26-01-2008, 18:23
|
|
|
חבר מתאריך: 09.11.06
|
|
היחידה הזאת מתאימה לחלק די קטן של אנשים. לי לדוגמא זה לא התאים. לא בגלל שצפוף וכל מיני הנפצות כאלה, אלה כי חיפשתי משהו אחר כנראה. אבל את זה הבנתי רק אחרי שידעתי על מה אני מוותר.
היחידה היא אחת המבתעיות בצה''ל. היא אולי היחידה הכי סודית שקיימת ותחשף לדברים שאת קני מידתם אתה כרגע לא מבין בכלל, דברים מהסרטים מה שנקרה אבל זה כמובן לא על השבוע הראשון.
החבר'ה ביחידה באמת נבחרים בקפדנות גבוהה בהרבה משאר היחידות שממיינות לאחר הגיוס, כל מי שאני מכיר שנפל ליחידה כזאת או אחרת (בין אם זה דובדבן, יהל''מ או כל יחידה טובה אחרת) מעידים על זה.
התנאים שתקבל ביחידה (כן גם בקורס, כן גם בשלב הבסיסי היעני ט'ר יחידה) הם תנאים מעולים. תקבל יחס בוגר ואחריות גדולה. התנאים בקבע הם מהטובים בצה''ל. ניתן להשוות אולי רק לטיס וחובלים.
יש לך קורסים שאתה עושה בחו''ל, הכשרות וצ'ופרים שאתה מקבל במהלך הסדיר. יש הכל.
השאלה היא האם זה מתאים לך. אם לדעתך זה לא - אל תלך לשם. אם אתה לא בטוח - לך, תן הכל, תנסה ותלמד ואם, מקסימום, תגיע למסכנה שזה לא בשבילך (או אתה לא בשביל היחידה), אל דעגה. תקבל את הפריוילגיות שהשייטים והמטכליסטים והטייסים מקבלים ואין יותר מזה. אבל אל תחשוב שאתה הולך לקמבן את המערכת, כמה שהיא דפוקה - אין בה פריירים. אני לדוגמא עברתי ליחידה שהרבה יותר מתאימה לי, עם הרבה יותר וואסח ו"כבוד" בעיני הציבור הרחב וכל. אני מרגיש הרבה יותר ממצא אבל אתה לא יודע כמה הפסדתי. כל אחד מפסיד מתימרונים כאלה. שבוע ראיונות נותן לך רק נחיתה רכה.