' 4, הכרמל

להורדת קובץ ניווט לחץ כאן

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הברון בזכרון
איך מגיעים: נוסעים על כביש 4 (תל אביב –חיפההישן). בצומת בנימינה פונים מזרחה, לכביש 653. לאחר כ-5 ק"מ פונים שמאלה לכביש 652, לכיוון זכרון יעקב, ועוקבים אחר השילוט לרמת הנדיב.

הכניסה לרמת הנדיב אינה כרוכה בתשלום ואין צורך בתיאום הביקור מראש.
במרכז המידע שבסמוך לחניה ניתן לרכוש חוברות המכילות מידע והדרכה אודות הסיורים השונים בגני הזיכרון ובפארק הטבע, כמו גם מידע אודות אתרים נוספים באיזור.
כסאות גלגלים ניתנים להשאלה במקום בתיאום מראש.
אין כניסת בע"ח לשטח גני הזכרון.
בפארק הטבע יש לשמור כלבים קשורים ברצועה.

שעות פתיחה :
ימים א' – ה' 08:00 – 16:00
ימי ו' וערבי חג 08:00 – 14:00
שבתות וחגים 08:00 – 16:00
בשבתות וחגים מערת הקבר סגורה
שעת כניסה אחרונה: 15 דקות לפני הסגירה.

רמת הנדיב
ת.ד. 325 זכרון יעקב 30900
טלפון בתחנת המידע: 6298111 - 04
פקס: 6293231 - 04
info@ramathanadiv.org.il

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


באביב 1954 הועלו לארץ עצמותיהם של הברון בנימין אדמונד דה-רוטשילד ורעייתו, ונטמנו בטקס ממלכתי ברמת הנדיב. הברון רוטשילד בחר להיקבר דווקא כאן והוא בהחלט עשה בחירה מצוינת. דרומו של הכרמל הצופה אל הים הוא פינה שמורה של טבע, פריחה עשירה ועבר היסטורי עשיר.
גן הזיכרון [1] הגן עוצב כאתר הנצחה לברון ולמשפחתו. שער כניסה עשוי ברזל מקדם את פני המבקרים, ומעליו מתנוסס סימלה של משפחת רוטשילד.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שטח הגן, השייך כולו למשפחת רוטשילד ומוחזק מתקציביה, הוא 4,500 דונם. תכנון הגן
נעשה לפי צוואתו של רוטשילד. מסופר כי בביקורו האחרון בזכרון יעקב עלה רוטשילד לתצפית על גבעה במקום ואמר "פה טוב לנוח". משמעות מיוחדת ניתנה לדבריו רק לאחר פטירתו, כשבצוואתו נכתב שבמקום בו אמר את המילים הללו ביקש להיקבר לצידה של אשתו. בצוואתו הורה שסביב קברו יבנה גן הפתוח חינם לקהל הרחב.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נמשיך ללכת בשביל הרחב ישר, כשאנו מתענגים על הטיפוח הסביבתי, ונפנה שמאלה לכיוון מפלי המים. מאזור זה נשקפת תצפית יפה אל מישור החוף ואל הים ממנו הגיעו ראשוני היישוב בהם תמך רוטשילד. המים כאן משולים לחיים - גולשים כשצף קצף, מלאי עשייה, ונאגרים בבריכה שקטה ובה מזרקה. המזרקה משולה לנשמה שעולה השמיימה כשהחיים מסתיימים. בראש מפלי המים נבחין בלוח שיש עליו חקוקה מפה עם שמות המושבות להן תרם רוטשילד מכספו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המשך הליכה יביאנו לפניה קצרה ימינה לכיוון אחוזת הקבר. עצמות הברון הנדיב ואשתו הובאו מצרפת וכוסו ב-44 שקי עפר מכל המושבות בהן תמכו. הקבר מזכיר קבר מימי בית שני, תקופה עליה התרפק רוטשילד בזיכרונותיו, ובו סמלים רבים. בשער הכניסה תמצאו פיתוחי גפנים - סמל לפרודוקטיביות ולענף המצליח שרוטשילד הכניס למושבות. הברוש שבחצר מסמל את נר התמיד - סמל לנצחיות ולהמשכיות. גביע האבן הוא כוס הדמעות - זכר לכאבו ההיסטורי של העם היהודי. הדלתות הכבדות מסמלות דלתות כספת. הן פתוחות כפי שהייתה דלת הכספת של רוטשילד. המעבר החצוב מתעקל כמו נפתולי החיים ומגיע בסופו אל הקבר. בתקרה קבועה מנורה בצורת לב - סמל לאהבתם של בני הזוג.
בהמשך המסלול נגיע אל גן הורדים ובו שעון שמש יפה, אל גן דקלים ולגן ייחודי המיועד בראש ובראשונה לעיוורים. בגן זה שתולים סביב טיילת שיחי תבלין וריח. לפני כל אחד מופיע שמו של הצמח בערבית, אנגלית, עברית ובברייל. מוללו את הצמחים והריחו אך אנא, אל תקטפו.

אל חורבת עקב
מהחניה המזרחית שלצד גני הנדיב [2] יוצאים לכיוון צפון, צמוד לגדר הגן. פונים שמאלה, מערבה, ומקיפים את הגן מצפונו לכיוון מערב. לאורך הדרך ניצבים עמודים קטנים עם חיצים אדומים, שמכוונים אל המסלול הנכון. מסביב פריחה נהדרת שבאביב בולטים בה הכחול של הדרדר ופרחיו הצהובים של החמציץ. כ-100מ' אחרי שמסיימים את הקפת הגן לצידו המערבי פונים ימינה לדרך עפר רחבה וברורה, שמסומנת גם היא בחיצים האדומים [3]. הדרך עוברת באזור של חורש נמוך. בהמשך, מימין, יש יער אורנים ודרך שפונה ימינה, וממנה נחזור [4]. בינתיים ממשיכים ישר בדרך העפר כ-1 ק"מ עד למזלג דרכים, ופונים בו שמאלה לתוך חורשת ברושים דלילה [5]. השביל מטפס במתינות עד לנקודה הגבוהה ביותר ברמת הנדיב שגובהה 141 מטרים מעל פני הים.

מנצור אל-עקיבא
כאן נמצאת חורבת עקב [6], שריד לבית אחוזה מתקופת בית שני. המקום ידוע גם בשם ח'ירבת מנצור אל-עקב (חורבת הסלע עטור הניצחון). בית האחוזה התקיים עד המרד ברומאים (66-70 לספירה). היה זה מיבנה גדול בצורת האות ר', מוקף חומה, שהשתרע על פני 2,800 מ"ר. נראה שבעל האחוזה היה אדם רם מעלה. לרשותו עמדו מנהל חווה, עובדים ומשרתים. סמוך לשער הכניסה נמצא בור מים גדול, שאגר את מי הגשמים לשימושם של יושבי הבית ושל בעלי החיים שבמיתחם. מקווה טהרה ששכן באגף המגורים הראשי מעיד על החיים היהודיים במקום. בצידו המערבי של המיתחם, המשקיף על מישור חוף הכרמל, התגלו מיתקני חקלאות מימי בית שני. בתקופה הביזאנטית נבנתה במקום וילה בסגנון כפרי, ונראה ששימשה למגורים, לעבודה ולאחסון גם יחד. אף שהחצר גדולה וטרחו לרצף אותה, היא שימשה בעיקר לטיפול בבעלי החיים.

עץ החרוב הגדול שליד החומה מציין את מקומו המשוער של קבר השיח' מנצור אל-עקב. עד שנות הארבעים של המאה הקודמת היו ערביי המקום עולים לכאן לרגל. על פי המסורת נקבר במקום רבי עקיבא, שהוצא להורג על ידי הרומאים בקיסריה הסמוכה. משמו של רבי עקיבא נגזר שם המקום - חורבת עקב.

תצפית לחוף כרמל
בשטח מסביב לחורבה שוחזר בוסתן חקלאי קדום - עצי זית, תאנה, גפן וצמחי תבלין. ממרפסת התצפית אפשר להשקיף על מישור החוף. מאז ניקוז ביצות שוני וכבארה בשנות השלושים של המאה ה-20 תופסים את מקומן שדות, מטעים ובריכות דגים. הקרקע האפורה מציינת את מיקומה של ביצת כבארה, וערוץ נחל תנינים נראה כפס ירוק החוצה את העמק.

השביל עם החיצים האדומים ועם שביל ישראל ממשיך צפונה, לאורך המתלול המערבי שלרמת הנדיב, עובר בלב החורש ויורד בתלילות בשטח טרשי לעבר נחל תמסח. חוצים את הערוץ, מגיעים למיסעף שבילים ופונים ימינה, מזרחה, [7], בשביל מסומן צהוב ועם שביל ישראל. לאחר עלייה מתונה של כ-600 מ' בתוך יער האורנים פוגשים שוב בדרך העפר הרחבה [4]. כאן פונים שמאלה וכעבור דקות ספורות מגיעים אל גן הנדיב [1].



מקורות:

אתר מפה

ויקיפדיה

אתר גן הנדיב

אתר מסע אחר



_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 01-02-2011, 14:26
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אגב שביל ישראל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "רמת הנדיב, חורבת עקב, חוטם הכרמל ותצפית"

מחורבות החווה השביל, כאמור, ממשיך צפונה לאורך הצוק עד לשורת תצפיות מאוד יפות לבנימינה והחוף (יש אפילו מצפור קטן בדרך המוקדש לזכרה של "בת הכפר" - ילדה שנהגה לטייל שם לפני שנים רבות, ונהרגה בנפילה) עד שהוא (השביל המסומן) יורד בתלילות (אבל בשביל בטוח) אל המישור שמזרחית לבית חנניה ומשם ניתן להמשיך אתו לאורך אמת המים לקיסריה עד למושב בית חנניה עצמו, עד לבנימינה וכמובן ממש עד חוף הים של ג'יסר א זרקא ואפילו קיסריה.

מסלול רמת הנדיב-קיסריה (רגלית) הוא אחד העשירים ביותר שקיימים בארץ באזורים נגישים ומיושבים וכולל גנים, עתיקות, צוקים, מישורים וחוף מקסים. הייתי מתזמן אותו ב-6 שעות, לא כולל ביקורים באתרים עצמם.

בבית חנניה פועל בין פסח לסוכות אתר "אמת תנינים" שהוא מין פארק מים (די מאולתר האמת...), אתר קמפינג קטן ואיזו שלולית עם שני תנינים מסכנים בפנים. מחוץ למקום פועלת בעונה חומוסיה טובה.

החלק השמור והיפה ביותר של האמה הוא בין הכניסה לבית חנניה ובין כביש החוף.

שביל ישראל חוצה את דרום הכפר ג'יסר א זרקא: הליכה של 5 דקות דרך שטח עירוני צפוף (הכפר ארוך וצר) ומשם עוד 5 דקות באזור מבני ציבור של הכפר לכוון החוף. יש על הציר הזה שיפודיה וכמה חנויות מכולת שמוכרות גלידות במחירים מצחיקים. כפר מאוד חביב ו"בטוח" - אפילו נודניקים שהולכים אחריך אין כמעט.

ליד שפך נחל תנינים נמצא "תל תנינים" וליידו חורבות גשר קשתות עןסמאני. מעט שרידים ארכאולוגיים על התל. לצידו גם "כפר הדייגים" של ג'סא א זרקא: כמה חושות ומעגן מאוד קטן. הרבה כתבות מהללות את המקום, אבל אני לא מצאתי בו משהו מיוחד.

משפך נחל תנינים ועד קיסריה חוף חולי מקסים ורחב. לקראת חורבות קיסריה גם חוזרת במלוא תפארתה אמת המים.

בסך הכל טיול מקסים.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר