לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-01-2008, 00:42
  מה יהיה? מה יהיה? אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.01.08
שבוע ראיונות

שלום, אני אספר את סיפורי בקצרה.

עשיתי יום סיירות סובבתי את הרגל ולא סיימתי
לאחר מכן הגעתי לגיבוש חובלים דרך מאתר צדדי, אותו לא עברתי
משם המשכתי לגיבוש צוללות אשר אותו עברתי, אך חתמתי ויותר לטובת אגוז
הלכתי לראיון אגוז ולא עברתי [לצערי]
לאחרונה ח"י יצר איתי קשר במטרה להחזיר אותי לצוללות וכנראה לשם אני אתגייס.
העניין הוא שאני מורעל קרבי! יש לי המון המון מוטיבציה ואני רוצה להגיע ליחידה איכותית.

חשבתי אולי להתגייס לצוללות ובבוא הזמן לחתום ויתור במטרה לקבל שבוע ראיונות

השאלה שלי בעצם היא, האם מגיע לי שבוע ראיונות? האם הוא מובטח? מאיזה שלב אפשר לחתום ויתור? איזה יחידות מציאים [אגוז???]? [אני מתגייס באפריל 08 לצוללות ושבוע ראיונות הבא הוא באוג' 08]

בבקשה תעזרו לי זה חשוב לי נורא.
תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-01-2008, 01:52
  gwert gwert אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.07.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מה יהיה? שמתחילה ב "שבוע ראיונות"

ויתור ניתן לחתום בכל עת מכיוון שזו יחידה התנדבותית.
ניתן לקבל שבוע ראיונות אחרי נפילה ממסלול צוללות. האפשרויות שתקבל וסיכויי הקבלה תלויים במזל שלך ובעיתוי (צורכי הצבא > אתה). אי אפשר להגיד לך מתי הכי כדאי לפרוש או לא. ללכת למקום שאתה לא רוצה כדי להסתכן על משהו לא מובטח לא מומלץ. קח בחשבון שהסיכויים לעבור דרך שבוע ראיונות ליחידות יותר מובחרות כמו מגלן, אגוז או דובדבן יותר קשה עד בלתי אפשרי ויותר נדיר מאשר נפילה ממקומות אחרים יותר מובחרים. כעיקרון יפתחו בפניך דברים כמו פלס"ר שריון, אולי עוקץ, לוט"ר, יהל"ם ואולי גם יחטיות. שוב, הכל תלוי במזל ובעיתוי. יכול להיות שלא תקבל שום דבר מאלה ותלך לגדודים או תותחנים או משהו כזה. אל תפתח יותר מדי ציפיות ואל תבנה על פרישה.
ישן 22-01-2008, 13:26
  מה יהיה? מה יהיה? אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.01.08
תודה רבה, אבל..
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי gwert שמתחילה ב "ויתור ניתן לחתום בכל עת..."

דברתי בדיוק היום בבוקר עם חבר שלי שבקורס צוללות ומה שהבנתי ממנו זה שאפשר לחתום ויתור מהרגע שמסיימים את הטירונות, אם יש לי פרופיל קרבי אז אני אהיה בדח"ש עד הגיוס הקרבי הבא [כלומר אוגוסט] ולקראת מועד הגיוס אני אקבל שבוע ראיונות.
האם זה נכון?

וסתם שאלה יהלם נחשב הרי אחד מיחידות העילית בעוד שאגוז ודובדבן נחשבות יחידות מובחרות, האם זה הגיוני שדווקא יהלם יציעו ונגיד דובדבן לא?

שאלה אחרונה, במצב שלא מציעים לי שבוע ראיונות ורוצים לגייס אותי לגדודים. אני יכול לדרוש ללכת לצנחנים/גולני או שיציאו לי דברים פחות טובים כמו תותחים וכו
[אני מתכוון לחתום ויתור לאחר שבוע בתוך הקורס!]
ישן 22-01-2008, 17:13
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי tomcarr שמתחילה ב "אתה צודק שאי אפש להשוות אבל..."

בילבלתם לעצמכם את השכל.. מובחר.. עילית... יעל.. =))
בצבא יש 4 יחידות עילית ו עוד 3 קורסים מובחרים. היחידות האלו ממיינות לפני הגיוס. משם ניתן ליפול לשאר היחידות המובחרות (הכוונה היא שהלוחמים עוברים סינון ומיון) ביניהם יחידות מיוחדות, יחידות חטיבתיות.
דובדבן, אגוז, יהל'ם, מגלן, עוקץ, לוט'ר הן יחידות מיוחדות (בעלי יעוד מסויים). כולן עושות קורס "מכים מיוחדות" ביחד ובנפרד מהיחטיות (לוט''ר יוצא דופן, עושים מכים לבד).
שאר היחידות הן יחידות השייכות לחטיבה כזאת או אחרת (אגב אני לא בטוח למי עונה אגוז).
אין "יותר מובחר" מצוללות או מטיס או מחובלים.. אין יותר מיוחד מדובדבן או אגוז. פשוט יש 7 יחידות בעלות פריוילגיות מסויימות וחומר אנושי מעולה ששאר היחידות רוצות לעמץ. ברגע שאתה מגיע לשבוע ראיונות זה כבר לא משנה מעין הגעת, מטכ''ל או חובלים. מה שמשנה זה הפז''מ והאיכויות שלך + יכולת שיווק עצמית.

ישן 26-01-2008, 18:23
  Dmith Dmith אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי מה יהיה? שמתחילה ב "אני מבין למה אתה לא מעוניין לעזור לי"

היחידה הזאת מתאימה לחלק די קטן של אנשים. לי לדוגמא זה לא התאים. לא בגלל שצפוף וכל מיני הנפצות כאלה, אלה כי חיפשתי משהו אחר כנראה. אבל את זה הבנתי רק אחרי שידעתי על מה אני מוותר.
היחידה היא אחת המבתעיות בצה''ל. היא אולי היחידה הכי סודית שקיימת ותחשף לדברים שאת קני מידתם אתה כרגע לא מבין בכלל, דברים מהסרטים מה שנקרה אבל זה כמובן לא על השבוע הראשון.
החבר'ה ביחידה באמת נבחרים בקפדנות גבוהה בהרבה משאר היחידות שממיינות לאחר הגיוס, כל מי שאני מכיר שנפל ליחידה כזאת או אחרת (בין אם זה דובדבן, יהל''מ או כל יחידה טובה אחרת) מעידים על זה.
התנאים שתקבל ביחידה (כן גם בקורס, כן גם בשלב הבסיסי היעני ט'ר יחידה) הם תנאים מעולים. תקבל יחס בוגר ואחריות גדולה. התנאים בקבע הם מהטובים בצה''ל. ניתן להשוות אולי רק לטיס וחובלים.
יש לך קורסים שאתה עושה בחו''ל, הכשרות וצ'ופרים שאתה מקבל במהלך הסדיר. יש הכל.
השאלה היא האם זה מתאים לך. אם לדעתך זה לא - אל תלך לשם. אם אתה לא בטוח - לך, תן הכל, תנסה ותלמד ואם, מקסימום, תגיע למסכנה שזה לא בשבילך (או אתה לא בשביל היחידה), אל דעגה. תקבל את הפריוילגיות שהשייטים והמטכליסטים והטייסים מקבלים ואין יותר מזה. אבל אל תחשוב שאתה הולך לקמבן את המערכת, כמה שהיא דפוקה - אין בה פריירים. אני לדוגמא עברתי ליחידה שהרבה יותר מתאימה לי, עם הרבה יותר וואסח ו"כבוד" בעיני הציבור הרחב וכל. אני מרגיש הרבה יותר ממצא אבל אתה לא יודע כמה הפסדתי. כל אחד מפסיד מתימרונים כאלה. שבוע ראיונות נותן לך רק נחיתה רכה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:26

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר