לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-01-2008, 07:37
  משתמש זכר דניאלהאמניאל דניאלהאמניאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.07
מה מבחין בין אלה שעוברים גיבוש באלה שלא?

אני קורא פה מלה סיפורים על אלה שעשו כל מני גיבושים...חלק עם מוטיבציה עד השמים, סיימו את הגיבוש בלא התקבלו...
אני עולה לארץ בקיץ הבא רק בשבל להתגייס לצהל...זה פשוט קצת מפחיד לדעת שגם אם אני בא עם מלא מלא מוטיבצי בגם אם בראש אני אומר לעצמי שאני אגיע לאן שאני רוצה...(שנראה לי כל זה שנגש לגיבוש חושב) אני לא בטוח אקבל את היחידה שאני רוצה...
אישית אני מתכון לעשות יום סירות בגיבוש צנחנים...אם אני לא זכאי לשם יחידה מיום סיירות באני לא התקבל לצנחנים זה ממש היה כשלון בחיי. בלדעת שגם אם אני בה עם מלא מוטיבציה בבראש אני אומר לאצמי שאני הגיע לאן שאני רוצע אולי אני בסוף אדפק...

מה אתם אומרים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-01-2008, 10:55
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)

חבר מתאריך: 21.08.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דניאלהאמניאל שמתחילה ב "מה מבחין בין אלה שעוברים גיבוש באלה שלא?"

מה אנחנו אומרים?
תתחיל בזה שתירגע קצת. כל עוד אתה תורם את המקסימום שאתה מסוגל אליו, במסגרת שבה שובצת, אין לך במה להתבייש. אין כל פחיתות כבוד בשירות בגדוד לוחם (להפך!) וממש לא משנה באיזו חטיבה אתה משרת.
אני ממליץ לך להגיע לגיבוש מוכן, פיזית ומנטלית. תבין שישנם הרבה משתנים שקובעים התאמה ליחידה כזו או אחרת, ורובם המכריע סובייקטיבים לחלוטין ותלויים בבוחן לא פחות מאשר בנבחן. תכין את עצמך לקבל באהבה כל תוצאה ואל תראה באי הגעה ליחידה כזו או אחרת "דפיקה".

אני מתאר לעצמי שזו לא בדיוק התשובה שלה ציפית, אבל לאחר אי-אלו שנות ניסיון אני (ונדמה לי שעוד רבים וטובים) יכול לומר לך בלב שלם, שמה שנראה מאוד חשוב לפני השירות מתגמד במהלכו ונשכח לאחריו.

http://www.baking.co.il

ישן 22-01-2008, 13:47
  Starship_Trooper Starship_Trooper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דניאלהאמניאל שמתחילה ב "מה מבחין בין אלה שעוברים גיבוש באלה שלא?"

שלום,

אתה מאמריקה נכון? אז אתה בטח מכיר את המושג "החלום האמריקאי". נכון, בתאוריה אם תעבוד קשה תקבל את מה שתרצה וזה נכון בהרבה מקרים, אבל לפעמים בחיים עובדים קשה ולא מקבלים את מה שרוצים. מה אתה יכול לעשות? להתאמן טוב, ולהכין את עצמך פיזית ומנטלית כמו שאמר הבחור שמעליי. אני אומר לך מה שאמרתי לחבר שלי שניסה להתקבל לשייטת ונפל ביום סיירות (סיים אבל לא עבר): מה יש לך להפסיד? לך לגיבוש ותראה אם יש לך מה שהם מחפשים. אם אין לך אז גם ככה לא תתקבל. אף אחד לא יודע מה זה, אבל גם אם אין לך את זה זה לא סוף העולם. אתה רוצה להיות קרבי בצה"ל? לך לגדודים ותנסה להתקבל ליחידה מובחרת.לא הצלחת? תסיים אימון ותצא לפיקוד ואז לקצונה. איך שלא יהיה אתה יכול להגיע לתפקיד מובחר וקצינים קרביים הם מובחרים לא פחות. בכל מקרה בהצלחה בדרך ותזכור שאין לך מה לפחד מכישלון, זה יכול לבוא לטובה ולהפוך אותך לחזק יותר, חשוב רק להמשיך לנסות.
ישן 22-01-2008, 13:51
  DOZER DOZER אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
ממש לא מסכים

להגיד שבחירת המועמדים למסלול הכשרה היא סובייקטיבית זה טעות איומה. אומרים להם מה לבדוק, מה לחפש ותכלס לא צריך להיות גאונים גדולים כדי להסתכל על קבוצה מסויימת רצה ואתה בתור מעביר גיבוש צריך להתבונן על 1-2-3-4 נקודות. הם מנסים לנבא התאמה פסיכולוגית.

דבר שני זה הקטע החברתי - מנהיגותי. חינוך ערכים מנהיגות וחברותיו זה כבר אישי והרבה תלוי בחינוך. פה זה או שיש לך את זה או שאין לך את זה.

לגבי הפחד לא להתקבל ליחידה מובחרת - תמיד אפשר לצאת לתפקיד פיקודי בחטיבות החי"ר, מבחינתי להיות קצין "רגיל" ולהוביל אנשים "רגילים" בהגנה על המולדת זה הטופ שבטופ.

חשוב לזכור שאתה הוא אתה, ושום מעמד או תפקיד לא ישנה אותךף לטוב ולרע.
ישן 22-01-2008, 14:33
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)

חבר מתאריך: 21.08.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי DOZER שמתחילה ב "ממש לא מסכים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי DOZER
להגיד שבחירת המועמדים למסלול הכשרה היא סובייקטיבית זה טעות איומה. אומרים להם מה לבדוק, מה לחפש ותכלס לא צריך להיות גאונים גדולים כדי להסתכל על קבוצה מסויימת רצה ואתה בתור מעביר גיבוש צריך להתבונן על 1-2-3-4 נקודות. הם מנסים לנבא התאמה פסיכולוגית.

יפה. אתה יודע מה נאמר על נבואות? שהן בעיתיות, במיוחד כשהן עוסקות בעתיד...
מאחר ואין, למיטב ידיעתי, אף מדד מדעי ברור שלפיו ממיינים (למעט כש"ג), הרי שהחלטת הבוחן היא בהכרח סובייקטיבית.
שים לב, לא טענתי שצריך להיות גאון - אני אפילו לא טוען שהשיטה לא עובדת. אבל יש בהחלט הטיות כתוצאה מאופן המיון - ההומוגניות החברתית שמאפיינת את היחידות הללו (או לפחות אפיינה עד לתחילת שנות ה-90) היא דוגמה.

http://www.baking.co.il

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר