במקור נכתב על ידי pinielbaz
שלום לכולם.
אני כרגע בכתה יב וקבלתי תאריך גיוס ל21 ביולי.
אני אתחיל מהשאלה הראשונה,מה הסיכוי שהתאריך גיוס ידחה לי?לא קיבלתי זימונים לשום דבר,לא יום סיירות לא כלום,ובמידה והוא לא נדחה מה האפשרות להגיש בקשה לדחייה?ממש לא בא לי להתגייס ישר אחרי הבית ספר ואין לי ממש סיבה אחרת לדחות אותו חוץ ממה שאמרתי כרגע.
כולם מקבלים תאריך שהוא משתנה כמעט תמיד!!! תלוי לאן תתגייס:
קיבלתי פרופיל 82 בגלל בעיות בגב
קב"א אין לי מושג כמה הוא.
על כל מקרה,כל עוד אני לא מקבל זימון כל שהוא,לאיזה תפקידים מיעדים אותי?במידה ושולחים לי מנילה אני מקבל מנילה קרבית?יכול להיות שאני לא אקבל מנילה ורק שאני אגיע לקצין מיון אני אדע לאן אני הולך?
מנילה קרבית נשלחת גם לבעלי פרופיל 82 במידה ויש לך קב"א מתאימה...
לגולני למשל תוכל להגיע עם פרופיל 82..(דוגמא קטנה ומתומצתת**)
תשלח מכתבים ללשכה הקרובה לביתך עם בקשה ליום סיירות, או לגיבוש ליחידה מסויימת שתרצה להגיע אליה.
מה קורה במקרה שהקצין מיון שולח אותי למקום שממש לא בא לי?
האם יש אפשרות להגיש בקשה לתפקיד מסויים לפני הגיוס ושהתחשבו בזה?
כן, תנסה, ותציק להם במכתבים! לא הביישן למד.
אני חייב לציין שכרגע אין לי שום מושג מה אני רוצה לעשות בצבא,מצד אחד לא יודע אם אני רוצה קרבי ולראות את הבית פעם בחודש,מצד שני הרבה אנשים אמרו לי שאם אני יהיה איזה פקיד בקרייה אני עלול לסיים אצל קב"ן ולהרגיש שבזבזתי 3 שנים סתם מהחיים שלי.
הרבה אנשים נמצאים במצב שלך, חוסר מודעות מוחלט,
השאלה מה אתה מחפש,
מה זה תפקיד קרבי?!
תפקיד קרבי לחלק מהאנשים נחשב תפקיד שבו הם ממצים את עצמם,
לא בטוח שתפקיד בשטח יספק אותך, ילהיב אותך... או תפקיד בחיל הים, או האויר..אני מתכוונת כלוחם/ווטאבר.
אם אתה בהחלט מחפש שטח ותפקיד של 'טחינה' !רק אז! זה יסב לך סיפוק אדיר לפי מה שאני שומעת למרות כל הסבל החבר'ה שלי נהנים אש.
בכל מקרה- להיות בקרבי אני אישית לא חושבת שזה 'בזבוז של 3 שנים.
בגלל שבקרבי אתה מפיק הרבה יותר מחכמת ספרים ותארים, אתה מפיק את הסיפוק העצמי שלך, אתה רואה דברים שלא תראה בשום מקום אחד, אתה מכיר את החברים שלך לחיים, אתה מוכן למות בשביל אנשים אחרים וההפך, אתה יודע לעמוד בזמנים, מוכן לעמוד תחת לחץ, יודע לתפקד, אולי אפילו לקחת פיקוד.
ויש עוד המון דברים שאתה רק יכול ללמוד.
ואם כבר את המחפש את הפלוסים בעתיד גם בעבודות לאחר מכן כשיראו שהיית קרבי זה ייתן לך את הבונוסים של זה.
בנוגע ל-לא לראות את הבית, בהתחלה זה קשה, היציאות חרא,לאט לאט משתפרות, זה גם סוג של התבגרות והשתפשפות, עצמאות כזאת, טיפה בךי הבית, ללמוד להסתדר לבד, שלא תמיד אמא ואבא לצידך.
אני חושבת שזה מאוד חשוב ומשמעותי- לך ולמדינה.
ובהחלט אם כבר את המחוייב לשרת 3 שנים- למה שלא תפיק מהן את המקסימום?!
ולהיות קיד בשבילך זה המקסימום?יכול להיות שכן, אבל אם אתה מתלבט בין קרבי לפקיד כנראה שזה לא כל כך כי אתה יודע שמבחינתך יש אופציה 'גבוהה יותר' מפקיד.
אני אומרת: אל תחשוב פעמיים, תברר על היחידות וקח יחידה שמעניינת אותך ותציב לךמטרה להגיע לשם! זה מעניין, זה מרתק! ואתה תראה שתלמד הרבה יותר ולא תצטער על זה.
אשמח לתשובות
תודה מראש
פיני
|